Δραγασάκης: Αν η κρίση στην Ιταλία συνεχιστεί θα δοκιμαστούν οι αντοχές κάθε χώρας

dragasakis_main01

«Αν οι αναταράξεις ενταθούν, συνεχιστούν, επεκταθούν είναι φυσικό ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές κάθε χώρας και θα πρέπει η ΕΕ να βρει συνολικότερα μέτρα θωράκισης σε περίπτωση που οι εξελίξεις συνεχιστούν ή ενταθούν» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με το συμπληρωματικό μνημόνιο επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας πως «αυτό που ονομάστηκε συμπληρωματικό μνημόνιο είναι τεχνικός όρος και συνοδεύει το τέλος κάθε ολοκλήρωσης αξιολόγησης. Συντάσσεται ένα κείμενο που προβλέπει τα προαπαιτούμενα για την οριστική λήξη».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία έχει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις που προκαλεί η πολιτική αποσταθεροποίηση της Ιταλίας, ωστόσο, προειδοποίησε, πως αν η κρίση στην γειτονική χώρα συνεχιστεί τότε «θα δοκιμαστούν οι αντοχές κάθε χώρας» και θα απαιτηθούν συγκεκριμένα μέτρα από την Ε.Ε..

«Οι εξωγενείς εξελίξεις επηρεάζουν. Μια από αυτές είναι οι πολιτικές εξελίξεις την Ιταλία και ενδεχομένως στην Ισπανία. Δεν μας επηρεάζουν. Από καιρό έχουμε επιστήσει προσοχή ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και έχουμε προβλέψει τις αναταράξεις» είπε αρχικά ο κ. Δραγασάκης για να συνεχίσει: «Βρισκόμαστε σε θέση και έχουμε τα μέσα στη διάθεσή μας να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις. Είναι θετικό ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και αποκτούμε δυνατότητα να σχεδιάζουμε το μέλλον. Δημιουργούμε δικό μας ταμείο έκτακτης ανάγκης δανεισμού. Οι τράπεζές μας έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και πρόσφατα βγήκαν από αυστηρό τεστ με επιτυχία. Είναι θετικό ότι προχωρούμε με δικό μας ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο. Βεβαίως αν οι αναταράξεις ενταθούν, συνεχιστούν, επεκταθούν είναι φυσικό ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές κάθε χώρας και θα πρέπει η ΕΕ να βρει συνολικότερα μέτρα θωράκισης σε περίπτωση που οι εξελίξεις συνεχιστούν ή ενταθούν».

Αναφορικά με το συμπληρωματικό μνημόνιο, ο κ. Δραγασάκης είπε: «Σχετικά με δήθεν νέο ή συμπληρωματικό μνημόνιο να τονίσω ότι βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια και αυτό είναι θετικό γεγονός. Δεν πρέπει να δημιουργούμε σχετικοποίηση εξελίξεων ότι: Είτε έχουμε είτε δεν έχουμε μνημόνιο είναι το ίδιο. Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και από την σκληρή επιτροπεία και θα αποκτήσουμε περισσότερους βαθμούς ελευθερίας. Αυτό που ονομάστηκε συμπληρωματικό μνημόνιο είναι τεχνικός όρος και συνοδεύει το τέλος κάθε ολοκλήρωσης αξιολόγησης. Συντάσσεται ένα κείμενο που προβλέπει τα προαπαιτούμενα για την οριστική λήξη».

Η μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων δεν αυξάνει τις επενδύσεις

Πέραν αυτών ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε αρνητικός σε μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων λέγοντας «σε πολλές χώρες ενώ μειώθηκε η φορολογία επι των κερδών δεν αυξήθηκαν οι επενδύσεις. Στην Ισπανία ο συντελεστής επι των κερδών πήγε από 30% σε 25% και μειώθηκαν οι επενδύσεις. Το ίδιο και στην Πορτογαλία» ενώ στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε πως εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξεταστούν «στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις στην επιχειρηματικότητα μετά από διάλογο για να δούμε ποιες ελαφρύνσεις δημιουργούν μακροχρόνιες ευνοϊκότερες συνθήκες».

ΣΧΟΛΙΑ (45)

demo

Αντε για κανα χαμομηλι παπουλη που βγαινεις και μιλας κιολας, αριστεροστροφε φασιστα.

...

Σφιξε τη μασελα λεμε. Κρεμανε τα μαγουλα σου

ΔΙΟΝ

Γιατι εξανιστασθε; Ο κ. Υπουργος, για καλο και για κακο, ψαχνει για αλλοθι.

Μητσαρας

Ρε Ιταλοί γατάκια δεν ξέρετε ότι αν μείνετε στο ευρώ θα είστε με τους ισχυρούς της Ευρώπης ,θα απολαμβάνετε ανάπτυξη και ευημερία, θα πουλάτε τα προϊόντα σας και θ'αναπτυχθούν οι εταιρείες σας.Τι είπα Ιταλοί;Συγνώμη αυτά γίνονται μόνο στην Γερμανία αφού ΜΟΝΟ αυτή κερδίζει απο το μαγαζάκι της Ευρωπαϊκης (Κ)Ένωσης...Προσκυνάτε το τοτέμ του Ευρώ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Ευρωζώνη και Ανάπτυξη μόνο για την Γερμανία για κανέναν άλλο ούτε για την Βιομηχανική ΙΤΑΛΙΑ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΙΔΙΑ....

Ενώ εσύ έχεις ξυπνήσει;

Τη δραχμή την έχουμε ζήσει. Η οικονομία της χώρας πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και η δραχμή έχανε συνέχεια την αξία της μέσα από συνεχείς διολισθήσεις και υποτιμήσεις. Τότε δημιουργήθηκε το μεγάλο χρέος που ήταν μη διαχειρίσιμο προς το τέλος της δεκαετίας του 1990 και η Ελλάδα βάδιζε προς χρεοκοπία. Άλλαξε τώρα πλευρό και συνέχισε τον ύπνο σου.

Η επάρκεια των Ελλήνων προέδρων της Δημοκρατίας

Η παρούσα κρίση της πολιτειακής και πολιτικής Ιταλίας που δημιουργήθηκε από τις άστοχες χωρίς ιστορικό βάθος ανιστόρητο Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτός του ότι θα τραβήξει στην διάρκεια του χρόνου, φέρνει στην επιφάνεια και την επάρκεια των Μέχρι τούδε Ελλήνων προέδρων της δημοκρατίας ΄μεταπολιτευτικά και μάλιστα στην ποιο νεόκοπη ιστορικά κοινοβουλευτική Ελλάδα, εν σχέσει με την Ιταλία. Ακόμα και στην κρίσιμη με ένταση πολιτική περίοδο του 1989, και οι θεσμική οργάνωση της χώρας ως συνταγματικός χάρτης, αλλά και η άψογη και γεμάτη ιστορικό γνωσιακό περιεχόμενο στάση του τότε προέδρου της δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, αυτοστήριξαν μέσα στην τότε ένταση και το πολιτειακό σύστημα της αμοιγούς κοινοβουλευτικής αντιπροσωπευτικότητας, αλλά και τον ίδιο τον πολιτειακό θεσμό. Όλοι οι πρόεδροι της Ελληνικής δημοκρατίας μέχρι τώρα από το 1974, με σίγουρη γνώση για τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που επήλθαν στην παγκόσμια και Ελληνική ιστορία απ την εκάστοτε κρίση των θεσμών, υπηρέτησαν σε υψηλό ιστορικό επίπεδο την χώρα μετά το 1974. Αλλά και το Ελληνικό σύνταγμα του 1975 φάνηκε πόσο στέρεα και σε κοινωνική αντιστοιχία ήταν δομημένη, ως συνθήκη του πολιτεύματος. Ο ανεπαρκής Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας δημιούργησε από μόνος του - κανένας δεν μπορούσε έστω και αν ήθελε να το επηρεάσει αν ήταν επαρκής για θεσμικό ρόλο του- έναν πολιτικό και πολιτειακό κυκεώνα.

και τι ήθελες να κανει;

ν αφήσει να υποκαθιστουν τους θεσμούς στηνντριτοκοσμικη και υποσνσπτυκτη Ιταλία διαπλεκόμενα μέσα μαζικής εξαπάτησης και να του επιβάλουν πχ κανα βαρουφάκι οπως σε άλλους τόπους ανεπτυγμένους είτε υπο απαναπτυξην ( σικ); Θαταν καλύτερο αυτό;Ευτυχώς που ((το πιασε)) και το πρόλαβε και έλαβε παράδειγμα απο τα σκηνικα με μπαρουφακηδες σε (( άλλους τόπους)) .Να κι ένα καλό της μπαρουφακιαδος έστω και ως παράδειγμα προς αποφυγήν

Ξύπνησε αυτός ;

Ξυπνησε ο Δραγασάκης και έκανε βαρυσημαντη δήλωση !!!!!!!

Montazieros

Αν δεν ήσασταν τόσο άσχετοι, ανίκανοι καιροσκόποι, τώρα η χώρα δεν θα κρεμόταν από τις διαθέσεις και τα οράματα κάθε Ιταλού λαικιστή πολιτικού ο οποίος είναι βγαλμένος από το ίδιο καλούπι που βγήκατε και εσείς πριν τρία χρόνια. Μούγκα τώρα και να κάνετε το σταυρό σας μην τυχόν και τα πράγματα γίνουν χειρότερα.

δεν ξεχνάμε

Α τώρα βρήκαμε να το ρίξουμε σε καινούριο "εχθρό"! Η κρίση στην ιταλία θα φταίει λοιπόν που όσα θα γίνουν τους επόμενους μήνες?

fil

βουλωμένο γραμμα διαβάζεις...

ΚΑΘΑΡΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ

ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ , ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ??? ΠΑΛΙ ΚΟΛΟΥΟΥΜΠΑ ??? "ΚΑΘΑΡΗ" ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ??? ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ....... ΑΣΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_kyriakos_main

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν επιλέξει εθνικές εκλογές τον Μάιο και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. Θα κάνουμε τα ίδια ακριβώς που θα κάναμε, αν είχαμε εθνικές εκλογές... Στόχος μας δεν είναι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση, είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

4724186

«Είμαστε σε εκλογικό έτος - Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε αποφάσεις σε μείζονα εθνικά θέματα που να δεσμεύουν τη χώρα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» επισημάνθηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ  - Ενστάσεις για το περιεχόμενο του Ελληνοτουρκικού διαλόγου και για την στάση της Αθήνας έναντι της Αλβανίας

3
prime_minister

Ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Εξωτερικό – Ο Κατρούγκαλος είπε ότι θα κρατήσουν ένα κομμάτι για τον Νίκο Κοτζιά

8
venis

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως δεν ξαφνιάστηκε καθόλου από τις μετακινήσεις Μωραΐτη-Τόλκα από το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί πως «πολιτικοί τυχοδιώκτες και θεσιθήρες υπήρχαν πάντα, σε όλους τους χώρους και όλες τις ηλικίες» και πως «τέτοιες ευτελείς κινήσεις ενοχλούν την παράταξη και τη συσπειρώνουν».

21