Πρώτες βολές από Φίλη: Το πείραμα θα αποτύχει...

nikos_filis

Να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην «αριστερή κανονικότητα» αλλιώς το πείραμα θα έχει κακό τέλος, προβλέπει ο πρώην υπουργός - Αιχμές για το αρχηγοκεντρικό μοντέλο διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα - Πάσχουμε από αξιοκρατία στη λειτουργία του κόμματος, διαπιστώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λίγα 24ωρα μετά τον ανασχηματισμό και την υπουργοποίηση φίλων του πρωθυπουργού

Έπειτα από αρκετές εβδομάδες πολιτικής αφωνίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, με ένα άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επιστρέφει στον δημόσιο διάλογο εξαπολύοντας βέλη εναντίον του πρωθυπουργού και προέδρου του  ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Η χώρα βγαίνει από το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, δεν βγαίνει όμως ακόμη από την κρίση» ξεκινά το άρθρο του ο Νίκος Φίλης κάνοντας λόγο για «μνημονιακές δεσμεύσεις από τις οποίες πρέπει σταδιακάκαι με ρήξεις να απομακρυνθούμε», χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία που θολώνει το κυβερνητικό αφήγημα πως τα μνημόνια τελείωσαν και η χώρα διαχειρίζεται τις τύχες της αυτοδύναμη.

Ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανανεωθεί ο αριστερός ριζοσπαστισμός, προτείνει ανανέωση του πολιτικού σχεδίου του κυβερνώντος κόμματος με συμμαχίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και λέει όχι στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνει αποδεκτός από άλλες δυνάμεις.   

«Τέτοια πειράματα, με την εξάλειψη της αριστερής ταυτότητας, τη μετατόπιση στο Κέντρο και την επικράτηση αρχηγοκεντρικών μοντέλων, όπου επιχειρήθηκαν (πχ στην Ιταλία) είχαν κακό τέλος» είναι το δηλητηριώδες καρφί του Νίκου Φίλη για τον Αλέξη Τσίπρα.

Λίγα μόνο 24ωρα μετά τον ανασχηματισμό και την υπουργοποίηση κολλητών και φίλων του πρωθυπουργού, ο κ. Φίλης που στο παρελθόν δεν έχει κρύψςι τη διάθεσή του να λειτουργήσει σαν την αριστερή συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί αξιοκρατικά! «Η λειτουργία του κόμματος πρέπει να αποτυπωθεί στο τρίπτυχο Δημοκρατία - Συλλογικότητα - Αξιοκρατία. Πάσχουμε και από τα τρία» είναι το μήνυμα του Νίκου Φίλη στον Αλέξη Τσίπρα και στον νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη.

Διαβάστε το άρθρο του Νίκου Φίλη στην Εφημερίδα των Συντακτών:

«Η χώρα βγαίνει από το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα, δεν βγαίνει όμως ακόμη από την κρίση. Δημιουργούνται νέες δυνατότητες που συνυπάρχουν με τις μνημονιακές δεσμεύσεις από τις οποίες πρέπει σταδιακά και με ρήξεις να απομακρυνθούμε. Σε αυτή την πορεία θα υπάρξουν βαθιές πολιτικές ανακατατάξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Προϋπόθεση για την πορεία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι προγραμματικές επανατοποθετήσεις και η επιβεβαίωση της αριστερής φυσιογνωμίας του. Τώρα που ο μνημονιακός έλεγχος χαλαρώνει, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα δικό μας πρόγραμμα εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα μας επιτρέψει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των μεσαίων και λαϊκών τάξεων και κυρίως της νεολαίας. Με την ανανέωση του αριστερού ριζοσπαστισμού μας, να αποτελέσουμε δημοκρατικό ανάχωμα στη δεξιά παλινόρθωση αλλά και στην απογοήτευση και την απομάκρυνση των πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων από την πολιτική. Η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να γίνει από τα πάνω, ούτε να μετατραπεί σε άλλοθι ειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων. Ο κυβερνητισμός απονευρώνει ιδεολογικοπολιτικά το κόμμα, το αποσυνθέτει σε δίκτυα εξυπηρετήσεων, ενώ ταυτόχρονα αδυνατίζει και την κυβερνητική προσπάθεια που χρειάζεται λαϊκή στήριξη και όχι ανάθεση. Πρέπει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα. Να συζητούν και να αποφασίζουν για τη δυνατότητα εναλλακτικών δημόσιων πολιτικών. Γι' αυτό χρειάζεται να γίνει Προγραμματικό Συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία και σε κάθε ζωντανή έκφρασή της.

Η πολιτική συμμαχιών είναι αναγκαία στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και ενός ανανεωμένου πολιτικού σχεδίου, χωρίς να επιδιώκουμε εμείς να γίνουμε κάτι άλλο για να είμαστε αποδεκτοί από άλλες δυνάμεις. Τέτοια πειράματα, με την εξάλειψη της αριστερής ταυτότητας, τη μετατόπιση στο Κέντρο και την επικράτηση αρχηγοκεντρικών μοντέλων, όπου επιχειρήθηκαν (πχ στην Ιταλία) είχαν κακό τέλος. Να αντισταθούμε, ταυτόχρονα, στην πίεση να οικειοποιηθεί ένα αριστερό κόμμα νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκβιαστικά μας επιβλήθηκαν και να αποφύγουμε,βεβαίως, τη μανιχαϊστική και σεχταριστική αντίληψη για την πολιτική «εμείς εναντίον όλων».

Η λειτουργία του κόμματος πρέπει να αποτυπωθεί στο τρίπτυχο Δημοκρατία - Συλλογικότητα - Αξιοκρατία. Πάσχουμε και από τα τρία. Με ένα νέο πολιτικό σχέδιο που θα αφορά το Πρόγραμμα, τις συμμαχίες και τη δημοκρατική λειτουργία, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντιστοιχία με τη χώρα, μπορεί να επιστρέψει, ισχυρός και συντεταγμένος, στην «αριστερή κανονικότητα» και να διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑ (89)

Εγω αυτουνους δε τους ξερω

Δε φτανει που ρεταρει μεσα σε ενα μικρο κειμενο 35 γραμμων δικαιωμα του αλλωστε αλλα εγραψε δυο επικες μλκιες απαραδεκτο γιατι τον ειχα και σε καποια εκτιμηση εις οτι φορα την πολιτικη αναλυση.Η μια οτι πρεπει να γινουν ριξεις;Τι ριξεις;Αριστερες;Θα την ((μπουμε)) με τις μπαντες δηλαδη σε εταιρους ευρωπηκους θεσμους και θα του πουλησουμε αριστερο τσαμπουκα;Δεν θα γελανε με μας;Και προβλεπει λεει και γενικοτετες ριξεις αριστερες και αριστερο κλιμα στην ευρωπη;Που το βλεπει;Στις καρτες ταρω,μηπωςπαιζει τιποτα Νοστραδαμος;Μα στραβος ειναι;Δε βλεπει οτιολες οι αριστερες και σοσιαλιστικες δυναμεις στην ευρωπη συρικνωνται;Η αλλη επικη μλκια ειναι οτι προτεινει ανοιχτο στην κοινωνια προγραμματικο συνεδριο και πολιτικη συμαχιων χωρις να μετατεθει ιδεολογικα στο κεντρο.Δηλαδη πως θα γινει αυτο;Θα τους καλεσει ολους ελατε συνεργαστουμε αλλα θα ξεγραφτειτε απο τα κοματα σας η θα τα διαλυσετε και θα γραφτειτε στο συριζα;Θα δεχτουν;Μηπως εννοει να γινει ο συριζα δεκανικι αλλων;Και αυτο θα γινει ωστε να διεκδικηει τη νικη στις εκλογες;Με αυτη την εσωστρεφεια,ιδιοκτησιακη ιδεολογικη αντιληψη,παρωχημενο δογματισμο;Στην Ιταλια δεν απετυχε τιποτα.Γιατι δεν ηταν αριστεροι και σολιαλιστες αυτοι που απετυχαν.Την ταμπελα του σοσιαλιστη και του αριστερου χρησιμοποιουσαν με διαφορες παραλαγες και ο λαος καποια στιγμη τους καταλαβε και τους αδειασε.Λεει κι αλλες μλκιες οπως π.χ.το τριπτυχο δημοκρατια συλλογικοτητα αξιοκρατια στα χναρια κσι προτυπα του χουντικου αυταρχικου δογματισμου πατρις θρησκεια οκογενεια και να ανανεωσουμε λεει τον αριστερο μας ριζοσπαστισμο ,αλλα αυτο δεν ειναι τιποτα νοσταλγικες φλασιες μαλλον απο τη θητεια στην αυγη και τις ευδαιμονικες ολοκληρωσεις μεσα στα γκρουποσκουλα.Ισως εχει καποιες ενοχες τωρα που χωθηκε τοσο βαθια χωρις να καταλαβει τιποτα και παει να δικαιολογηθει να αποστασιοποιηθει με ευσχημο τροπο και να απολογηθει;Οπως εκανα εγω με τον πατερα μου οταν η τραπεζα του εστειλε προειδοποιηση οτι δεν πληρωνει τις δοσεις για το πλυντηριο και μου λεει παρεμε στον Κωτσοβολο εγω πληρωσα,κατι ειχε πληρωσει προκαταβολη αλλα ειχε και απληρωτα και μεσα στον Κωτσοβολο αρχισε να ρεταρει και να τσακωνεται και εμπλεξε και μανα μου και κανανε σκηνικα στους υπλληλους,οι υπαλληλοι τον κοροηδευαν με το γαντι και κατι υπονοουμενα για εσας τους χωριατες εκει κατω και εγω εκανα πως κοιταγα αλλου τα εμπορευματα στη βιτρινα και σε μια στιγμη που με καταλαβανε οτι ημουν μαζι τους και με τραβοκοιταγανε αλλα ειχαν αμφιβολια εγω τους ειπα εγω αυτουνους δε τους ξερω.....

