Παραδέχεται το «hacking» ο Βαρουφάκης, αλλά λέει ότι θέλουν να τον παρουσιάσουν ως «προδότη»

Παραδέχεται το «hacking» ο Βαρουφάκης, αλλά λέει ότι θέλουν να τον παρουσιάσουν ως «προδότη»

«Οι αναφορές είναι ακριβείς» δηλώνει στον Telegraph ο τέως ΥΠΟΙΚ, «αλλά κάποια ελληνικά δημοσιεύματα τις έχουν διαστρεβλώσει», ώστε να φανεί ότι σχεδίαζε την επιστροφή στη δραχμή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ως υπουργού Οικονομικών

Παραδέχεται το «hacking» ο Βαρουφάκης, αλλά λέει ότι θέλουν να τον παρουσιάσουν ως «προδότη»
Με το δημοσιογράφο Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ του Telegraph μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τις αποκαλύψεις για το σχέδιό του περί «κλοπής» των ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών και δημιουργίας παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Από το άρθρο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας, προκύπτει ότι ο κ. Βαρουφάκης παραδέχεται στον ξένο δημοσιογράφο ότι οι αναφορές στον ελληνικό Τύπο είναι ακριβείς, αλλά ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι έχουν διαστρεβλωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φανεί ότι σχεδίαζε την επιστροφή στη δραχμή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ως υπουργού Οικονομικών.

«Θέλουν να με παρουσιάσουν ως κακοποιό» λέει στον Βρετανό δημοσιογράφο ο κ. Βαρουφάκης, «και να με κατηγορήσουν ως προδότη». «Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να απαξιώσουν τους πρώτους πέντε μήνες αυτής της κυβέρνησης και να τους πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας».

«Αυτό διαστρεβλώνει εξ ολοκλήρου τον σκοπό μου για παράλληλ ρευστότητα. Ήμουν πάντα κατά της διάλυσης του ευρώ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιες σκοτεινές δυνάμεις θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στην Ευρώπη» υπογραμμίζει.

«Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο (...) Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές... Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή» εξηγεί ο τέως υπουργός Οικονομικών, παραδεχόμενος, μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να "χακάρουμε" το λογισμικό του υπουργείου μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης