Κεντροαριστερά: Δεν διαλύεται το ΚΙΔΗΣΟ

Κεντροαριστερά: Δεν διαλύεται το ΚΙΔΗΣΟ

«Δεν υπάρχει ακόμα η ώσμωση που θα επέτρεπε την άμεση σύμπτυξη της (σ.σ. κεντροαριστεράς) σε ενιαίο φορέα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου

«Η διαφορετική αφετηρία, η ιστορία του κάθε φορέα που στεγάζεται στον κοινό χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποτελούν πολιτική υπεραξία και συγκριτικό πλεονέκτημα, που διευρύνει τη βάση του προοδευτικού χώρου» τονίζουν οι συνεργάτες του προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ. 

«Προχωρώντας στα επόμενα βήματα του εγχειρήματος, πρέπει να έχουμε συνείδηση, ότι η κάθε διαδικαστική  λεπτομέρεια στην εκλογική διαδικασία για τον/την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετίζεται με την οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης» είναι το μήνυμά τους προς τα υπόλοιπα κόμματα που συμμετέχουν στη διαδικασία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ:

Οι αρχές και οι αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, οι αγώνες και οι παρακαταθήκες των προοδευτικών πολιτών, αλλά και οι καλές στιγμές του παρελθόντος, σε ό,τι αφορά τον προοδευτικό χώρο, υποδηλώνουν πόση δουλειά πρέπει ακόμα να γίνει για να οικοδομήσουμε το αύριο. Ένα βιώσιμο, αύριο. Με μια νέα μεγάλη προοδευτική Αλλαγή.

Οι αιτίες που προκάλεσαν την ελληνική κρίση, αλλά και όσα επακολούθησαν, δείχνουν ότι η χώρα και οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν αν δεν γίνουν ιστορικής σημασίας δομικές αλλαγές, στη λειτουργία του κράτους, των θεσμών, των κομμάτων, τις αντιλήψεις, τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές, πολιτείας και πολιτών.

Το ελληνικό πρόβλημα, είναι ζήτημα πολιτισμού και δημοκρατίας. Γι’ αυτό και,
Η όποια πρόοδος στην αξιολόγηση της πορείας της οικονομίας από τους δανειστές, ακόμα και η έξοδος από το μνημόνιο, δεν διασφαλίζουν ένα καλύτερο μέλλον, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες δομικές αλλαγές. 

Η βελτίωση των δημοσιονομικών δεικτών δεν σημαίνει απαραίτητα βελτίωση της πραγματικής οικονομίας, ούτε βελτίωση της ζωής για τα πιο ευάλωτα στρώματα, αλλά και τη μεσαία τάξη που πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα της κρίσης.

Η συντήρηση, όποιο χρώμα και αν έχει - δεξιά ή δήθεν αριστερά, δεν μπορεί να δώσει τις δέουσες απαντήσεις στο διακύβευμα που αφορά τη χώρα και τους Έλληνες. Και οι δύο, έχουν πλέον αποδειχθεί ως οι καλύτεροι εκφραστές και υπηρέτες του παρασιτισμού και του πελατειασμού, που συνεχίζει να κρατά τους Έλληνες και τη χώρα σε ομηρεία.

Μια ισχυρή και μεγάλη προοδευτική παράταξη μπορεί να δώσει όραμα και προοπτική στο εγχείρημα των ριζικών τομών, που θα βελτιώσουν το κράτος, την οικονομία, την ποιότητα ζωής, προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων.

Μια προοδευτική παράταξη αφοσιωμένη και συνεπής στις αρχές και τις αξίες μας, που θα εμπεδώνει καθημερινά με το λόγο και τη δράση της, ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, απαλλαγμένο από τις παθογένειες που μας οδήγησαν στην κρίση, που θα θέτει νέους σύγχρονους συμμετοχικούς και αποτελεσματικούς κανόνες λειτουργίας και δράσης, που θα αποτελούν παράδειγμα αξιοπιστίας και πολιτικού ήθους.

Προς τούτο, δεν αρκεί να συνεργαστούμε, ούτε να βγούμε κερδισμένοι στις εκλογές. Στις σύγχρονες δημοκρατίες, τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο από τα αποτελέσματα της κάλπης, ούτε απλώς με τη συμμετοχή σε κυβερνητικά σχήματα, αλλά από τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.  

Καθοριστικοί παράγοντες για τη μεγάλη προοδευτική Αλλαγή, είναι η  κατανόηση των αιτιών που μας οδήγησαν ένα βήμα από την εθνική καταστροφή, η ρήξη με τα συμφέροντα που κρατούν σε ομηρία την πολιτική, ο αγώνας ενάντια στην ανισότητα, η προστασία των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, η κατανόηση των νέων προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης και της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας, η εξωστρέφεια και η έμπνευση από την ευρωπαϊκή και διεθνή εμπειρία. 

Πιστεύοντας ότι, η περιχαράκωση δεν συμβάλλει στη διαλεκτική εξέλιξη των πραγμάτων, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Είναι μια προσπάθεια αναγκαία, αλλά και δύσκολη, καθώς δεν υπάρχει ακόμα η ώσμωση που θα επέτρεπε την άμεση σύμπτυξη της σε ενιαίο φορέα. Ούτε το έδαφος σε αυτή τη συγκυρία, για ένα νέο μεγάλο φορέα που θα ξεκινούσε από το μηδέν, σβήνοντας μονομιάς ιστορία, μνήμες και παραδόσεις.
Όλοι μαζί μπορούμε κάτι καλύτερο. Και η διαφορετική αφετηρία, η ιστορία του κάθε φορέα που στεγάζεται στον κοινό χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποτελούν πολιτική υπεραξία και συγκριτικό πλεονέκτημα, που διευρύνει τη βάση του προοδευτικού χώρου. Έως ότου καταστεί εφικτή μια ενιαία αφήγηση, μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια σειρά από θέματα που μπορεί να μοιάζουν δευτερεύοντα, αλλά είναι καθοριστικά, μέχρι να επικρατήσει η κριτική σκέψη, να περιοριστεί ο ξύλινος λόγος, να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη. 

Προχωρώντας στα επόμενα βήματα του εγχειρήματος, πρέπει να έχουμε συνείδηση, ότι η κάθε διαδικαστική  λεπτομέρεια στην εκλογική διαδικασία για τον/την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχετίζεται με την οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης. 

Το κλίμα αυτό θα συμβάλει ώστε να διεξαχθεί, τις επόμενες βδομάδες, ένας ουσιαστικός διάλογος, με εναλλακτικές θέσεις και  προτάσεις για την μετατροπή των αξιακών προτεραιοτήτων μας σε πολιτικές πρωτοβουλίες και πράξεις. Συνακόλουθα θα βοηθήσει και στην αναζωογόνηση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες. 
Ας προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, προς αυτή την κατεύθυνση, αναλογιζόμενοι το μέγεθος της πρόκλησης και σεβόμενοι τη διαφορετικότητα του καθενός.
Μόνο έτσι θα συγκροτήσουμε μια αποτελεσματική προοδευτική πολιτική δύναμη, που θα μπορέσει να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, η οποία θα προωθήσει μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Σιγά το πολιτικό γεγονός

Όλα τα μέλη του κόμματος του προδότη πρωθυπουργού κ. Γ Παπανδρέου χωράνε άνετα σε ένα ταξί.

ΘΕΟΦΟΡΟΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΠΛΕΟΝ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΤΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ( ΜΕ ΥΠΕΥΘΗΝΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ) ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΥΣ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ, ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΠΟΤΕ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ, OPEN GOV, ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ). ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥΣ" ΛΑΜΟΓΙΟΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ (ΨΥΧΑΡΗΣ) ΟΤΑΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΟΠΑ - ΟΠΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ (ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΑ 15,7% ΔΗΛ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ) ΚΑΙ ΒΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ. ΗΛΙΘΙΑ ΕΡΜΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ.

τα γεγονοτα.

παντως αν βαλει ο ΓΑΠ υποψηφιοτητα θα κερδισει. και επειδη οι περισσοτεροι απο σας εισθε και ανιστοριτητοι, μεγαλυτερο ποσοστο πρωθυπουργου 44 % , κανενας αλλος πρωθυπουργος δεν πηρε εκτος απο τον πατερα του!

γιωργακη βλκα

τη γλάστρα με το χασισι τρελο αγόρι μου τι ώρα πρέπει ο κοσμος να τη βγάζει στο παράθυρο και τι ώρα να την ξαναβαζει μεσα για να μην μαραθει από την παγωνια;......

Ξέρω πολλά!

ΓΑΠ - Ανδρουλάκης θα είναι στον δεύτερο γύρο, στον τελευταίο κύκλο του Game (over) του πασοκ!

Fagura

Ο ΓΙΩΡΓΆΚΗΣ ΓΕΝΝΉΘΗΚΕ ΗΓΈΤΗΣ.ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ....ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ.ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ...

Παπανδρέου

Να δεις που ο ΓΑΠ θα θέσει υποψηφιότητα την τελευταία στιγμή και θα γελάσουμε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης