Τζανακόπουλος: «Nαι στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια»

Τζανακόπουλος: «Nαι στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια»

Μίλησε σε εκδήλωση νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - «Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε πια στη ρητή νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και του δικαιώματος στην τεκνοθεσία»

tzanakopoulos_ekdilwsi_neolaias
Για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 1 Ιουνίου, σε Αθήνα και Πάτρα βρέθηκε με θέμα «Είναι θέμα αγάπης, όχι φύλου».

Οι νέοι της Αριστεράς, μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών, ζητούν την μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα ώστε να μπορούν τα ομόφυλα ζευγάρια να προχωρήσουν σε πολιτικό γάμο και υιοθεσία. Οι ομιλητές του πάνελ μίλησαν για τις δυσμενείς διακρίσεις που βιώνουν οι ομόφυλες οικογένειες ενώ ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως, «είναι ανάγκη να προχωρήσουμε πια στη ρητή νομοθετική κατοχύρωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και του δικαιώματος στην τεκνοθεσία ώστε να αρθούν όλες αυτές οι διακρίσεις οι οποίες δημιουργούν όρους κοινωνικής διαβίωσης οι οποίες είναι για πάρα πολλούς ανθρώπους αφόρητες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νεολαία, «ο αγώνας για τις LGBTQI+ διεκδικήσεις, δίπλα στις οργανώσεις και τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή, έως την άρση κάθε κοινωνικής ανισότητας». Δείτε τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου στο βίντεο που δημοσίευσε το left.gr. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης