Κεντροαριστερά: Οι προϋποθέσεις που θέτει το ΠΑΣΟΚ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Κεντροαριστερά: Οι προϋποθέσεις που θέτει το ΠΑΣΟΚ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

«Κάλπες με on line σύστημα και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού» επιθυμεί, μεταξύ άλλων, το ΠΑΣΟΚ

Κεντροαριστερά: Οι προϋποθέσεις που θέτει το ΠΑΣΟΚ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία
Τέσσερις προϋποθέσεις θέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη διαδικασία της εκλογής επικεφαλής της Κεντροαριστεράς και, πιο συγκεκριμένα, για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Αυτές, στο πλαίσιο της διασφάλισης της διαφάνειας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας ψηφοφορίας, είναι: 

1. Στην ψηφοφορία με φυσική παρουσία στην κάλπη εφαρμογή συστήματος on line ηλεκτρονικής διασταύρωσης σε πραγματικό χρόνο, για αποφυγή διπλοψηφιών. Κάλπες με on line σύστημα και σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

Κλείσιμο
2. Στην εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία προϋπόθεση αποτελεί η υποχρεωτική με αυτοπρόσωπη παρουσία, σε προγενέστερο χρόνο, παραλαβή του απαραίτητου μυστικού κωδικού. 

3. Την ευθύνη υλοποίησης του ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (on line και εξ αποστάσεως) αναλαμβάνει ένας εκ των παρόχων κινητής τηλεφωνίας με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές που θα δοθούν από την Επιτροπή.

4. Τόσο για την ψηφοφορία σε κάλπη όσο και την «ηλεκτρονική ψήφο» θα ισχύουν κοινές προϋποθέσεις συμμετοχής (υπογραφή δήλωσης εγγραφής και παροχή συναίνεσης για ανάρτηση του καταλόγου ψηφισάντων σε ειδική ιστοσελίδα, καταβολή οικονομικού αντιτίμου).

«Με απόλυτη εμπιστοσύνη στον καθηγητή επικεφαλής κ. Ν. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για όλα τα διαδικαστικά θέματα που θα διασφαλίσουν μια ανοιχτή, μαζική και αδιάβλητη διαδικασία» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης