ΝΔ: Ζητά εξηγήσεις για τις καταγγελίες του συνεργάτη Βίτσα για το προσφυγικό

ΝΔ: Ζητά εξηγήσεις για τις καταγγελίες του συνεργάτη Βίτσα για το προσφυγικό

«Πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που ήρθαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή και διεθνή βοήθεια για την διαχείριση του προσφυγικού; », ρωτά η Πειραιώς 

neass
«Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδομών και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Ηλιόπουλου εγείρουν μείζονα ερωτήματα γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς σημειώνει: «Ο πλέον αρμόδιος που έχει οριστεί από την ίδια την κυβέρνηση, καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες, κατασπατάληση κοινοτικών πόρων, ζητά την επέμβαση της Δικαιοσύνης και διαπιστώνει ότι "έχει χαθεί ο έλεγχος"».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις: Πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που ήρθαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή και διεθνή βοήθεια για την διαχείριση του προσφυγικού; Ποιες ΜΚΟ έλαβαν χρήματα, τι ποσά και τι απέγιναν αυτά; Τι έχει συμβεί με τα 52 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στο υπουργείο Άμυνας και για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της OLAF; Πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του επικεφαλής της Διεύθυνσης Υποδομών και Ταυτοποίησης, αντιστράτηγου ε.α. κ. Ανδρέα Ηλιόπουλου;

«Καλούμε τη Δικαιοσύνη να κινήσει τη σχετική διαδικασία ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια στη δυσώδη αυτή υπόθεση που εκθέτει τη χώρα και προσβάλλει τους Έλληνες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης