«Το Grexit θα αποφασιστεί στην Αθήνα, όχι στις Βρυξέλλες», προειδοποιεί ο Ολλανδός πρωθυπουργός

«Το Grexit θα αποφασιστεί στην Αθήνα, όχι στις Βρυξέλλες», προειδοποιεί ο Ολλανδός πρωθυπουργός

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έρθει με προτάσεις σύντομα, οι ηγέτες της Ευρωζώνης δε θα μπορούν να βοηθήσουν, δήλωσε ο Μαρκ Ρούτε

«Το Grexit θα αποφασιστεί στην Αθήνα, όχι στις Βρυξέλλες», προειδοποιεί ο Ολλανδός πρωθυπουργός
Σκληραίνει ακόμα περισσότερο την στάση του ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, ο οποίος αφού εχθές είπε πως η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επανέρχεται με προειδοποιητικές δηλώσεις.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο κορυφής για το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Ρούτε υποστήριξε πως το Grexit «θα αποφασιστεί στην Αθήνα, όχι στις Βρυξέλλες».

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως «η Ελλάδα παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο, η μόνη λύση είναι να επιβάλλει μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, τόνισε πως αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έρθει με προτάσεις σύντομα, οι ηγέτες της Ευρωζώνης δε θα μπορούν να βοηθήσουν.

«Είμαι απαισιόδοξος για αυτή τη Σύνοδο. Είμαι επίσης, πολύ απαισιόδοξος σχετικά με το αν πραγματικά η Ελλάδα θέλει να έρθει με προτάσεις και λύσεις. Μοιάζει σαν να έβαλαν τις παλιές προτάσεις στο τραπέζι. Αν οι Έλληνες δεν έρθουν σήμερα ή πολύ γρήγορα με αισιόδοξες προτάσεις τότε δε μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Οι συνέπειες θα είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται πως εχθές είχε υποστηρίξει στην ολλανδική Βουλή ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί και να εφαρμόσει βαθιές μεταρρυθμίσεις και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει απόψε αν πραγματικά θέλει να μείνει στην Ευρωζώνη.

«Πρέπει να δεχθούν βαθιές μεταρρυθμίσεις αν θέλουν ένα νέο πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει το βράδυ της Δευτέρας αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης