Πανηγυρίζει ο Τσίπρας: Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές, επιτυχημένα

Πανηγυρίζει ο Τσίπρας: Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές, επιτυχημένα

«Είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά για να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, στο Μέγαρο Μαξίμου

«Και τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά για να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και την μετά το πρόγραμμα περίοδο για την Ελλάδα». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν Αλέξης Τσίπρας
και Πιέρ Μοσκοβισί
, εκφράζοντας τη βεβαιότητα τους για την επιτυχημένη δοκιμή στις αγορές, με την έκδοση των ελληνικών ομολόγων.

«Επισκέπτεστε την Ελλάδα σε μια ιδιαίτερη ημέρα, είναι η ημέρα που η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με έναν επιτυχημένο τρόπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα και το πιο ουσιαστικό βήμα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια του μνημονίου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, στο Μέγαρο Μαξίμου
.


 
Σημείωσε ότι «οι πληροφορίες που έχουμε είναι πολύ καλές» σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα, «οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα». Για να υπογραμμίσει: «Και τώρα είναι η ώρα να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας, για το πώς θα συνεργαστούμε, ώστε να εργαστούμε προκειμένου τον επόμενο χρόνο να ολοκληρωθεί επιτυχημένα το πρόγραμμα και να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη μέρα, για την Ελλάδα της μετά το πρόγραμμα περιόδου. Ο πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος ότι «όπως πάντα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος και εταίρος για να οργανώσουμε επιτυχημένα την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα».


 
Μοσκοβισί: «Κάναμε πολλά, διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως»

 Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται εδώ σήμερα, σχολιάζοντας ότι διάλεξε τη σημερινή ημέρα γιατί είχε το προαίσθημα ότι κάτι θα συμβεί. «Αυτό έγινε εφικτό από τα πολύ θετικά μηνύματα που υπήρχαν: τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, τη συμφωνία του ΔΝΤ, τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας».
 
«Συνεπώς», υπογράμμισε, «είναι η ώρα να δοκιμάσουμε στις αγορές και ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι επιτυχημένη η δοκιμή». Ο Επίτροπος τόνισε: «Και είναι τώρα η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά για να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, ώστε η Ελλάδα να είναι κανονικός εταίρος στην Ευρωζώνη». Διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι εκεί ως πλήρης εταίρος και ως φίλος-σύμμαχος της Ελλάδας».
 
«Κάναμε πολλά, διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως», σημείωσε. Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι «η ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερα από ό,τι ήταν πριν. Νομίζω μπορεί να είναι 1,8% αν όχι παραπάνω φέτος, 2,5% την επόμενη χρονιά και αυτή είναι η συνθήκη για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους Έλληνες».


ΣΧΟΛΙΑ (73)

@

Αν βλέπαμε μια ακτίνα φωτός ποιος Έλληνας δεν θα χαιρόταν ανεξάρτητα ιδεολογικών πεποιθήσεων.Τα πράγματα είναι δύσκολα και το μέλλον σίγουρα ζοφερό. Η φορολογία μας ευρύνεται κάθε χρόνο, μας ζητάνε να πληρώσουμε αυτά που δεν έχουμε, ετσιθελικά χρεώνοντας μας χρέη για να μας πάρουν μια μέρα οι τοκογύφοι και τα σπίτι μας. Ενώ το brb βάζει φόρο μέχρι τα μισά εισοδήματα από ενοικιαζόμενο του Έλληνα, χιλιάδες Σκοπιανοί και άλλοι νοικιάζουν σε όλη την Ελλάδα μαύρα χωρίς ούτε ένα σενς φόρο. Κανένας αλλοδαπός εργάτης δεν πληρώνει με πάνω από 1500 τον μήνα. Αλλο θέμα το τι "λουλούδια" κρύβονται ανάμεσα στους μετανάστες που μπαίνουν χωρίς έλεγχο.Παραδείγματα του τι λυπητερές βαραίνουν στις πλάτες μας καθημερινά και στο μέλλον περισσότερες , γιατί το μάυρο ρέει περισσότερο από ποτέ. Η επιχειρηματικότητα του Έλληνα ιιμωρείται βάναυσα, από κει όμως θα ξεκινούσε η οικονομία. Είναι μαθημένος ο Ελληνας να κλέβει το κράτος, αναγκάζεται όμως με τόσα που του χρεώνουν να πληρώσει μαζί με τόσες ανισότητες. Πόσα ρολά έχουν κατέβει; Απλά καμία κυβέρνηση δεν θα είχε την δύναμη να μας βάλει στα μνημόνια για άλλες δεκαετίες και να ψηφίσει τα βάναυσα μέτρα που ψήφισε αυτή, θα είχαμε αστάθεια. Το πληρώνουμε με δεκάδες δις σε φόρους. Ομολόγησε ο Τσίπρας στην Μέρκελ πως ήταν αμάθητος, πειράματα στις πλάτες μας και εκείνος υπάκουος μαθητής και ψεύτης σε όσα υποσχέθηκε στους Έλληνες. Γιατί το δημοψήφισμα; Τι καταφέραμε; Γυρίσαμε πίσω, είμαστε προτεκτοράτο πιο βαθιά, ο Σόιμπλε θα υπενθύμιζε την αξιολόγιση. Οι Γερμανοί και άλλοι συνεχίζουν να πλουτίζουν από το δράμα μας, φυσικά και στην υποτιθέμενη χαρμόσυνη έξοδο στις αγορές. Να χαρώ με την προσαγγελόμενη προσπάθεια αυτή ; Πόσο πια; Ο Τσίπρας φυσικά θα πανηγυρίζει,εφόσων υπάρχουν κορόιδα, εξάλλου αυτό που δεν άλλαξε επικοινωνιακά από τότε που η πολιτική ανακάλυψε το τουίτερ και το φ/β, είναι πως είχαμε έναν γραφικό Άδωνη που τον ξεπέρασαν κατά πολύ, ο Πολάκης και ο Καρανίκας. Υποψιάζομαι τα κρυφά χαρτιά αυτής της κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές. Υπόσχεση για μείωση φόρων, όπως του ΕΜΦΙΑ, πάλι μεγάλα λόγια. Έχουμε δρόμο μπροστά.

jan

όλοι πληρώνουν 1 ευρώ το γάλα, εσύ πληρώνεις 5 και είναι επιτυχία που βρήκες γάλα. χαχαχαχαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, σανό ρε άπλυτοι στα γίδια που σας ψήφισαν.

θελουν οι τοκογλυφοι να κρυφτουν

αλλα απο την χαρα του ο τσιπρας δεν τους αφηνει .... δηλαδη να καταλαβω ... ολοι οι τοκογλυφοι χορευουν γαιτανακι γιατι ενω η ευρωπη δανειζει με 1 τις εκατο ο τσιπρας καταφερε να μας χρεωσει ακομα μερικα δισεκατομμυρια με σχεδον 5 τις εκατο ??? ρε παμε καλα ??? δεν ειπαρχει κανενας πατριωτης να του αναψει μια στο δοξα πατρι να τελειωνουμε μια καλα χωρις δικαστηρια και γουδια ???? δηλαδη παιζει νταουλι και πινει και χορευει γιατι καταφερε να μας να φεσωσει ????

βλάκας, γλοιώδης, ρουφιάνος με ηθικό πλεονέκτημα

@atsipras στην Αλεξ/πολη κηρύσσουμε σήμερα ένα απλό κανόνα: οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη, τα τοκοχρεωλύσια, τα spreads & τις αγορές #syriza, 12:55 μ.μ., 21 Δεκ 2014

Πανηγυρίζει ο γελοίος τυχοδιώκτης

Εγραψα παραπάνω "Πανηγυρίζεις, καταληψία της δεκάρας, γιατί μας ξαναγύρισες στο 2014...". Σύμφωνα όμως με αυτά που είπε ο Βενιζέλος για τα spread το 2014 και τώρα (τα οποία δε μπορώ να κρίνω, γιατί δεν είμαι οικονομολόγος), φαίνεται ότι έχουμε μέλλον ακόμη για να ξαναγυρίσουμε στο 2014.

Πανηγυρίζει ο γελοίος τυχοδιώκτης

Επιστρέφουμε στις αγορές, γελοίο υποκείμενο, από τις οποίες ΕΣΥ και η συμμορία σου μας είχατε αποκλείσει πριν 3 χρόνια. Θυμάσαι τι έλεγες τότε για το Σαμαρά, όταν και αυτός πανηγύριζε που μας είχε βγάλει στις αγορές; Και αν δεν είχατε προκαλέσει τότε εκλογές για να μην εκλείψει ο λόγος ύπαρξής σας, τώρα θα δανειζόμαστε με λιγότερο από 1% και τα μνημόνια θα ήταν παρελθόν προ πολλού. Πανηγυρίζεις, καταληψία της δεκάρας, γιατί μας ξαναγύρισες στο 2014, με τη διαφορά ότι από τότε μας έχεις φορτώσει και 100 δις στην πλάτη. Πανηγυρίζεις, αδίστακτε τυχοδιώκτη, ενώ 2 χρόνια μετά, έχουμε ακόμη capital control. Πανηγυρίζεις, χαζοχαρούμενο, ξεχνώντας τι έλεγες κάποτε για τις αγορές και τα τσάμικα. Εκεί που θα τις χόρευες πεντοζάλη, σε χόρεψαν αυτές καρτσιλαμά και ξαφνικά σου έγινε ψύχωση η έξοδος στις αγορές. Κοιμόσουν και ξύπναγες με το όνειρο να βγεις στις αγορές. Ονειρευόσουν αγορές. Επρεπε κι εσύ να παρουσιάσεις κάποια επιτυχία. Η επικοινωνία πάνω από όλα. Μετά από 2 1/2 χρόνια ατελείωτων φόρων, άμεσων και έμμεσων, χαρατσιών και εξαθλίωσης, έκανες το όνειρό σου πραγματικότητα. Εστω και με 4 πλάσιο επιτόκιο από αυτό που σε δανείζει η τρόικα. Αλλά τι σε ενδιαφέρει; Εσύ θα το πληρώσεις; Εσύ μόνο θα θριαμβολογήσεις. Ελπίζοντας να γυρίσεις πίσω το ποτάμι που θα σε ξεβράσει σύντομα στη σπηλιά σου. ΥΓ. Ο Σόιμπλε προειδοποίησε. Ερχεται η 3η αξιολόγηση. Μαζί με νέα μέτρα.

jan

"Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές, επιτυχημένα, πληρώντας 5 φορές ακροβότερο επιτόκιο από της τρόικας". χαχαχαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, σανό ρε άπλυτοι στα γίδια που σας ψήφισαν.

Nomikos

ΠΑΝΥΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟ 2014.....! ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΛΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΟΣΟ,ΕΝΩ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΜΙΣΗ..... ΝΤΡΟΠΗ

Επιστροφή στο μέλλον!

Δυστυχώς δεν επιστρέψαμε. Ο Ρέγκλινγκ μας έσπρωξε σε ...τοκογλυφικά επιτόκια και εμείς το ...δαγκώσαμε, γιατί η ΕΚΤ και οι άλλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν θέλουν να δώσουν άλλα για να πληρωθεί το προηγούμενο ομόλογο που λήγει το 2019 ! Είδες πως στεκόμαστε καθιστοί στα πόδια μας ?

Μέχρι και ο Μπαρούφας το ήξερε

Κοίτα ρε που το είχε πει τότε με το ομόλογο του Σαμαρά. Καλά ο ΠΘ είναι άπειρος , ο Τσκάκατσάκα όμως γιατί πανηγυρίζει, δεν σκέφτεται, αν σκέφτεται καθόλου, το....μέλλον του ?

ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ;;; ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 1,3% ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΘΕΟΙ!!!

Αλήθειες

Τι μπορεί να πάθει ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου αν έχει, από το μπάφο, σκέψου αυτός που δεν έχει και κάνει μπάφο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4619092

Στην αντεπίθεση περνά το Κίνημα Αλλαγής για τις δηλώσεις Βερναρδάκη σύμφωνα με τις οποίες για τη χρεοκοπία ευθύνεται η περίοδος Σημίτη και όχι η περίοδος Καραμανλή

12