Ανδρουλάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: H Ελλάδα δεν αντέδρασε έγκαιρα για την «καραντίνα» στα αεροδρόμια

Ανδρουλάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: H Ελλάδα δεν αντέδρασε έγκαιρα για την «καραντίνα» στα αεροδρόμια

«Είχε δέκα μέρες διάστημα ώστε θέσει ζητήματα ή να παγώσει αυτή την απόφαση ή να βρεθεί μια λύση να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα», ανέφερε ο ευρωβουλευτής 

Ανδρουλάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: H Ελλάδα δεν αντέδρασε έγκαιρα για την «καραντίνα» στα αεροδρόμια
Τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης για την «καραντίνα» στα αεροδρόμια της Γερμανίας, επισημαίνει μιλώντας  στο
ΘΕΜΑ 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η αλήθεια είναι ότι για να πάρουν μια τέτοια απόφαση (σσ. οι Γερμανοί), έπρεπε να έχουν ενημερώσει ένα μην πριν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και έκαναν. Η Ελλάδα είχε δέκα μέρες διάστημα ώστε να θέσει ζητήματα ή να παγώσει αυτή την απόφαση ή να βρεθεί μια λύση να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα», αποκάλυψε ο Νίκος Ανδουλάκης.

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε θα μπορούσε η Ελλάδα να θέσει κάποιες παρατηρήσεις. «Ο  κανονισμός λέει ότι πριν εφαρμοστεί η απόφαση, η Ευρωπαϊκή επιτροπή ενημερώνει όλα τα κράτη μέλη. Άρα το γνωρίζαμε».

«Η συζήτηση μπορεί να γίνει έστω και ετεροχρονισμένα», είπε και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει περιθώριο να σταματήσει αυτό, αλλά βάζουν μπροστά το θέμα της τρομοκρατίας».

O ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενος στην στήριξη του πρωθυπουργού στον υπουργό Άμυνας για το θέμα της υπόθεσης με τα όπλα στη Σαουδική Αραβία, σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το alter ego του Πάνου Καμμένου.

Όπως είπε ο ευρωβουλευτής, δεν εντυπωσιάζεται από την στήριξη που παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας στο Πάνο Καμμένο.

«Τόσο σχέση μεταξύ δυο πολιτικών προσώπων δεν το έχουμε ξανά δει», σχολίασε. Όπως είπε ο Νίκος Ανδουλάκης, «ο πρωθυπουργού νιώθει την υποχρέωση να  έρθει να τον υπερασπιστεί και το κάνει σε όλα τα πεδία».

«Ο πρώτος λόγος είναι ότι πρέπει να έχει κυβέρνηση και δεν θα βρει άλλον να τον στηρίξει. Έχει ο ένας με τον άλλο μια σχέση ανταποδοτική», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά είπε ότι «η άποψή μου είναι ότι πρέπει να επιταχύνουμε, γιατί η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να δημιουργήσει πολιτικές εξελίξεις». 

Για τις δυο κοινοβουλευτικές ομάδες, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, είπε ότι «πρέπει να υπάρχει απόλυτη συνεννόηση και στρατηγική». «Για αυτό μίλησα για ενοποίηση των κοινοβουλευτικών ομάδων». τόνισε.

Μέχρι τον Μάρτιο πρέπει να προχωρήσουμε, είπε τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει μια ενωτική διαδικασία. Επίσης ανέφερε ότι το ζήτημα της διαφάνειας, είναι σημαντικό. «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε κάτι άλλο. Η δική μας παράταξη κάνει μαι καινούρια αρχή που πρέπει να δίνει προοπτική», τόνισε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης