Δεκτή η παραίτηση Σακελλαρίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Δεκτή η παραίτηση Σακελλαρίου από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Σε ανακοίνωσή του, ο Σταύρος Κοντονής σημειώνει ότι η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου υποβαθμίζει κατάφωρα το θεσμό της δικαιοσύνης

kontonhs
Αποδεκτή έκανε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Νικόλαος Σακελλαρίου.

Ακόμα, ο κ. Κοντονής σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η παραβίαση δικονομικών κανόνων όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και δη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και των διαμειβομένων σε κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις, το οποίο θέτει στην επιστολή παραίτησής του και ο κ. Σακελλαρίου, υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες».

Δεν πρέπει να λησμονείται ότι ο Άρειος Πάγος προ ετών με αφορμή μια πτυχή της υπόθεσης του Βατοπεδίου που είχε εμπλακεί δικαστικός λειτουργός είχε αποφανθεί ότι δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα η γνωστοποίηση αποτελέσματος δικαστικής διάσκεψης κεκλεισμένων των θυρών.

Τέλος, ο κ. Κοντονής καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και θωρακίζοντας με τη συμπεριφορά τους τους δικονομικούς κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρεγκλίτως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης