Ανταρτοπόλεμος στην κυβέρνηση: Θα έχουμε πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ, λέει ο Τζανακόπουλος

Ανταρτοπόλεμος στην κυβέρνηση: Θα έχουμε πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ, λέει ο Τζανακόπουλος

«Δεν σημαίνει ότι ο Πάνος Καμμένος θα προσχωρήσει στην προσπάθεια της Ν.Δ. να πέσει η κυβέρνηση» -  Αναφερόμενος στον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, είπε ότι έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες για την παραίτησή του

tzanakopoulos_main
Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ολοκληρώσει την τετραετία, ακόμη και στην περίπτωση που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει πράγματι προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εφόσον έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Όπως τόνισε ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά, η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ.

«Δεν σημαίνει ότι ο Πάνος Καμμένος θα προσχωρήσει στην προσπάθεια της Ν.Δ. να πέσει η κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στον τέως υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, είπε ότι έχουν ειπωθεί πολλές ανακρίβειες για την παραίτησή του και επεσήμανε ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα της κυβέρνησης.

Ανέφερε, δε, ότι ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρα θα συνεχίσει να έχει στενή συνεργασία με τον Νίκο Κοτζιά. «Οι πολιτικές πρωτοβουλίες Ν. Κοτζιά όπως η Συμφωνία των Πρεσπών προχωρούν», συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm για τις συντάξεις, ανέφερε πως έγινε ένα καθοριστικό βήμα, καθώς η Κομισιόν δεν απέστειλε επιστολή στην Αθήνα, ζητώντας διευκρινίσεις επί του σχεδίου προϋπολογισμού.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι θα έχουμε και τυπική έγκριση από την Κομισιόν», συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης