Στο θέρετρο Mont Pelerin για το Κυπριακό ο Μπαν Κι-μουν

Στο θέρετρο Mont Pelerin για το Κυπριακό ο Μπαν Κι-μουν

Θα συμμετέχει στο γεύμα εργασίας στο οποίο θα παρακαθίσουν οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί

Στο θέρετρο Mont Pelerin για το Κυπριακό ο Μπαν Κι-μουν
Ο ΓΓ του ΟΗΕ βρίσκεται από το πρωί στο Ελβετικό θέρετρο Mont Pelerin και αναμένεται ότι θα συμμετέχει στο γεύμα εργασίας στο οποίο θα παρακαθίσουν οι Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για Νέα Υόρκη.

Ο σχεδιασμός των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει ολοήμερες συνομιλίες μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Αυτό δεν αφορά μόνο τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, αλλά και τις διαπραγματευτικές ομάδες τους. Δηλαδή οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί μπορούν να διαπραγματεύονται για κάποιο από τα ανοικτά κεφάλαια και την ίδια  ώρα τα μέλη των ομάδων τους να συζητούν άλλα κεφάλαια ώστε να προχωράει ταχύτερα η διαδικασία. Στόχος είναι να διεξάγονται συνομιλίες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ με διάλειμμα από τις 14:00 ως τις 18:00 που ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει ζητήσει να αναπαύεται!

Κλείσιμο
Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν να διατηρούν συνεχώς σε επαφή τα μέλη των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών. Γι’ αυτό και θα παίρνουν μαζί πρόγευμα, γεύμα και δείπνο. Αυτή η «κοινωνική διαπραγμάτευση» εκτιμούν ότι θα βοηθήσει την όλη διαδικασία. Επίσης, έχουν ετοιμάσει πρόγραμμα κοινών συναντήσεων και επισκέψεων για τις συζύγους των δύο ηγετών, οι οποίες έχουν προσκληθεί στο Mont Pelerin και θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης