ΣΚΑΪ: Η ΔΕΗ εξαγόρασε εταιρεία που ανήκε σε στενό συνεργάτη του Ζάεφ δύο μήνες πριν τις Πρέσπες

ΣΚΑΪ: Η ΔΕΗ εξαγόρασε εταιρεία που ανήκε σε στενό συνεργάτη του Ζάεφ δύο μήνες πριν τις Πρέσπες

Οσμή σκανδάλου δύο μήνες πριν πέσουν οι υπογραφές στη Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό - Τα πολλά ερωτηματικά και η άνωθεν εντολή, η προέλευση της οποίας παραμένει στο σκοτάδι

angiousev_arthro
Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους απαιτούν να μην εκχωρηθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν και ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε συμφωνία. Η Ελλάδα είναι χωρισμένη στα δύο, τα Σκόπια επίσης, αλλά στο παρασκήνιο, πίσω από τις εξαγγελίες για «οριστική λύση στο Μακεδονικό» και από την κινδυνολογία περί «εγκαθόδρυσης της ειρήνης σε ολόκληρα τα Βαλκάνια», τα στελέχη των δύο εμπλεκομένων κυβερνήσεων κάνουν... μπίζνες. Σύμφωνα με αποκάλυψη του ΣΚΑΪ, η ΔΕΗ εξαγόρασε εταιρεία που ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων και «στενού» συνεργάτη του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, δύο μήνες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η ΔΕΗ, κατόπιν εντολής που δέχθηκε και έγκριση από τον βασικό μέτοχο, το ελληνικό Δημόσιο, εξαγόρασε έναντι 4,8 εκατ. ευρώ, την εταιρεία εμπορίας ενέργειας EDS, η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο για τα οικονομικά της σκοπιανής κυβέρνησης, Κότσο Ανγκιούσεφ.
Σε συνεργάτη του Ζάεφ άνηκε η εταιρεία που εξαγόρασε η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ υποστήριξε ότι έλαβε μία «επιχειρηματική απόφαση», που θα της άνοιγε την πόρτα για την εμπορία ενέργειας στα Βαλκάνια.

Η ελληνική κυβέρνηση, όπως υποστηρίζει ο ΣΚΑΪ, απέκρυψε τη συγκεκριμένη απόφαση και ενέργεια, η οποία ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων. Επίσης, δεν δόθηκε απάντηση για το ποιος υπουργός ή αξιωματούχος έδωσε την εντολή για την εξαγορά της EDS, η οποία ανήκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ.

Ο Ανγκιούσεφ θεωρείται προσωπικός φίλος του Ζάεφ και το καλοκαίρι έκαναν οικογενειακώς διακοπές στη Χαλκιδική.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΗ, δεν διευκρινίζεται η τιμή απορρόφησης και οι τιμές πώλησης της ενέργειας.

Όπως υποστήριξε ο ΣΚΑΪ, το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ανήλθε σε πέντε εκατ. ευρώ, σχεδόν όσα και τα χρήματα που έδωσε η ΔΕΗ για την εξαγορά της EDS, με διαχειριστές ανθρώπους του ιδίου του Σκοπιανού αντιπροέδρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης