Φόβος για «Ιtalexit» πάνω από τις αγορές - Σφυροκόπημα για τα ελληνικά ομόλογα

omologa_main01

Στο 4,9% «φουσκώνει» η απόδοση της ελληνικής 10ετίας – Ρευστοποιήσεις και στις αγορές μετοχών - Βουτιά για το ευρώ - «Έσπασε» το 3% η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου

Μεγάλες αναταράξεις προκαλούν στις αγορές οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Ακόμα και το σενάριο εξόδου της Ιταλίας απ' την Ευρωζώνη επανέρχεται στις συζητήσεις των επενδυτών με αποτέλεσμα η πίεση που ασκείται απ' το πρωί στις μετοχές και – κυρίως – στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου να είναι τεράστια. Μία εξέλιξη που έρχεται στη χειρότερη συγκυρία και για τη χώρα μας που αναζητά τη βιώσιμη έξοδο στις αγορές ενόψει της λήξης του προγράμματος του ESM τον προσεχή Αύγουστο.

Οι ελληνικοί τίτλοι δέχονται ισχυρές πιέσεις με την απόδοση του 10ετούς να 
 έχει αυξηθεί στο 4,9% και του 5ετούς έχουν ξεπεράσει το 4%.

H απόδοση του ελληνικού 5ετούς την Πέμπτη ήταν στο 3,36% και του 10ετούς στο 4,41%. 

apodoseos
skarfalesw

Οι μεγαλύτερες απώλειες στις αγορές μετοχών της Ευρώπης καταγράφονται επίσης στο νότο.

Ο FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνο υποχωρεί 3,2% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη 3,1%. Στη Λισαβόνα ο PSI 20 εμφανίζει απώλειες 2,9% και στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης 2,4%.

Την ίδια ώρα ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,65%, ο CAC 40 στο Παρίσι 1,8% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 1,4%.

Το ευρώ

Σημαντικές πιέσεις από χθες και στο ευρώ, το οποίο σήμερα υποχωρεί στο επίπεδο του 1,1524 δολ.

ΧΑ: Πτώση άνω του 2%

Ετεροχρονισμένη η πτώση λόγω της ιταλικής «καρμπονάρας», αλλά ιδιαίτερα επίπονες οι απώλειες στην Αθήνα που δείχνουν πόσο ευάλωτη είναι η χρηματιστηριακή αγορά στις εξωτερικές πιέσεις.

Ο Γενικός Δείκτης χάνει πλέον 2,1 % φθάνοντας τις 739 μονάδες.

Η μετοχή της Alpha bank χάνει 1,67% στα 1,77 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας χάνει 3,62% στα 0,2554 ευρώ.

Ρευστοποιήσεις και στην μετοχή της Eurobank στα 0,797 ευρώ με απώλειες 2,8%.


Πάντως είναι ενδεικτικό ότι η τελευταία μηνιαία έρευνα του Κέντρου Ερευνών Sentix, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, δείχνει πως ο αριθμός των επενδυτών που περιμένουν η ευρωζώνη να χάσει τουλάχιστον ένα μέλος της τους επόμενους μήνες έχει αυξηθεί τον τελευταίο μήνα σημαντικά. Συγκεκριμένα ο μηνιαίος δείκτης για τη διάλυση του ευρώ που βασίζεται σε μια έρευνα σε 1.000 θεσμικούς επενδυτές και μικρομετόχους υπερδιπλασιάστηκε στο 13% από 6,3% τον Απρίλιο. Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι αυτή η χώρα θα είναι η Ιταλία.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου έχει «σπάσει» το 3% και κινείται πέριξ του 3,2% από 2,35% που ήταν χθες το πρωί. Η πίεση στα βραχυπρόθεσμα χρεόγραφα είναι ακόμα μεγαλύτερη με την απόδοση των εντόκων γραμματίων 9 μηνών να «εκτοξεύεται» σήμερα κατά 870% σε σχέση με χθες και από το 0,10% να φθάνει στο 1%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου έχει φθάσει το 2,55%.

italias23

Αντίστοιχα μεγάλη κίνηση και στα ομόλογα Πορτογαλίας και Ισπανίας. Η απόδοση του 2ετούς πορτογαλικού εκτινάσσεται 365% στο 0,37% και η αντίστοιχη του ισπανικού έχει περάσει σε θετικό πρόσημο με 0,02%

porta1
porta2


Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ (109)

Kόντρας

Η διαφορά των Βλακών της Εθνικομπολσεβικικής Μάζας, σε μία εκάστη Χώρα, με τους υπολοίπους Φυσιολογικούς, είναι πως οι εν λόγω συμπεριφέρονται με βάση τους ίδιους κανόνες Ζωώδους συμπεριφοράς σε κάθε σημείο του Πλανήτη. Οι Ευφυείς συχνά είναι φορείς Εθνικών χαρακτηριστικών, κοινωνικών, μεταφυσικών ή ακόμη και φυσικών, που τους διαφοροποιούν από τους ομολόγους τους των άλλων Χωρών. Εν προκειμένω, οι Πεντάστεροι Ηλίθιοι της Αριστερής δημαγωγίας (ΣΥΡΙΖΑ) μετά των Ακροδεξιών Πσεκαζμένων Ρωσσόφιλων της Λέγκας (Καμμένος-Χ.Α.), συνάγεται πως ανήκουν εις την πρώτην κατηγορίαν ένεκα και της ιδίας γελοίας συλλογιστικής των πως για ό,τι βρήκε τον Τεμπέλη φταίει ο Προκομμένος. Η διαφορά βέβαια είναι πως στην Ιταλία υφίστανται Θεσμικά εμπόδια στο κάθε Ζώον που θα προσπαθήσει να καταστρέψει το Εθνικό Μέλλον. Ο Πούτιν μπορεί να περιμένει λίγο ακόμη μέχρι την καταστροφή του Ευρωπαϊκού Μοντέλου.

Αγύριγο κεφάλι

Ο ...ΣΥΡΙΖΑ φταίει ΚΑΙ γιά την Ιταλία!..

Steve

Μεταξύ των 126 πιο πλούσιων χωρών σε όλο τον κόσμο η Ελλάδα καταλαμβάνει την 38 θέση , με στοιχεία του 2016..!!! Στο Νο 1 είναι το Λουξεμβούργο , καί ακολουθούν Ελβετία , Νορβηγία..... Συμπέρασμα : Υπάρχουν 88 χώρες με κατοίκους πιο φτωχούς από την Ελλάδα. Επομένως γιά να ανέβουμε από την 38 η θέση , πρέπει να γίνουν επενδύσεις καί νά έχουμε ανάπτυξη...... Διαφορετικά , θά μείνουμε στάσιμοι , στην καλύτερη περίπτωση.... Τα πράγματα είναι απλά. Αν δέν δουλέψεις σκληρά καί ανταγωνιστικά , δέν θα δεις καλύτερες μέρες.

επίσης

όσο σκληρά και να δουλέψεις, δεν πρόκειται να βελτιωθεί η θέση της χώρας παρά μόνο η προσωπική σου θέση, αν δεν πληρώνεις φόρους

Χρυσαυγίτης

Είμαι ενθουσιασμένος. Βουλιάζει η Γερμανική Ευρώπη, πέφτει το ευρώ, θα ανεβούν τα σπρεντ, μπορεί η Ιταλία να εγκαταλείψει το ευρώ , θα ανεβούν πολύ τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας κι εγώ τότε θα πάρω σύνταξη ένα αγγούρι.

Πόπη

Όταν ακούτε τη λέξη ..... Αγορές.... να τρέχετε μακριά. Εκεί κρύβονται οι αλχημείες των κερδοσκόπων καπιταλ-ληστών. Xρωστάς 10 ευρώ και την επόμενη μέρα σου λένε ότι το χρέος σου είναι 20. Και όλα αυτά τα έχουν επενδύσει με μεγάλα - φουσκωτά λόγια σχετικά με την Οικονομική θεωρία.

Αγορά

Αν το επιτόκιο που δανείζεσαι είναι 10000000%, τότε μπορεί να χρωστάς 20. Για να είναι 10000000% όμως, σημαίνει πως είσαι συριζοάχρηστος και οι αγορές έχουν σχεδόν σίγουρο πως θα χάσουν τα λάφτα τους. Αν το επιτόκιο είναι 1%, όπως αυτό που σου δίνουν οι κακοί τοκογλύφοι, τότε χρωστάς 10.01. Αν είσαι ικανός, παίρνεις τα 10, δημιουργείς κάτι με αυτά, και τα κάνεις 50. Αν είσαι συριζοάχρηστος, παίρνεις τα 10, τα τρως, και μετά βρίζεις τις αγορές. Οι αγορές όμως τους συριζοάχρηστους τους έχουν για roadkill - οι συριζοάχρηστοι μόνο τους ικανούς στην Ελλάδα (όσους έχουν μείνει και δεν την κοπάνησαν) μπορούν να βλάψουν.

@

και αφού είναι ικανοί γιατί πέφτουν στην παγίδα των συριζαίων, ό-έ-ό ????

Victor

Ποπάκι ελπίζω να μην ψηφίζεις...

@Πόπη

Ευτυχώς που βγήκες να μας "διαφωτήσεις"... Άσε μας κοπέλα μου!

Κομισάριος

Προσοχή στη γραμμή που δίνει η συντρόφισσα Πόπη προλετάριοι.

Ε

μην ανησυχείς εσύ, ο συριζα θα μας βγάλει απο τα μνημόνια τον αύγουστο και θα δανειζόμαστε με όσο επιτόκιο γουστάρουμε εμείς. Χτύπα καθημερινά πιτόγυρα να είσαι έτοιμη για χορό στο σύνταγμα!

Nick

Δεν το γλυτώνουμε το κούρεμα καταθέσεων αυτήν τη φορά..Όσοι έχουν βεβαια....

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΟΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΩΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΓΟΡΓΑ

Τώρα ανέλαβαν οι σιωνιστές να βουλιάξουν την Ιταλία, όπως έκαναν με την Ελλάδα και τελευταία με την Τουρκία. Από την άλλη συνομιλίες για ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας με μεσάζοντα ένα Ο Β Ρ Α Ι Ο τον Νιμιτς. Πρωθυπουργοί και υπουργοί εξωτερικών τουρκοοβραίϊκης καταγωγής (Τσίπρας) που προωθούν τα σχέδια του Οβραίου ΑΡΧΙΛΗΣΤΗ Σορος, που τους είχε στηρίξει προεκλογικά με πακτωλό χρήματος. Οβραιικες αγορές και Οβραιικοι Οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας που καταστρέφουν οικονομίες για να περάσουν τα σχέδια της σιών. Δεν είναι τυχαίο ότι αφού διέλυσαν την Ελληνική οικονομία, χθές τα έβαλαν και με την οικονομία της γείτονας Τουρκιας και σήμερα με της Ιταλίας. Έτσι ελέγχουν την περιοχή. Δεν είναι ακόμα τυχαίο ότι το Ισραήλ απαιτεί το 6% του Κυπριακού πετρελαίου. Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω

Ειδικός επί "φευγάτων"

Όταν νιώθεις ότι προχωράς γοργά και το μυαλό σου φτερουγίζει, να αυξάνεις την δοσολογία σε έξι χάπια την ημέρα...οκ τσολιά μου??

Γιώργος 45

Ο συνολικός πληθυσμός των Εβραίων όλου του κόσμου είναι 15 εκ. περίπου ή το 1,96 τοις χιλίοις του παγκόσμιου πληθυσμού. Με ποιο απλά λόγια, για κάθε ΕΝΑ Εβραίο αντιστοιχούν ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΟΙ μη Εβραίοι. Άν ΟΛΑ αυτά που έχουν γραφεί για τους Εβραίους ίσχυαν στην ΟΛΟΤΗΤΑ τους το συμπέρασμα είναι ένα: Ή οι Εβραίοι είναι απίστευτα ικανοί και ευφυείς ή ο υπόλοιπος κόσμος αποτελείται από απίστευτα ηλιθίους και μακάκες.

κα

Δεν έχεις άδικο στο ένα σκέλος: οι Εβραίοι είναι απίστευτα ευφυείς! Εάν αναλύσει κάποιος τα βραβεία Νόμπελ που έχουν δοθεί από υπάρξεως του θεσμού, η αναλογία των βραβευμένων με εβραϊκή καταγωγή ξεπερνά στο υπερπολλαπλάσιο κάθε άλλη ομάδα με διαφορετικό εθνικό υπόβαθρο. Εάν δε μελετήσει κανείς την τεράστια διαφορά των Εβραίων Ασκενάζι έναντι των υπολοίπων Εβραίων το φαινόμενο γίνεται τόσο ενδιαφέρον που έχει τραβήξει την προσοχή των επιστημόνων και ιδίως των γενετιστών. Διαφωνώ όμως με το δεύτερο σκέλος της διάζευξης ότι οι υπόλοιποι είναι ηλίθιοι γιατί αυτές οι γελοιότητες περί εβραϊκής παγκόσμιας συνομωσίας γίνονται αποδεκτές από μια μικρή μερίδα περιθωριακών ατόμων κυρίως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.

V

Τι λες ρε παιδί μου... Αυτοί οι Οβραιομασώνοι είναι αδίστακτοι. Άσε δε που πρέπει να κατέχουν και μυστική τεχνολογία χειραγώγησης της σκέψης. Κάπως έτσι έβαλαν τον Ερνοτγάν να πει ότι θα βάλει στο χέρι την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, για να γίνει μετά της κακομοίρας με την ισοτιμία της τουρκικής λίρας. Πραγματικά μιλάμε για σατανικό σχέδιο των Εβραιομασόνων. Με τον ίδιο τρόπο έβαλαν και τον Ματαρέλα να αρνηθεί να διορίσει ΥΠΟΙΚ τον γέροντα οικονομολόγο που γούσταρε να φύγουν από το ευρώ. Και κάπου πήρε το μάτι μου ότι οι Εβραιομασόνοι έκλεψαν αυτή την τεχνολογία χειραγώγησης της σκέψης από την ομάδα "Ε". Μάλιστα το εγχείρημα χρηματοδότησε ο ίδιος ο αρχι- Εβραιομασόνος ο Σόρος, ενώ την τεχνογνωσία την άρπαξαν από τον θεματοφύλακα των "Ε", Αρτέμη Σώρρα. Μιλάμε για τρομερή συνωμοσία των αδίστακτων Εβραιομασόνων. Αλλά ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί σαν εσένα που δεν έχουν υποταχθεί στα σκοτεινά σχέδια των Εβραιομασόνων και μας ανοίγουν τα μάτια. Σε ευχαριστούμε.

Victor

Οι έξυπνοι λαοί μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων. Οι λιγότερο έξυπνοι μαθαίνουν από τα δικά τους λάθη. Οι ντιπ χαζοί δεν μαθαίνουν ούτε από τα δικά τους λάθη (βλέπε Σεπτέμβριο 2015).

ΠΡΟΣ ΜΑΤΑΡΕΛΑ

«Όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά, έχουν πάει στραβά» σχολίασε ο Σόρος, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, τις πολιτικές λιτότητας, που όπως λέει, οδήγησαν τους λαϊκιστές στην εξουσία, αλλά και την "εδαφική συρρίκνωση" μετά το Brexit. «Δεν είναι πλέον σχήμα λόγου το να πούμε ότι η Ευρώπη βιώνει υπαρξιακή απειλή. Είναι η σκληρή πραγματικότητα». ΜΗΠΩΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΝΟΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ;;

Έλα Αρχηγέ πες τα .... Τέτοια κρύβονται

Από πίσω πραγματικά τέτοια βρώμικα και βρωμερά συμφέροντα κρύβονται και κάποιοι καιροσκόποι κερδοσκόπουν εις βάρος των άλλων λαών.... Των κορόϊδων δηλαδή που αποζητούν απλά να ζήσουν μια απλή κι ήσυχη ζωουλα... Ο καημένος ο κοσμακης κι οι καημένοι ΟΛΟΙ μας μαζί... Με τους απανταχου μαλακες διαβολικους που έχουμε μπλέξει....

ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΣ

ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΗΜΟΥΝ ΤΙΜΙΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΓΩ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ;; ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΜΕΡΚΕΛ)!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papanatsiou_ar

Σήμερα η «πρεμιέρα» της πλατφόρμας που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει τη Δευτέρα - «Τρύπα» 0,6% στον προϋπολογισμό λόγω παροχών «βλέπουν» ευρωπαϊκές πηγές που μίλησαν στο protothema.gr - Fitch: Θα τα πληρώσετε σε τόκους - Γραφείο Προϋπολογισμού: Μικρότερο από πέρυσι το πλεόνασμα

fitch_ratings_art

Ο οίκος αξιολόγησης δείχνει... έκπληκτος από την ένταση και την έκταση των εξαγγελιών: «Οι νέες ανακοινώσεις αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερη και ταχύτερη αντιστροφή των μέτρων του προγράμματος, από αυτή που περιμέναμε» - «Βλέπει» εντάσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές

18
soible_main01

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της γερμανικής Ραδιοφωνίας που επικρίνει τις κινήσεις των δανειστών στην Ελλάδα - «Έκλειναν τότε τους Έλληνες αξιωματούχους σε ξενοδοχεία και τους υπαγόρευαν τι να κάνουν»

1