Κόψτε κάτι φάτσες

Που μας έκαναν πειραματόζωα...

Τι είπε ρε ο μεγάλος???

Πάσχουμε από αναξιοκρατία στη λειτουργία του κόμματος! Που τα κόμματα ανέκαθεν λειτουργούσαν αναξιοκρατικά. Για την αναξιοκρατία στη λειτουργία του κράτους δεν τον πειράζει!!!

Bob

Το καλό με τους κομουνιστές είναι ότι ξέρουν καλά να σφάζονται αναμεταξύ τους ειδικά εάν κάποιος από αυτούς μείνει για λίγο νηστικός.....

Άτροπος

Ο ήχος από τις συριζαίικες μασέλες σε υπερδιέγερση τα καλύπτει όλα. Το πάρτυ γι αυτούς θα αρχίσει μόλις γκρεμοτσακιστούν.

Λουκουμάς

Βιοχλαπάτσα εμείς τα πειραματόζωα θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα μόλις χάσετε την εξουσία, με το καλό. Τα αδικήματα που έχετε διαπράξει είναι απαράγραπτα. Ρωτήστε και καμμία πρώην Αεροπαγίτη να σας το βεβαιώσει.

Αντί

Εγώ δεν είχα σκοπό να ψηφίσω συριζα αλλά αφού μας έβγαλε απο τα μνημόνια θα το κάνω

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

ΝΙΚΟΣ

Αλλη μία : ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!

και ξανά

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Νίκος

Πάει να τα γυρίσει τωρα γιατι ξέρει ότι κοντοζυγώνουν εκλογές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κανταποντιστεί

Αόμματος

Πάσχει η κυβέρνηση λέει ο Φίλης που ήταν υπουργός παιδείας και δεν έχει καν πτυχίο πανεπιστημίου

Βαλεντίνη

Πειράματα κύριε Φίλη !!!!!πειράματα στου κασίδη το κεφάλι κάνατε , έτσι για την πλάκα σας. Απλά εμείς οι Ελληνες , μπλεξαμε άσχημα μαζί σας . Τι κρίμα. !!!!!!

yolo

Δεν έχει εξουσιοδοτηθεί κανένας να κάνει κανένα απολύτως πείραμα σε κανέναν. Και μόνο που το παραδέχεται όφειλε να παραιτηθεί αυτομάτως. Αλλά πού να φορτώσει τέτοια μπάκα χωρίς τα χιλιάρικα του από μακρόθεν αμπελοφιλόσοφου ταξικού τεμπέλη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης