Μαξίμου: Κανένας λόγος ανησυχίας για την έκθεση του ΔΝΤ - Δεν υπάρχουν νέα μέτρα

megaro-maksimou-1-1021x576

«Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την διαδικασία της εξόδου, από το Πρόγραμμα και την επιτροπεία» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι διαχρονικά  οι εκτιμήσεις του Ταμείου υπήρξαν  ανακριβείς!

Με ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε πριν από λίγο στα μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα επιβολής νέων μέτρων και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ σημειώνει μάλιστα ότι η εκτίμηση του ΔΝΤ για πλεόνασμα 2,9% για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Ταυτόχρονα όμως οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς!

Αναλυτικά το Μαξίμου αναφέρει:

«Επειδή γνωστά ΜΜΕ εξακολουθούν να βλέπουν στον ύπνο τους νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα.
Η εκτίμηση του ΔΝΤ για πλεόνασμα 2,9% για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι. Γι αυτό εξάλλου δεν τέθηκε θέμα μέτρων και κατά την τρίτη αξιολόγηση.
Η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη σχετική ερώτηση είναι παραπάνω από σαφής.

Σε ότι αφορά την ουσία του πράγματος πάντως οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς και τα τελευταία τρία χρόνια αποδεδείχθηκαν πολύ κατώτερες από τα πραγματικά αποτελέσματα.
Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την διαδικασία της εξόδου, από το Πρόγραμμα και την επιτροπεία, όπως εξάλλου είμαστε βέβαιοι ότι επιθυμούν όλοι... »

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Μετάφραση

Μέχρι τώρα το «κανένα νέο μετρο» έχει την έννοια του νέου μνημονίου. Παραθέτω ερώτηση: Θα πάρουμε λεφτά αυτή τη φορά (γιατί με αυτούς που ψηφίσαμε δε το γλιτώνουμε) ή σαν το τέταρτο;

Ειρήνη

Το ανεπίσημο ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε το Μαξίμου, ο Καρανίκας το έγραψε που δε γνωρίζει από οικονομικά ή ο Τσίπρας που είναι γενικά άσχετος; Γιατί ο Τσακαλώτος που είναι καθ' ύλην αρμόδιος έχει αντίθετη άποψη και θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον ένα δικό του ενημερωτικό σημείωμα.

Ποτε ξανα Αριστερα

Δε μας άρεσε το 1% που έχουν τα μνημόνια, προτιμούμε το 4-5% των αγορών για να πουλήσουμε παραμύθι αντιμνημονιακό. Τόσα χρόνια το πούλησαν και συνεχίζουν. Αλλά δεν τους νοιάζει γιατί θα έχουν φύγει. Εμείς πάλι θα πληρώσουμε τις αλχημίες τους(Κάθε μια μονάδα παραπάνω για κάθε δις δανείου είναι 10 εκατ. ετησίως παραπάνω τόκος που θα πρέπει να πληρώσουμε μέσω φόρων). Το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα παρατείνουν λίγο ακόμα την παραμονή τους στην εξουσία.

Νικ δε γκρικ

Γιατί να ανησυχούν? Πέφτει ζεστό το χρήμα. Οι καρανικες να πληρώνονται και όλα τα άλλα είναι για να υπάρχουν

Αντικειμενικός παρατηρητής

Καλύτερα η προληπτική γραμμή ,το πρόγραμμα και η επιτροπεία σε σύγκριση με την έξοδο στην αρένα των άγριων κερδοσκοπικών αγορών ,εκατοντάδες εκατομμύρια επιπλέον τόκοι, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρούν λεφτά για να εξαγοράσουν ανεμπόδιστα και αχαλίνωτα ψήφους κορόϊδων ψηφοφόρων μπας και πιάσουν το 20%

ηνιοχος 2018

απο ψεματα ειστε επαγγελματιες. γιατι δεν λετε ξεκαθαρα οτι θα φατε τις συνταξεις και θα μας τις τσακισετε; ψευτρονια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20750841

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Καβάλα ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η ρήση «η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική», δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία

pyatt_kyriakos_mitsotakis

Ο Αμερικανός πρεσβευτής ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πολυμελή αμερικανική αποστολή που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στο Οικονομικό Forum των Δελφών

polakis_kraounakis01

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε ότι ο Παύλος Πολάκης θυμίζει «αρκουδιάρη» - «Το μόνο κοινό με τα νιάτα σου είναι το ντέφι» απάντησε στον μεγάλο τραγουδοποιό ο δανειολήπτης αναπληρωτής υπουργός Υγείας

76