Οδυσσέας Βουδούρης: Ρεσιτάλ ψεύδους έδωσε στη Βουλή ο Μουζάλας

Οδυσσέας Βουδούρης: Ρεσιτάλ ψεύδους έδωσε στη Βουλή ο Μουζάλας

Πρόθυμος να καταθέσει στη Βουλή όλα τα στοιχεία που έχει υπόψιν του δηλώνει ο πρώην γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής

Οδυσσέας Βουδούρης: Ρεσιτάλ ψεύδους έδωσε στη Βουλή ο Μουζάλας
Για ρεσιτάλ ψεύδους κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα,
ο παραιτηθείς γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων Οδυσσέας Βουδούρης, μετά από όσα είπε ο πρώτος στη Βουλή χθες.

Κλείσιμο
Ο κ. Βουδούρης υποστήριξε ότι ο αναπληρωτής υπουργός «έδωσε ρεσιτάλ ψεύδους, στην προσπάθειά του να αποκρύψει τις προσωπικές του ευθύνες για τις δραματικές δυσκολίες που βιώνουν οι πρόσφυγες, καθώς και για να δικαιολογήσει το παράλληλο σύστημα διοίκησης, που έχει στήσει, αντί να εφαρμόσει τον Νόμο 4375/2016, ως όφειλε». Μάλιστα, ο πρώην γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, δηλώνει πρόθυμος να εμφανιστεί στη  Βουλή για να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει υπόψιν του και προκαλεί και τον  Μουζάλα  «ώστε σε μια διαδραστική διαδικασία, να αποκατασταθεί όλη η αλήθεια». Επιπλέον, ο κ.Βουδούρης καταλόγισε στον κ.Μουζάλα ότι χρησιμοποίησε φθηνά επικοινωνιακή τρικ, κάνοντας αναφορά στην αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού «δεν θα απαντήσω αν ήμουν ντυμένος νυφούλα».

Ο κ.Βουδούρης, εμμένει στις καταγγελίες με τις οποίες είχε συνοδεύσει την παραίτησή του και επαναδιατυπώνει συγκεκριμένα ερωτήματα:

- Γιατί έδωσε όλες τις αρμοδιότητες του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης του Υπουργείου σε προσωπικούς του συμβούλους και φίλους του, οι οποίοι μεταξύ άλλων τριπλασίασαν τον προϋπολογισμό δομών φιλοξενίας,

- Γιατί διόρισε «άτυπους συντονιστές» επιλογής του, αντί των Διοικητών που προβλέπονται από τον Νόμο
Προσπάθησε να αποκρύψει ότι, χωρίς υπουργική ανάθεση αρμοδιοτήτων, ο Γενικός Γραμματέας ΔΕΝ μπορεί να εκδώσει αποφάσεις, ακόμα και αυτές που προβλέπονται από τον νόμο.
-Δεν εξήγησε, το πρωτοφανές γεγονός στα κυβερνητικά χρονικά, γιατί μου απαγόρευσε με επίσημο έγγραφο κάθε πορωτοβουλία.

«Όχι μόνο δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα των βουλευτών, αλλά αντιθέτως, χάνοντας την ψυχραιμία του, περιέπεσε σε αλλεπάλληλα ψεύδη» υπογραμμίζει ακόμη ο Οδ. Βουδούρης και φέρνει ως παράδειγμα την δήλωση Μουζάλα ότι «δεν γνωρίζει την τιμή ενός οικίσκου. Η τιμή αυτή προφανώς αποτελεί βασική παράμετρο για τον σχεδιασμό οποιασδήποτε δομής προσφύγων. Συνεπώς ο κ. Μουζάλας, είτε είναι εντελώς ανεπαρκής για τη θέση που κατέχει, είτε ψεύδεται κατ’ επανάληψη».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης