Τούρκος υπουργός Άμυνας: Ελάτε να συζητήσουμε πακέτο όλα τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά

Τούρκος υπουργός Άμυνας: Ελάτε να συζητήσουμε πακέτο όλα τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε νέες απειλές διαμηνύοντας ότι η Άγκυρα «δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός» -  «Δεν αποδεχόμαστε κάθε είδους ενέργεια σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο»

hulusi_akar
Νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, διαμηνύοντας ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός.

Μιλώντας στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ ζήτησε να ανοίξει όλη η «βεντάλια» των ελληνοτουρκικών θεμάτων, ζητώντας ουσιαστικά να υπάρξει λύση-«πακέτο», που θα νομιμοποιεί όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις και τις «γκρίζες ζώνες» που επιχειρεί να δημιουργήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

«Τους λέμε ελάτε να συζητήσουμε. Όχι όμως τμηματικά. Να συζητηθούν όλα τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά. Οι ειδικοί ας τα επιλύσουν. Να μην εστιάζουμε μια ημέρα σε ένα πρόβλημα και την άλλη μέρα σε άλλο Να βάλουμε στο τραπέζι όλα τα θέματα στα ελληνοτουρκικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί « σχέσεις καλής γειτονίας, ειρήνη και ηρεμία. Επιθυμούμε να επωφεληθούν όλες οι πλευρές από τις οικονομικές ευκαιρίες, να ευκολύνουν οι επισκέψεις της μιας πλευράς στην άλλη».

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των δικαιωμάτων της, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την Αθήνα και τη Λευκωσία.

«Δεν αποδεχόμαστε κάθε είδους ενέργεια σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, η οποία στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση κανενός δικαιώματος μας», ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης