Στη Βουλή και την Δικαιοσύνη στέλνει η ΝΔ την υπόθεση με τα όπλα στην Σαουδική Αραβία

Στη Βουλή και την Δικαιοσύνη στέλνει η ΝΔ την υπόθεση με τα όπλα στην Σαουδική Αραβία

Ειδικό δικαστήριο για τον Πάνο Καμμένο προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης - Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση στη Βουλή - Πώς εξελίχθηκε η υπόθεση και τι δείχνουν τα έγγραφα που κατέθεσε ο Αντρέας Λοβάρδος

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία μέσω αμφιλεγόμενου Έλληνα επιχειρηματία του οποίου ο ρόλος και η ιδιότητα αμφισβητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και ενδεχομένως χρίζει περαιτέρω διερεύνησης.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης

Την ίδια ώρα νεότερα στοιχεία για την όζουσα υπόθεση στενεύουν τα περιθώρια εξηγήσεων από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προγραμματίζει για την ερχόμενη Δευτέρα την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας προς τον κ. Πάνο Καμμένο για την υπόθεση ενώ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε μέσω Twitter πως θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τα νέα αποκαλυπτικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας τονίζει πως «Ο καταιγισμός των δημοσιευμάτων για το σκάνδαλο Καμμένου συνεχίζεται και τα ερωτήματα είναι πλέον αμείλικτα: Τι ώθησε τον Πάνο Καμμένο να υπογράψει μια διακρατική συμφωνία ύψους 66 εκ. ευρώ με τον Βασ. Παπαδόπουλο, όταν όλη η στρατιωτική ηγεσία τον προειδοποίησε ότι δεν εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία; Ποιες άλλες συμφωνίες έχει υπογράψει ο Πάνος Καμμένος με τον Βασ. Παπαδόπουλο και ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις δοσοληψίες μαζί του; Η Ν.Δ. επισήμανε από την αρχή τη σοβαρότητα αυτής υπόθεσης. Ο κ. Τσίπρας που παραμένει επί 9 μέρες άφωνος, θα λύσει επιτέλους τη σιωπή του ή θα συνεχίσει να καλύπτει τον συναρχηγό του;». Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του προανήγγειλε ειδικό δικαστήριο για τον κ. Καμμένο.
Υπενθυμίζεται πως έγγραφα που κατέθεσε στην Βουλή την περασμένη Δευτέρα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος δείχνουν πως λίγες ώρες μετά την επίσημη ενημέρωση της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, πως οι Σαουδάραβες αγνοούν την δραστηριότητα του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, ο κ. Πάνος Καμμένος έδωσε εντολή στον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών να πετάξει με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Θεσσαλονίκη και να υπογράψει την Διακρατική Συμφωνία στην «έδρα» του επιχειρηματία Παπαδόπουλου, φερόμενου ως ενδιάμεσου και αντιπροσώπου του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (ΒΣΑ) για την πώληση βλημάτων 105 χιλιοστών από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού.
 
Σύμφωνα τα στοιχεία, στις 12 Ιουνίου 2017 η Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων και Κύριων Συμβάσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) ενημερώνει ότι, για να υπογραφεί η συμφωνία, πρέπει να οριστικοποιηθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι νόμιμος αντιπρόσωπος των Σαουδαράβων

 
Την επομένη ημέρα, 13 Ιουνίου 2017, τα γεγονότα εξελίχθηκαν ταχύτατα.
 
Στις 8:00 φεύγει email από τον πρόξενο της Ελλάδας στο Ριάντ, Ηλία-Ανδρόνικο Κλουβάτο, με το οποίο ενημερώνει την ΓΔΑΕΕ ότι οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί δηλώνουν πλήρη άγνοια για την δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου και εκφράζουν την επιθυμία για συνομιλίες «Government to Government» (σ.σ. σε κυβερνητικό επίπεδο).
 
Το επίμαχο απόσπασμα του εγγράφου έχει ως εξής: «7. Με το (Δ-5) η Ελληνική Πρεσβεία στο Ριάντ μας ανέφερε ότι οι Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για την δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν την επιθυμία για συνομιλίες Government to Government. Το (Δ-5) έγινε γνωστό τόσο στον διευθυντή ΔΑΠΚΣ, όσο και στον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ την 13η 08:00 Ιουνίου 2017 και προωθήθηκε στο υπηρεσιακό τους email (Δ-9)». 
Αδιαφορώντας σχεδόν για το περιεχόμενο του ενημερωτικού εγγράφου του Έλληνα διπλωμάτη, αποφασίζουν με διαδικασίες-εξπρές να ολοκληρώσουν την διαδικασία με ένα πρόσωπο που μόλις ενημερώθηκαν ότι δεν αναγνωρίζεται επισήμως από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας.
 
Στις 11:00 της ίδιας ημέρας, δηλαδή τρεις ώρες μετά το ενημερωτικό email, γίνεται συνάντηση στην έδρα του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ παρουσία εκπροσώπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού με τον κ. Παπαδόπουλο, έπειτα από σχετικό αίτημα του επιχειρηματία.
 
Τα σχετικά αποσπάσματα του εγγράφου που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος αναφέρουν: «6. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ο κ. Παπαδόπουλος «Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ» αιτήθηκε να γίνει σύσκεψη στην έδρα του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ παρουσία εκπροσώπου του ΓΕΣ την 13η, 10:30 Ιουνίου 17 
8. Την 13η 11:00 Ιουνίου 2017 έγινε η προγραμματισμένη σύσκεψη στην έδρα της ΓΔΑΕΕ και αυτά που συζητήθηκαν μαζί  με τις σχετικές αποφάσεις φαίνονται στα (Δ-6) και (Δ-7)».

Στις 16:00 της ίδιας ημέρας ο Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, ναύαρχος εν αποστρατεία Κυριάκος Κυριακίδης βρίσκεται στο υπουργικό γραφείο του κ. Καμμένου. Τηλεφωνεί στους συνεργάτες του στην ΓΔΑΕΕ, που βρίσκονται στην Λεωφόρο Κατεχάκη απέναντι από το κτίριο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, και τους ζητά να του στείλουν δύο αντίγραφα της Διακρατικής Συμφωνίας με τους Σαουδάραβες. Οι αξιωματικοί της ΓΔΑΕΕ στέλνουν με στρατιωτικό τζιπ τα αντίγραφα στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και παραδίδουν τα έγγραφα στα χέρια του ναυάρχου Κυριακίδη στις 16:40.
 
Αμέσως ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ενημερώνει τον Διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων και Κύριων Συμβάσεων (ΔΑΠΚΣ) (σ.σ. πρόκειται για τον ταξίαρχο που παραλίγο να συλληφθεί από στρατονόμους στο γραφείο του κ. Καμμένου στις 30.8.2017) ότι τους περιμένει μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J για να τους μεταφέρει στην Θεσσαλονίκη.
 
Εκεί τους περιμένει ο κ. Παπαδόπουλος για να υπογράψουν την Διακρατική Συμφωνία Ελλάδας - Σ. Αραβίας. Δηλαδή, έπειτα από αίτημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών και Επενδύσεων έφυγε άρον-άρον από την Αθήνα, επιβιβάστηκε σε μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πέταξε στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υπογράψουν τη Διακρατική Συμφωνία με τον ενδιάμεσο Βασίλη Παπαδόπουλο.
 
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μια Διακρατική Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας υπεγράφη άρον-άρον στο χώρο του αεροδρομίου έπειτα από οδηγία του υπουργού, αν και ως «Government to Government» σύμβαση θα έπρεπε να υπογραφεί είτε στο κτίριο του υπουργείου Άμυνας είτε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

ΣΧΟΛΙΑ (35)

noStupidSyrizaVoter

Για ψαξτε και λιγο τι γινεται με τα 500.000.000 που εχει υπογραψει -μολις εγινε υπουργος αμυνας ο Πανουλης- για να επισκευασουν τα σαπακια της αεροποριας? Σε τι τιμες αγοραζουν τ'ανταλλακτικα? Ποιος ελεγχει για τυχον υπερτιμολογησεις? Υπαρχουν συγκριτικα στοιχεια, ή στα μεταχειρισμενα μπαινουν οι μεσαζοντες και αγοραζουμε σε οοοτι ναναι τιμες? Αν το πιασουν με την γιδα στην πλατη, πρεπει να παει να κανει παρεα στον Τσοχατζοπουλο, αμεσα, ο κατα τ'αλλα ασπηλος και αμολυντος Καμμενος.

hellier70gr

Αν διαβάσετε προσεκτικά τα βλήματα πωλούνται από τα αποθέματα του ΕΣ ένας θεός ξέρει με τι ζημιά από την τιμή που τα είχαμε εγοράσει. Είπα και εγώ παράγει πολεμικό υλικό αυτή η χώρα που να θέλουν να το αγοράσουν και οι ξένοι;

Syriza xeftiles apateones

Ο Συριζα που μας τα εχει πρηξει με την "καθαροτητα του και την παρθενια του", γιατι απορριπτουν συστηματικα οποιαδηποτε εξεταστικη τους αφορα, αφου τοσο πολυ δηθεν κοπτονται για να παρει ο λαος απαντησεις? ΟΥΣΤ ρε στον αγυριστο Συριζα απατεωνες φασιστες, μεχρι και οι χαζοι που σας ψηφισαν σαν πηραν χαμπαρι ειστε σιχαμενοι!

ξεκάθαρα πράγματα

Οι στρατιωτικοί την πάτησαν κάποτε με τον Άκη και τον Σμώκο, αλώνιζαν στο ΥΠΕΘΑ και δεν μιλούσαν με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστούν χωρίς να φταίνε. Τελείωσε η ανοχή σε παράνομες ενέργειες από τους διάφορους περιφερόμενους στο ΥΠΕΘΑ, κουμπάρους και κομματόσκυλα, θα τους σταματούν είτε το θέλουν είτε όχι, δεν δέχονται άλλες προσβολές. Ο Πάνος Καμμένος δεν το πήρε χαμπάρι, νόμισε ότι με απειλές και κολπάκια θα βούλωνε τα στόματα. Έπαιξε και έχασε.

γεια σου Πάναρε

Προσπάθησαν να τον βραχυκλώσουν από τη ΝΔ με δικούς της στρατιωτικούς που τον περιβάλλουν. Ο Πάνος όμως τους πρόλαβε , τους έβαλε υπό κράτησιν και παρακολούθηση, δεν τους βγήκε κι εκεί είναι το όλο θέμα. Και θα το ξανακάνουν με δικούς τους ανθρώπους με τους πολλούς που υπάρχουν στο στράτευμα και τον περιστοιχίζουν, αναμένοντες να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία για να τον πλήξουν και να τον κάνουν πρωτοσέλιδα. Ο Πάναρος όμως τους έχει πάρει χαμπάρι και παίρνει πάντα τα μέτρα του. Και θα τους ξεμπροστιάσει στη Βουλή για να τους στείλει το μήνυμα πως θα πρέπει να ξεχάσουν το ταχύτερον τα όσα νοσηρά κόλπα και ραδιουργές τους, με τα οποία προσπαθούν να τον διαβάλουν και να τον πλήξουν . Και σίγουρα θα φάνε τα μούτρα τους για πολλοστή φορά, όπως τους αξίζει.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οπου βρεθει και οπου σταθει ο Καμμενος δημιουργει σκανδαλα,ολοκληρη η πολιτικη ζωη του ειναι ενα σκανδαλο.Θυμαστε πως αρχισε με σκανδαλο που εβγαζε τον ΠτΔ ψευτη με τοΧαικαλη του, με το σκαφος του, με τις Τραπεζες,με τα σαπακια των 500 εκατομμυριων, με τις βασεις και την προσφορα ολοκληρου νησιου, με τα f16 και τα 2,4 δις ,μετις μεταμεσονυκτιες επικοινωνιες με ποινικους κρατουμενους για να αλλαξουν μαρτυριες τους,με το αγγλοτουρκικο καζινο,,με τις πολυτελεις μετακινησεις του και το προεδρικο αεροπλανο ,με εξωχωριες, με τελευταιο τις μιζες τις αραβικες, κλπ , ων ουκ εστιν αριθμος. Τελικα πρεπει να τον πιστεψουμε,το εξομολογηθηκε εντος της Βουλης:'' μας ψεκαζουν'' ειπε και''στα τεσσερα'' Ενταξει,Καμμενε,αλλα... μ ο ν ο ε σ ε ν α !

lr

Ειδικο Δικαστηριο για τον ψεκασμενο κοιλαρα τιποτε αλλο.

123

YUNANISTAN BORDEL ..... ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ....

Άλαλος

Να ετοιμάζεται ο χονδρός αυτή την φορά έχει σοβαρούς αντιπάλους

επι συριζανελ κοπηκαν τα δωρακια?

οι αχρηστοι καραβαναδες γλειφανε μια ζωη του νουδουλα..προφανως τωρα που κοπηκε η μασα και οι μιζες ανακαλυπτουν σκανδαλα..αυτα τα βληματα πχ επι νουδουλας απλα τα πετουσανε μετα τη ληξη τους,αντι να τα πουλανε σε τριτες χωρες και να κερδιζει χρηματα το κρατος..βασικα τα πετουσανε και πριν τη ληξη τους,για να αγοραζονται καινουργια,με το αναλογο δωρακι φυσικα..τωρα αυτα ειναι κομμενα μια και καλη,και εχουνε λυσσαξει,καμμενο71254ς προχωρα και μην τους φοβασαι!!

καλά κρασιά σύντροφε

τι λες και τα τυφέκια G3 τα πετάς ; τα πολυβόλα FN/FL τα πετάς ; δεν πήρες χαμπάρι τίποτα λασπολόγε ??????????????

$$$$

Οι παρατρεχάμενοι του ΥΠΕΘΑ συνομιλούσαν από το 2016 με τον Β. Παπαδόπουλο και η δήθεν διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία φέρει την υπογραφή του Παπαδόπουλου και τη σφραγίδα της εταιρείας Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε (πρωτοφανές για διακρατική συμφωνία !!!!!!!!!!!!!)..τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για διακρατικές συμφωνίες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Προσεξε,να δεις,και ο Τζοχατζοπουλος οταν ηταν στην εξουσια και εν δρασει τα σκεπαζε ομορφα σαν τη γατα και δε φαινοτανε τιποτε και εβγαινε και τιμητης απο πανω αλλα οταν κατεβηκε απο το αλογατακι της Εξουσιας τον μπαγλαρωσαν τα σαινια οι δικαστες και τον εχωσαν στη στενη!Ετσι γινονται αυτα... ξεσκεπαζονται αφου χασεις την Εξουσια! Υποψη του Καμμενου ειναι πιο βρωμερα!

xnn

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ, Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ - ΙΒΑΝ

tyt

Η επίθεση Καμμένου στον πρόξενο Κλουβάτο, εξάλλου, προκαλεί τριβές στον άξονα Πενταγώνου και νεοκλασικού της Βασ. Σοφίας όπου εδρεύει το ΥΠΕΞ και δοκιμάζει τις σχέσεις Κοτζιά και Καμμένου - που χθες βρέθηκαν μαζί στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας. Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Διπλωματικών Υπαλλήλων εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για την άδικη στοχοποίηση του έλληνα προξένου στο Ριάντ εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος επικρίνεται επειδή μετέδωσε ως όφειλε, στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, πληροφορία που του περιήλθε από τις Αρχές της χώρας διαπίστευσής του. Πέραν δε τούτου, οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ περιείχαν ασαφείς και ατεκμηρίωτους υπαινιγμούς για την ιδιωτική ζωή του εν λόγω διπλωματικού υπαλλήλου που θίγουν την προσωπική του τιμή και την επαγγελματική του υπόληψη. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ζούμε σε μία πολιτισμένη κοινωνία και σε ένα Κράτος Δικαίου όπου, ανεξαρτήτως του αξιώματός του, ουδείς έχει το δικαίωμα να προσβάλει την αξιοπρέπεια των πολιτών, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους σε δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες, καταλήγουν οι διπλωματικοί υπάλληλοι.

www

Σε επείγον Ενημερωτικό Σημείωμα στις 17 Μαρτίου 2017 ο εν λόγω μεσολαβητής Παπαδόπουλος ζητούσε για εξαγωγή στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας μέσω της εταιρείας από το Κιλκίς Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ σειρά όπλων και πυρομαχικών !!! τα οποία υπερακοντίζουν σε άλλα επίπεδα την αγοραπωλησία βλημάτων αξίας 66 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το συμφωνητικό το οποίο υπέγραψε ο ίδιος με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση του ΥΕΘΑ τον περασμένο Ιούνιο και προβάλλεται ως διακρατική συμφωνία με τους Σαουδάραβες??????? Είναι αξιοπερίεργο ότι η επιστολή κοινοποιείται από τον Παπαδόπουλο και στο γραφείο Γενικού Διευθυντή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, πτεράρχου ε.α. Θεολόγου Συμεωνίδη, προκειμένου να ενημερωθεί ΑΜΕΣΑ ο Καμμένος. Ο μεσολαβητής προειδοποιεί με ακύρωση την αγορά αεροπορικών βομβών MK82 των 500 λιβρών εάν δεν γίνουν συζητήσεις για την προμήθεια πυρομαχικών 105mm, 50.000 χιλιάδων τυφεκίων G3, πυρομαχικά πυροβόλων 30mm (400.000 τεμάχια) και 90mm (40.000 τεμάχια), 6.000 πολυβόλα FN/FL κ.ά.?????????????? Απίστευτη προμήθεια, μιλάμε για καρτέλ όπλων και πυρομαχικών.????????????? Το μέγεθος της προμήθειας πολεμικού υλικού, είναι προφανές ότι ανάγει σε άλλα επίπεδα τις διασυνδέσεις του επιχειρηματία Παπαδόπουλου στο Πεντάγωνο και γεννά νέα ερωτήματα για τον ρόλο του?????????????????????????????????

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kon25

Περιοδεία στα Χανιά πραγματοποιεί ο υπουργός Δικαιοσύνης - Αναφορά στις νομοθετικές και θεσμικές παρεμβάσεις πουν έγιναν, καθώς και στην ενίσχυση με προσωπικό και δικαστές των διοικητικών δικαστηρίων

1
tsipras-boutaris

Βολές του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση για το χρόνο των εκλογών - Θα πάρει την απάντηση στις εκλογές για το αχρείαστο μνημόνιο και το νέο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων λέει η ΝΔ

9