Δημήτρης Καμμένος: Η ψήφιση της τροπολογίας για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» ανοίγει θέμα «τουρκικής μειονότητας»

Δημήτρης Καμμένος: Η ψήφιση της τροπολογίας για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» ανοίγει θέμα «τουρκικής μειονότητας»

Ξεκαθαρίζει ότι δεν θα την ψηφίσει και προειδοποιεί ότι η ψήφιση της τροπολογίας θα ισοδυναμεί με αναγνώριση ψηφίσματος της Ισλαμικής Διάσκεψης που αναφέρεται σε ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα

Δημήτρης Καμμένος: Η ψήφιση της τροπολογίας για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» ανοίγει θέμα «τουρκικής μειονότητας»
Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται το απόγευμα η κυβερνητική διάταξη που όπως έγραψε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής ανοίγει νέο δρόμο για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»
με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να επιμένουν πως είναι «εθνικά επικίνδυνη» και να ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να την αποσύρει.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες στο περιθώριο του υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση.

Κλείσιμο
Επιπροσθέτως, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος
με νεότερη δήλωση υποστηρίζει πως ενδεχόμενη ψήφιση της διάταξης θα ισοδυναμεί με έγκριση του πρόσφατου ψηφίσματος της Ισλαμικής Διάσκεψης που αναφέρεται σε ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα και καλεί την χώρα μας να αναγνωρίζει «τουρκικούς συλλόγους» που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

«Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε ως Ελληνικό κοινοβούλιο την αλυτρωτική και επικίνδυνη ορολογία της Ισλαμικής Διάσκεψης που θέτει ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας όχι μόνο στην Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα παραχαράσσοντας την Συνθήκη της Λωζάννης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Όπως δημοσίευσε το liberal.gr η απόφαση της 44ης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού της Ισλαμικής Διάσκεψης που συνήλθε στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού στις 10-11 Ιουλίου σηματοδοτεί παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας υιοθετώντας στοιχεία της σκληρής ατζέντας της Τουρκίας για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. 

Ειδικότερα, «καλεί την Ελλάδα να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την υποστήριξη των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών καθώς και την ταυτότητα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας που εκπηγάζουν από διμερείς και διεθνείς συμφωνίες. Απαιτεί και πάλι από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τους εκλεγμένους Μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, ως επίσημους Μουφτήδες. Καλεί την Ελλάδα να πάρει όλα τα αναγκαία βήματα για την εκλογή των Διοικητικών Συμβουλίων των Βακουφίων της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας με τρόπο που θα διασφαλίζει την αυτοδιοίκηση τους. Επισημαίνει τις ανησυχίες για την πρακτική της Ελλάδας σχετικά με τον διορισμό των 240 ιμάμηδων /ιεροδιδασκάλων παρά τις αντιδράσεις από την Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα. Καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σχετικά με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας. Προτρέπει την Ελλάδα να επαναφέρει τα δικαιώματα ιθαγένειας σε δεκάδες χιλιάδες μέλη της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας που τους αφαιρέθηκε η ιθαγένεια με το καταργημένο τώρα Άρθρο 19 του Κώδικα Ιθαγένειας (3370/1955).
Καλεί και πάλι την Ελλάδα να πάρει τα αναγκαία και επείγοντα μέτρα σε συνεννόηση με την Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα για την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών θεμάτων που συνδέονται ευθέως και με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη στην περιοχή που ζουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης