Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει εκλεκτικές συγγένειες με τον Ρουβίκωνα

_DPC5573

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΔΕΠ – «Η χώρα δεν αντέχει άλλο τέτοια κατάντια» έγραψε στο Twitter σχολιάζοντας τη φωτογραφία από το υπό κατάληψη γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου 

Τη δέσμευση της Ν.Δ. να προβεί άμεσα σε όλες τις αλλαγές στο καθεστώς του ασύλου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα πανεπιστήμια θα σταματήσουν να είναι χώρος βίας επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΔΕΠ.

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Πανεπιστήμια, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας, μια κατάσταση η οποία είναι πρωτοφανής, αδικεί κατάφωρα το δημόσιο Πανεπιστήμιο, θέτει και σε κίνδυνο, όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την προσωπική ασφάλεια των φοιτητών και των διδασκόντων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Πανεπιστήμια, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας, μια κατάσταση η οποία είναι πρωτοφανής, αδικεί κατάφωρα το δημόσιο Πανεπιστήμιο, θέτει και σε κίνδυνο, όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την προσωπική ασφάλεια των φοιτητών και των διδασκόντων. Μια κατάσταση την οποία θέλω να σας πω απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να ανεχτώ την επόμενη μέρα, εφόσον οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστευτούν την διακυβέρνηση της χώρας. Θα προβούμε, άμεσα, σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές στο καθεστώς του ασύλου και θα εξασφαλίσουμε και πάλι ότι τα Πανεπιστήμια θα σταματήσουν να είναι χώρος βίας, ανομίας και διακίνησης όλων των παραβατικών στοιχείων που μπορούμε να φανταζόμαστε. Και θα ξαναγίνουν αυτό που πρέπει να γίνουν: ένας χώρος γνώσης, ελευθερίας, που θα εξασφαλίζει όχι απλά ασφάλεια, αλλά καλή ποιότητα σπουδών για τους φοιτητές μας και προφανώς ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον για τους διδάσκοντες».

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, κ. Στάθης Ευσταθόπουλος, ανέφερε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές που σημειώνονται καθημερινά στα Πανεπιστήμια, είναι από χαμηλής ποινικής βαρύτητας μέχρι και κακουργήματα, όπως η εμπορία ναρκωτικών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι, ακόμα και με τον ισχύοντα νόμο η αστυνομία οφείλει να παρεμβαίνει στα κακουργήματα και να συλλαμβάνει τους εμπόρους που κρύβονται στα πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι αυτό ακριβώς αποδεικνύει την έλλειψη πολιτικής βούλησης που υπάρχει ακόμα και για την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας, σημείωσε ότι: «Κάποιοι ισχυρίζονται ότι παρουσιάζετε μια εικονική πραγματικότητα, σχετικά με το τι συμβαίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια. Η πραγματικότητα είναι αυτή την οποία βιώνετε εσείς και οι φοιτητές σας, δυστυχώς, κάθε μέρα. Είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν είναι ανεκτή. Είναι μια πραγματικότητα η οποία συντηρείται με την απόλυτη ανοχή της σημερινής Κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, και επιλέγει να μην το κάνει, διότι έχει εκλεκτικές σχέσεις με τους διάφορους αντιεξουσιαστές που μπορεί να εκφράζονται μέσα από “συλλογικότητες” όπως ο Ρουβίκωνας. Έχει μια τελείως στρεβλή αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε τα ζητήματα της τήρησης του νόμου, της τάξης και της διαχείρισης του δημόσιου χώρου. Μόνο που, αυτή η νοοτροπία, είναι μια νοοτροπία η οποία είναι ακραία μειοψηφική σήμερα στην ελληνική κοινωνία, και πιστεύω ότι είναι και ακραία μειοψηφική στην ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα και στους φοιτητές»

Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το ζήτημα της αποκατάστασης της ασφάλειας στους χώρους εντός και γύρω από τα πανεπιστήμια, είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τον ίδιο. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Θέλω να επαναλάβω ότι για μένα το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα πρώτης πολιτικής προτεραιότητας, γιατί είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, γρήγορα, και αποτελεσματικά από την επόμενη ημέρα. Η παρέμβαση ώστε το πανεπιστήμιο να είναι ένας ασφαλής χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει γρήγορα και σας διαβεβαιώνω ότι θα γίνει γρήγορα. Και είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να υποχωρήσω την επόμενη ημέρα».

Μητσοτάκης: Η χώρα δεν αντέχει άλλο τέτοια κατάντια
 
Με μία φωτογραφία από το υπό κατάληψη γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι η χώρα "δεν αντέχει άλλο τέτοια κατάντια".

Η ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής:
"Το γραφείο που βλέπετε είναι του υπουργού Παιδείας. Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα. Λέω από καιρό ότι αξίζουμε καλύτερα. Θα προσθέσω σήμερα ότι δεν αντέχουμε άλλο τέτοια κατάντια".

Δείτε την ανάρτηση


ΣΧΟΛΙΑ (6)

.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΕ ΚΟΥΛΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ;

Μέσος Έλληνας

Ρε Κούλη, δεν μας ενδιαφέρει ο Ρουβίκωνας.Αλλα μας ενδιαφέρουν! Κάθε φορά πού ανοίγεις το ρημαδι σου και μιλάς για τον Ρουβίκωνα, δίνεις ψήφους στον Τσίπρα.

Q

Και δεν ειναι το μονο που δινει στον Τσιπρα. Οπως φανηκε στον τελευταιο ανασχηματισμο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ειναι οι επισημες καβαντζες του ΣΥΡΙΖΑ για να παραμεινει στην εξουσια. Κατα τ'αλλα η Χ.Α ειναι αυτη που συμπλεει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυριο οι γαλαζοπρασινοι θα συγκυβερνησουν με τον Τσιπρα (οπως ομολογησε και η Φωφη) και τα τρολακια θα λενε συνεχεια το ιδιο παραμυθι.

Q

Και οι δικες σας κυβερνησεις Κουλη τις ιδιες συγγενειες ειχαν. Οταν καιγανε την Αθηνα το 2008 εσεις καθοσασταν και τους κοιτουσατε. Οταν εκαιγαν την Marfin μια απο τα ιδια. Το Εξαρχισταν σε περιπτωση που σου διαφευγει, δικη σας κυβερνηση το ιδρυσε και με δικες σας κυβερνησεις καθιερωθηκε ως αβατο. Μια απο τα ιδια και τα Συριζοπανεπιστημια. Συγκοινωνουντα δοχεια ειστε, οποτε μη μας κανεις τον Κινεζο για να ψαρεψεις ψηφαλακια.

Πες το απλά

Ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει, δυναμώνει και αθωώνει τον Ρουβίκωνα. Αυτά τα σκουπίδια της κοινωνίας θέλουν να φαίνανται επαναστάτες.

Δημητριος.-

Όπως λέγανε για τον Τσίπρα τα μισά να κάνει σε παροχές και σβυσιμο χρεών και δεν έκανε τίποτα ο απατεωνας, τώρα λέμε για τον Κυριακο τα μισά να κάνει σε διόρθωση όλων αυτών που μας κάνουν να ντρεπόμαστε. Υγεία, πανεπιστήμια, ασφάλεια στις γειτονιές και στους δρόμους καλά θα είναι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18