ΝΔ: Οραματιζόμαστε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας της ΕΡΤ

ΝΔ: Οραματιζόμαστε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας της ΕΡΤ

Η αξιωματική αντιπολίτευση επεξεργάζεται ήδη ένα ολοκληρωμένο και ρηξικέλευθο σχέδιο το οποίο θα παρουσιάσει το προσεχές διάστημα - Καταγγέλλει τη διαρκή διολίσθηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε ΣΥΡΙΖΑ-CHANNEL

ERT
Όλα τα μέσα που διαθέτει είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει η αξιωματική αντιπολίτευση για εμποδίσει τη «διαρκή διολίσθηση της ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-CHANNEL».
Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΝΔ κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή για να απαιτήσει ενδελεχή έλεγχο ώστε να διασφαλιστεί πως τα χρήματα των πολιτών δεν καταλήγουν σε μία μαύρη τρύπα αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης.

«Κάθε μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέες καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ», επισημαίνουν γαλάζιοι αξιωματούχοι. Και αναφέρονται στις συνεχείς παραιτήσεις στελεχών με τελευταία αυτή του εντεταλμένου συμβούλου Ενημέρωσης Βασίλη Ταλαμάγκα που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ με αυξημένες αρμοδιότητες.
Στην Πειραιώς δίνουν έμφαση στο γεγονός ότι οι καταγγελίες για τα φαινόμενα παραδιοίκησης και κακοδιαχείρησης προέρχονται από στελέχη της ίδια της δημόσιας τηλεόρασης. Σημειώνουν πως όλα αυτά επιβεβαιώνουν όσα υποψιάζονται όλοι όσοι εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εκπομπές της και ιδίως τις «ενημερωτικές».
Κάνουν επίσης λόγο για «πρωτοφανή εκμετάλλευση της δημόσιας τηλεόρασης από ιδιοτελή και συντεχνιακά συμφέροντα», «αναξιοκρατία και αδιαφάνεια», καθώς και για «στυγνή κυβερνητική προπαγάνδα που όμοια της συναντάται μόνον σε αυταρχικά καθεστώτα».

Υποστηρίζουν ότι τα τελευταία πολλά χρόνια η ΕΡΤ «είχε χτίσει μια δημοσιογραφική αξιοπιστία, οι δημοσιογράφοι που επιλέγονταν να έχουν την ευθύνη των εκπομπών ενημέρωσης ήταν μετριοπαθείς και καθ’ οιονδήποτε τρόπο δεν έδιναν την αίσθηση ότι είναι κυβερνητικά φερέφωνα». Αντιθέτως, τονίζουν, «αυτό που συμβαίνει επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο» Και γι’ αυτό η δημόσια τηλεόραση έχει απαξιωθεί πλήρως και δεν την παρακολουθεί κανείς».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με όσα λένε από το επιτελείο της οδού Πειραιώς, «η Νέα Δημοκρατία οραματίζεται ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης». Σε αυτό το πλαίσιο, στη ΝΔ επεξεργάζονται ένα «ολοκληρωμένο και ρηξικέλευθο σχέδιο» το οποίο θα παρουσιαστεί το προσεχές διάστημα.
Με βάση τις διακηρύξεις γαλάζιων αξιωματούχων, το σχέδιό τους θα προβλέπει την ανατροπή του υφιστάμενου αδιαφανούς μηχανισμού στυγνής κομματικής προπαγάνδας, με στόχο η ΕΡΤ να βρει τον ρόλο που της αξίζει σε έναν κόσμο που αλλάζει.

«Η νέα ΕΡΤ», υποστηρίζουν, «αξιοποιώντας το προσωπικό της, το δίκτυο της σε όλη την Ελλάδα αλλά και τις υποδομές της, θα αποκτήσει ένα φρέσκο και ποιοτικό πρόγραμμα το οποίο θα φέρει ξανά τους τηλεθεατές και τους ακροατές στους δέκτες της». Διότι, όπως καταλήγουν, δεν έχει νόημα μία δημόσια ραδιοτηλεόραση που έχει καταλήξει να μην την παρακολουθεί σχεδόν κανείς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης