Οι Σλοβάκοι κάνουν εκλογές και θυμήθηκαν το Grexit και το... Schexit!

Οι Σλοβάκοι κάνουν εκλογές και θυμήθηκαν το Grexit και το... Schexit!

Για μικροπολιτικές τακτικές τους κατηγορεί η Αθήνα - Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός λέει πως η Ελλάδα μόνο «τεράστια προβλήματα» δημιουργεί, ενώ ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος τονίζει ότι η Ελλάδα «καθώς είναι κράτος υπό κατάρρευση» - Τι απαντά το ΥΠΕΞ

Οι Σλοβάκοι κάνουν εκλογές και θυμήθηκαν το Grexit και το... Schexit!
Και Grexit και Schexit ζητούν τώρα οι Σλοβάκοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος «υπό κατάρρευση» το οποίο μόνο «τεράστια προβλήματα» δημιουργεί!

Κι όμως, σε μια σειρά από νέες προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ζήτησε τον αποκλεισμό της χώρας μας από τη συνθήκη Σένγκεν, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα «δεν πληροί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Φίτσο, η Ελλάδα «δημιουργεί τεράστια προβλήματα» γι' αυτό και όπως είπε, «ήρθε η ώρα να γίνουν σκέψεις για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τους θεσμούς αυτούς».

Κλείσιμο
Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: Μικροπολιτικές οι τακτικές της Μπρατισλάβας
Οι νέες δηλώσεις Φίτσο προκάλεσαν την αντίδραση του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κούτρα, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το θέμα απάντησε ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου θέματος δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης», είπε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και συμπλήρωσε: «Τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές προφανώς γίνονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά ουσιαστικά βλάπτουν όχι μόνο τη Σλοβακία και τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την ίδια την Ευρώπη». 

Ωστόσο, σε μια σειρά από προκλητικές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησαν και άλλοι αρχηγοί κομμάτων της Σλοβακίας, οι οποίοι ζήτησαν μάλιστα και την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ!


Prochazka: Η Αθήνα καταγράφει μόλις το 3-5% προσφύγων και μεταναστών
Πιο αναλυτικά, ο Σλοβάκος αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος SIET R. Prochazka καταλόγισε ευθύνες στην Αθήνα ότι κατέγραψε μόλις το 3-5% των μετακινούμενων ροών γι' αυτό και κατά την άποψή του, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να αποχωρήσει η Ελλάδα από τη Σένγκεν και την Ευρωζώνη «καθώς είναι κράτος υπό κατάρρευση»!

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο αρχηγός του Εθνικού Κόμματος Σλοβακίας-SNS, Α. Ντάνκο, ο οποίος ζήτησε να φύγει η Ελλάδα από τη Σένγκεν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η λύση  για το προσφυγικό δεν μπορεί να αναλυθεί μέσα σε 20 δευτερόλεπτα αλλά ένα από τα κλειδιά της είναι να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Σένγκεν. Η Ελλάδα πρέπει να φύγει και από την Ευρωζώνη»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης