Υπό παραίτηση ο Βουδούρης λόγω Μουζάλα

Υπό παραίτηση ο Βουδούρης λόγω Μουζάλα

Σε συνέντευξή του δήλωσε ότι είναι πιο έντιμο να υποβάλει την παραίτησή του

Υπό παραίτηση δηλώνει ότι βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης, αναφέροντας πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις.

Ο κ. Βουδούρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε πως είναι "πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου", σημειώνοντας πως υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον προϊστάμενο υπουργό Ιωάννη Μουζάλα


Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή του προς τον κ. Μουζάλα, αφού με προσεκτικές διατυπώσεις του επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα του εκχωρηθούν επισήμως αρμοδιότητες σύμφωνα με το νόμο, ο κ.Βουδούρης σημειώνει ότι πλέον οι συνθήκες είναι δραματικές, όχι μόνο για τους πρόσφυγες
, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες «και τη χώρα μας συνολικά». 

Ο κ. Βουδούρης επισημαίνει επίσης ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα πλησιάζουν ενώ το πολιτικό γραφείο του κ.Μουζάλα, που διαχειρίζεται αυτά τα ζητήματα, δεν έχει ακόμη καταλήξει για το μέλλον των δομών φιλοξενίας, παρά τις εισηγήσεις τις οποίες η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες θέτουν στη διάθεση του αναπληρωτή υπουργού από τον Ιούλιο. Στην ίδια επιστολή, που απεστάλη στις 8 Σεπτεμβρίου και παραμένει χωρίς απάντηση, ο κ.Βουδούρης προβλέπει επίσης ότι «η απειλή δυσμενών εξελίξεων σε σχέση με την Τουρκία, είναι ορατή». O κ.Βουδούρης κλείνει την επιστολή σημειώνοντας ότι είναι έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. 

Η επιστολή του Οδυσσέα Βουδούρη προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: 

«Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής, βάσει του Νόμου 4375/2016, έχει την ευθύνη, υπό την εποπτεία του αρμόδιου υπουργού, να συντονίζει και να μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών φιλοξενίας προσφύγων. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε, οι συνεργάτες μου και εγώ, να παρουσιάσουμε ένα σημαντικό έργο. Οι δράσεις των πρώτων πέντε μηνών καταγράφονται σε ένα τεύχος, το οποίο θα σου σταλεί τις επόμενες μέρες.

Ολες αυτές οι δράσεις επιτεύχθηκαν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες καθότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί η υπουργική απόφαση η οποία εκχωρεί στον Γενικό Γραμματέα τη δυνατότητα ανάληψης αποφάσεων. Συμπληρωματικά, με επιστολή σου της 3ης Αυγούστου 2016, μου ζήτησες εγγράφως να απέχω από κάθε απόφαση. Επίσης, δεν έχουν εφαρμοστεί οι βασικές διατάξεις του Νόμου, οι οποίες αφορούν τόσο στη διοίκηση των φορέων που υπάγονται στην ΓΓΥ όσο και των περιφερειακών δομών της.

Αγαπητέ Γιάννη,

σήμερα πλέον καθίσταται επικίνδυνο να προχωρήσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο Νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές, όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και για τη χώρα μας συνολικά. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα πλησιάζουν, ενώ το πολιτικό σου γραφείο, που διαχειρίζεται τα θέματα αυτά, δεν έχει ακόμα καταλήξει για το μέλλον των δομών, παρά τις εισηγήσεις τις οποίες η ΓΓΥ σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες θέτουν στη διάθεσή σου από τον Ιούλιο. Η απειλή δυσμενών εξελίξεων, σε σχέση με την Τουρκία, είναι ορατή.


Η πολιτική η οποία χαράχτηκε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό τον περασμένο Μάρτιο είναι σωστή. Δεν μπορεί όμως να καρποφορήσει με το υπάρχον έλλειμμα σε οργανωτικό και διαχειριστικό επίπεδο. Η καθυστέρηση της εφαρμογής του Νόμου 4375/2016 ενδέχεται να αποβεί ολέθρια. Επιβάλλεται η άμεση εφαρμογή των βασικών διατάξεών του, ήτοι:

♦Υπαγωγή όλων των δομών στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, βάσει του Αρ. 8, Παρ. 3, 4 και 5 του Ν. 4375/2016.

♦Διορισμό διευθυντών στις ανοιχτές δομές, βάσει του Αρ. 11, Παρ. 5 του Ν. 4375/2016.

♦Διορισμό διοικητών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, βάσει του Αρ. 11, Παρ. 2 του Ν. 4375/2016.

♦Διορισμό διευθυντή Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, βάσει του Αρ. 11, Παρ. 1 του Ν. 4375/2016 και βάσει των υποψηφιοτήτων που έχουν ήδη κατατεθεί από τον Ιούνιο.

♦Διορισμό διευθυντή Διεύθυνσης Υποδοχής, βάσει του Αρ. 29, Παρ. 1 του Ν. 4375/2016.

♦Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής, βάσει των Αρ. 49 και Αρ. 50 του ΠΔ 63/2005.

Επισημαίνω ότι οι παραπάνω ενέργειες δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Αντιθέτως, μεταξύ άλλων θετικών επιπτώσεων, θα βελτιώσουν την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων για το «προσφυγικό». Τολμώ να πω ότι, σήμερα στο θέμα αυτό, δεν υπάρχει τίποτα πιο επαναστατικό από το να εφαρμόσουμε απλά τον νόμο.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο σκοπός της αποστολής που μου ανέθεσε ο Πρωθυπουργός και περιέχεται στο γράμμα και το πνεύμα του Νόμου, που ψηφίστηκε κατεπειγόντως πριν από πέντε μήνες, εκ των πραγμάτων αναιρείται.

Στην περίπτωση αυτή, έχοντας εξαντλήσει ευσυνείδητα τα περιθώρια συνεισφοράς μου, θα οδηγηθώ να υποβάλω την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό.

Αναμένοντας τις ενέργειές σου, με εκτίμηση

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής, Οδυσσέας Βουδούρης»

ΣΧΟΛΙΑ (9)

dt

ποσο χαμηλα μπορει να φτασει ενας θεωρητικα σοβαρος ανθρωπος ; τι δουλεια εχεις εσυ μεσα στα ατομα αυτα; θελεις να καταγραφεις στους καταστροφεις της χωρας ;

giorgio

Μεγάλη Στεναχωρια ο Οδυσσέας...Τσιμπησε τους μισθούς και τώρα λόγω...εκλογών το παίζει προστάτης των κοινωνιών....!!!Αλήθεια,υποθετικά μιλώντας,αν ειχε προσληφθεί και η γυναίκα του μαζί του, θα παραιτηθεί και εκείνη ;;;;

Σ

Μπήκες από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν το ξεχνάνε τα ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑ. Αν έχεις στοιχεία για τα καταγγελομενα στον εισαγγελέα ΑΜΕΣΩΣ! Και ο Τσίπρας και ο Μουζάλας (και ο Καμμενος?) ειναι ενήμεροι και εχουν πολιτικη ευθύνη. Που τα μοιράζουν τα λεφτά; Πρόσφατα η κα Σταμπουλή βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς έκανε καταγγελίες για ημετέρους που τρώνε 750.000 ευρω για τη σιτιση!

Δήμος

Ένας ένας εγκαταλείπει το καράβι

Ηλιας

Μαλλον τα χαλανε στη μοιρασια

Κορυδαλλιώτης

Ποιο "πρόσφυγες" ρε Βουδούρη; Από πού και ως πού οι Πακιστανοί, οι Αφρικανοί και οι Αφγανοί είναι πρόσφυγες; Γιατί η Γερμανία στέλνει τους Αφγανούς πίσω στο Αφγανιστάν με διακρατική συμφωνία; Οι Μαροκινοί πρόσφυγες; Οι Αλγερινοί; Εχετε διαστρέψει τη σημασία των λέξεων. Είστε ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΙ ΨΕΥΤΕΣ...

Κορυδαλλιώτης

Και ο Βουδούρης αριστερός είναι, και ο Μουζάλας ακόμα πιο αριστερός. Καυγάς μεταξύ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΙΛΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ. Κανείς δεν λέει τη μόνη ρεαλιστική λύση: ΦΥΛΑΞΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, από το Λιμενικό χωρίς τη Φρόντεξ...

Γιωργος

Εντιμος ανθρωπος

Δυο πραγματα ειναι πιθανα

Ή θελει να φαει λεφτα με τους δικους του (ΜΚΟ ,αλληλεγγυους, κατερινγκ κτλ) ή θελει να φυγει πριν εχουμε τιποτα Ελληνες νεκρους.Η αστυνομια της Χιου παντως λεει στους πολιτες οτι ειναι ασφαλεις "αφου τα μαχαιρωματα απο μεταναστες γινονται λεει σε ομοεθνεις τους!!!!!"Λες και θα ζηταει ταυτοτητα ο Αφγανος στο μελλον και αν εισαι Ελληνας δεν θα σε σφαξει πανω στο τσαμπουκα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakkri

Το Έκτακτο Σχέδιο προβλέπει μεγαλύτερη παρουσία της Αστυνομίας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, μηδενική ανοχή χωρίς χαριστικές ρυθμίσεις, ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης με 50 τροχονόμου

54