Κεντροαριστερά: Το «αγκάθι» της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έγινε πληγή

Κεντροαριστερά: Το «αγκάθι» της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έγινε πληγή

Φυσική παρουσία πριν την ψηφοφορία ζητά το ΠΑΣΟΚ - Οι νέοι δεν έχουν μάθει να στήνονται στις ουρές, υποστηρίζει το Ποτάμι - Αποφασίζει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου

«Είμαστε κόμμα, όχι... talent show» υποστήριξαν στο πλαίσιο της επιτροπής Αλιβιζάτου οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Δημήτρης Ρέππας εκ μέρους του ΚΙΔΗΣΟ μίλησε για... ψηφοφόρους του καναπέ. Απέναντί τους στάθηκαν οι απεσταλμένοι του Ποταμιού, οι οποίοι σημείωσαν πως η φυσική παρουσία ακυρώνει την ουσία της ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορία. 

Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί (Γεννηματά, Θεοδωράκης, Καμίνης, Μανιάτης, Ραγκούσης), διαφοροποιούνται όμως τα επίπεδα ασφαλείας που ζητά ο καθένας τους. Το μόνο αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η απόφαση  να σταλεί επιστολή στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για να ζητηθούν τεχνικές και οικονομικές προσφορές σχετικά με την on line σύνδεση των εκλογικών κέντρων.  

Συζητήθηκε επίσης η προοπτική οι υποψήφιοι αρχηγοί να καταθέσουν στο τέλος της διαδικασίας και οικονομικό απολογισμό. Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου ορίστηκε για τις 13 Σεπτεμβρίου, δηλαδή, μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή των υποψηφιοτήτων. Σημειώνεται πως μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προσκομίσει τις χίλιες υπογραφές και να έχουν καταθέσει το παράβολο συμμετοχής των 2.000 ευρώ. 

Είναι προφανές ότι μέχρι τότε το θέμα της εξ αποστάσεως ψήφου θα συνεχίσει να απασχολεί, με τον λόγο να περνά πλέον στους υποψήφιους αρχηγούς. Η
Φώφη Γεννηματά συναντάται σήμερα με τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης περιοδεύει στη Στερεά Ελλάδα. 

Ανακοινώσεις από ΚΙΔΗΣΟ, Κωνσταντινόπουλο, Ανδρουλάκη...

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα αναμένεται η σχετική ανακοίνωση από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος αποφάσισε να συμμετάσχει στην εκλογή, προκειμένου να δώσει συνέχεια στην προσπάθεια που ξεκίνησε στη μάχη για τη διαδοχή του 2015. 

Τη στάση του θα ξεκαθαρίσει και το ΚΙΔΗΣΟ. Σύμφωνα με κομματικά στελέχη υπάρχουν τρία ενδεχόμενα: να κατέβει ο Γιώργος Παπανδρέου, να ανακοινωθεί μία άλλη υποψηφιότητα ή να υποστηριχθεί όποιος υποψήφιος απαντήσει θετικά στα ζητήματα που θα θέσει προς απάντηση το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού. Οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι το πιθανότερο είναι το τρίτο. Ειδικά μετά τη χθεσινή δήλωση ότι το ΚΙΔΗΣΟ δε θα διαλυθεί. 

Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς είναι ένα βήμα πριν από την υποψηφιότητα για την αρχηγία με στόχο να εκφράσει το αίτημα της ανανέωσης. Μάλιστα, για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας επικοινώνησε χθες με τον Νίκο Αλιβιζάτο και κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση: να κλείσει το μητρώο για όσους ενδιαφέρονται να ψηφίσουν εξ αποστάσεως 15 ημέρες πριν τις κάλπες, ώστε να υπάρχει χρόνος να ελεγχθούν τα στοιχεία τους χωρίς οι ίδιοι να μετακινηθούν.

Ερωτηματικό παραμένει στη στάση της «Ώρας Αποφάσεων», καθώς η κίνηση των Διαμαντοπούλου- Φλωρίδη άλλαξε στάση απέναντι στη διαδικασία. Με απόφαση της πολιτικής επιτροπής το περασμένο Σάββατο οι εξελίξεις χαρακτηρίστηκαν θετικές, έστω και με επιφυλάξεις. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν θα επιχειρηθεί μία ακόμη υποψηφιότητα, από την κυρία Διαμαντοπούλου ή από στέλεχος της νεότερης γενιάς που κινείται στο περιβάλλον της «Ώρας Αποφάσεων». 

Δεν αποκλείονται, βέβαια, και εκπλήξεις (όπως του κ. Τζιώτη στο παρελθόν) από στελέχη που δεν έχουν εκδηλωθεί. Από τη στιγμή που ιδρύεται νέος φορέας από μηδενική βάση, όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. 

Στην ιστοσελίδα της επιτροπής Αλιβιζάτου έχουν αναρτηθεί και τα σχετικά έγραφα.

Η δήλωση υποψηφιότητας και το έγγραφο για τις υπογραφές:

Δήλωση Υποψηφιότητας
 
Αθήνα, ……………………….
 
Καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτο
Πρόεδρο Ανεξάρτητης Επιτροπής
Διαδικασιών και Δεοντολογίας
Oδός Βαλαωρίτου 12
10671 Αθήνα
 
Θέμα:  Δήλωση υποψηφιότητας
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Με την παρούσα, θέτω υποψηφιότητα για την εκλογή μου ως επικεφαλής του υπό σύσταση νέου ενιαίου πολιτικού φορέα,  στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 και 12 Νοεμβρίου 2017.

Δηλώνω ταυτόχρονα ότι δεσμεύομαι από όλες τις αποφάσεις της υπό την προεδρία σας Ανεξάρτητης Επιτροπής και ιδιαίτερα από αυτές που αφορούν την υποβολή της παρούσας υποψηφιότητας, τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, τους κανόνες διαφάνειας, τους όρους και τη διαδικασία της ψηφοφορίας και το αποτέλεσμα της τελευταίας.

Αυτονόητο τέλος είναι, Κύριε Πρόεδρε, ότι θα συμμετάσχω στην ίδρυση και δράση του νέου πολιτικού φορέα. 


ΣΧΟΛΙΑ (10)

ΔΜ

Ναι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ναι στην συμμετοχή και των ξενιτεμένων Ελλήνων.

@

Ε βέβαια, αφού δεν βρίσκετε ψηφοφόρους εδώ ο απόδημοι σας μάραναν. Τραβάτε λοιπόν κατά τον Καύκασο και στους Καλάς στο Πακιστάν να σας ψηφίσουν.

ΑΠΟΧΗ

Μη σκοτίζεστε, κανείς δεν πρόκειται να σας ψηφίσει, ούτε από τον καναπέ, ούτε από το παραβάν. Μεταξύ σας θα ψηφιστείτε και μετά διαλυθείτε.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΟΛΟΙ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΚΩΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΜΟΝΟ.

Νικος

Ναι μέσο είναι, και λοιπόν; Γιατί να μην γίνει η ψηφοφορία διαδικτυακά με αυτό το μέσο; και η κάλπη μέσο είναι. Ποια η διαφορά; Επειδή εσύ είσαι ανεπίδεκτος τεχνολογίας, δεν την καταλαβαίνεις, σε ενοχλεί λόγω ηλικίας πρέπει να το επιβάλεις και στους νεότερους για να μην σου πέσει η μούρη;

Ελάτε να πάρετε τη πληρωμή σας

Να δείς τοι σουχω στις εκλογές

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

filakes_koridallos_art

Οι φυλακές που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό και σε απόσταση αναπνοής από σχολεία θα φύγουν από τη Δυτική Αθήνα  - Πέντε εμβληματικά έργα ανάπλασης για Αττική και Θεσσαλονίκη εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

158