Βενιζέλος: Χάσαμε χρόνο μέχρι να ζητήσουμε παράταση

Βενιζέλος: Χάσαμε χρόνο μέχρι να ζητήσουμε παράταση

Το αίτημα της κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης πρέπει να οδηγήσει αυτόματα στη σύγκληση του Eurogroup για να ξαναρχίσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα

Στα δύο σημεία που εντοπίζει πως άλλαξε η στάση της κυβέρνησης από την προεκλογική περίοδο στάθηκε ο κύριος Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ και εγώ του μετέφερα τη δική μου μακρά και δύσκολη εμπειρία για τις διαπραγματεύσεις που είχαμε
τα προηγούμενα πεντέμιση χρόνια, είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως έχει αλλάξει ριζικά η θέση της κυβέρνησης σε σχέση με το χρέος: «Χαιρόμαστε που εγκατέλειψε τη θέση της για μονομερείς ενέργειες ή για σύγκληση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος και υιοθέτησε τη δική μας λογική. Έχει υπάρξει ήδη ένα κούρεμα και στο εξής μπορεί να υπάρξει και περισσότερη μείωση». 

Έδωσα ένα σημείωμα στον κ. Τσίπρα με δηλώσεις μου του παρελθόντος για να δει πόσες φορές έχω πει δημόσια ότι είναι ανάγκη να είναι μικρότερο το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βενιζέλος. 

Η δεύτερη αλλαγή που βλέπει ο κ. Βενιζέλος είναι ότι κατά την άποψή του η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί το προγραμμα. Εχει δεχθεί δηλαδή το πλαίσιο, όπως εξηγεί, της δανειακής σύμβασης. 
κάτι που είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση, ψηφίζοντας την παράτασή της έως το τέλος Φεβρουαρίου. «Εδωσα στον κ. Τσίπρα ένα αντίγραφο του νόμου για να δει πώς είναι η δανειακή σύμβαση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης οδηγεί σε σύγκληση του Eurogroup και σε περαιτέρω συζήτηση. 

Σε ερώτηση για το εάν η δανειακή σύμβαση μπορεί να διαχωριστεί από το πρόγραμμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε «όχι». Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης αφήνει περιθώριο για συζήτηση του προγράμματος. 

Ο κ. Βενιζέλος λέει ότι ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αρχίσει μια συζήτηση και σε αυτή θα πρέπει να μείνει και η παρούσα ώστε να μην υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, να μην υπάρξει μείωσεις σε μισθούς και συντάξεις, να ισχύσει η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και η ρύθμιση των κόκκινων δανείων. 

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πάντως ότι χάθηκε ήδη χρόνος με ανούσιες συζητήσεις για τις λέξεις, για το αν είναι παράταση της δανειακής σύμβασης ή όλου του προγράμματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταθέσει την πρόταση για προληπτική γραμμή στήριξης, προσθέτοντας ότι σε αυτό θα πρέπει να εμμείνει και η παρούσα. Αν δεν θέλει ας μην το λέει προληπτική γραμμή στήριξης, ας το λέει πρόγραμμα - «γέφυρα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος. 

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα πρέπει να μιλάμε στον ελληνικό λαό με απλότητα και ειλικρίνεια, ακόμη κι αν αυτό έχει πολιτικό κόστος και θα πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτητα.

Διαβάστε τις πλήρεις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα:

Ευ. Βενιζέλος: Καλησπέρα. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα, φιλική και ουσιαστική συζήτηση με τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει εις βάθος για τους χειρισμούς και για το σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων και εγώ είχα την ευκαιρία να του μεταφέρω τη μακρά και δύσκολη εμπειρία μου από τα 5,5 προηγούμενα χρόνια. Από δύσκολες διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα σε σημείο πολύ χειρότερο από το σημερινό, γιατί σήμερα είμαστε πια στο τέλος αυτής της μεγάλης προσπάθειας και έχουμε πετύχει πολύ σημαντικά, δημοσιονομικά και μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουν γίνει δυο μεγάλες αλλαγές στην κυβερνητική γραμμή. Η κυβέρνηση μετά την εκλογή της άλλαξε ριζικά τη θέση της σε σχέση με το χρέος. Εγκατέλειψε τις θεωρίες για μονομερείς ενέργειες. Εγκατέλειψε τις θέσεις για την ανάγκη να γίνει πανευρωπαϊκή ή διεθνής διάσκεψη και υιοθέτησε την δική μας λογική ότι ήδη έχει γίνει ένα σημαντικό κούρεμα, έχει γίνει μια ριζική αναδιάρθρωση και υπάρχουν δεσμεύσεις του Eurogroup για περαιτέρω επεμβάσεις οι οποίες μειώνουν ακόμη περισσότερο το χρέος σε καθαρή παρούσα αξία, άρα μπορούμε να βελτιώσουμε τη βιωσιμότητά του και έτσι να χαλαρώσουμε το μακροοικονομικό πλαίσιο.

​Έδωσα ένα σημείωμα στον κ. Τσίπρα με δηλώσεις μου του παρελθόντος για να γίνει αντιληπτό πόσες φορές έχω θέσει δημόσια την ανάγκη το επιδιωκόμενο πρωτογενές πλεόνασμα να είναι μικρό, λογικό, εφικτό για να αναπνεύσει η χώρα δημοσιονομικά, να μπορούν να εφαρμοστούν αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή είναι αυτή που αφορά την αποδοχή του λεγομένου προγράμματος, του πλαισίου, της δανειακής σύμβασης. Εμείς είχαμε ζητήσει και ψηφίσει με νόμο στη Βουλή την παράταση της δανειακής σύμβασης και του προγράμματος μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

Έδωσα στον κ. Τσίπρα ένα αντίγραφο του νόμου για να δούμε πώς είναι αυτή η δανειακή σύμβαση η οποία παραπέμπει στο μνημόνιο και τις αξιολογήσεις. Από την αρχή έτσι συνέβαινε. Άρα το αίτημα που υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση εκ μέρους της χώρας για παράταση της δανειακής σύμβασης, είναι ένα αίτημα που πρέπει να οδηγήσει αυτόματα στη σύγκληση  του Eurogroup, στην αποδοχή του αιτήματος και στην επανέναρξη της διαπραγμάτευσης επί της ουσίας.

Στην διαπραγμάτευση επί της ουσίας εμείς είχαμε θέσει πολύ αυστηρές κόκκινες γραμμές. Δεν δεχόμασταν νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, δεν δεχόμασταν μείωση μισθών και συντάξεων, δεν δεχόμασταν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, δεν δεχόμασταν παρεμβάσεις στην εργασιακή νομοθεσία. Επιμέναμε σε όλα τα μέτρα που αφορούσαν την προστασία των δανειοληπτών, την απαγόρευση πλειστηριασμών κοκ.

Σε αυτά φυσικά πρέπει να επιμείνει και θα επιμείνει, είμαι βέβαιος και η σημερινή κυβέρνηση. Η δική μου άποψη είναι ότι δεν έπρεπε να χάσουμε χρόνο σε μια συζήτηση επί των τύπων, σε μια συζήτηση γύρω από ανύπαρκτες λέξεις." Δεν υπογράφω την παράταση, δεν ζητάω παράταση".

Ζητάμε τελικά παράταση. Θα ήταν προτιμότερο να έχουμε δαπανήσει το Φεβρουάριο ώστε να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση επί της ουσίας, να φύγουμε από το πρόγραμμα και να πάμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Εάν η κυβέρνηση δεν θέλει να μιλάει για προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά για πρόγραμμα γέφυρα, διαφορά δεν έχει. Σημασία έχει μετά να βγούμε από κάθε επιτήρηση και κάθε πρόγραμμα και να είμαστε μια φυσιολογική χώρα της ευρωζώνης.

Και παράλληλα υπάρχει το πρόγραμμα του ΔΝΤ για το οποίο δεν συζητάμε, το οποίο ισχύει μέχρι το Μάρτιο του 2016 και το οποίο στο δικό μας σχεδιασμό θα ζητούσαμε να μετατραπεί και αυτό σε προληπτικό ώστε να υπάρχει εναρμόνιση των δυο προγραμμάτων ,για να μπορούμε να γυρίσουμε στις αγορές και να διαλέγουμε κεφάλαια με το καλύτερο επιτόκιο. Ό,τι συμφέρει τη χώρα.

Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρουμε πού βρισκόμαστε. Γι’ αυτό και έδωσα στον Πρωθυπουργό τα σημειώματα του ΠΑΣΟΚ για το πού βρισκόμαστε τώρα σε σχέση με τη διαπραγμάτευση και για το τι σήμαινε η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ότι θα υπογράφαμε το προσχέδιο Μοσκοβισί.

Αυτό σημαίνει πάρα πολλά πράγματα για να μιλάμε στο λαό με απλότητα και ειλικρίνεια. Να μην παίζουμε παιχνίδια πάνω στα ευγενικά του αισθήματα πατριωτισμού και αξιοπρέπειας. Η αλήθεια έχει κόστος και όταν κυβερνάς πρέπει να αναλαμβάνεις το κόστος της αλήθειας.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει διαχωρισμός μνημονίου – δανειακής σύμβασης;

Ευ. Βενιζέλος: Όχι. Η δανειακή σύμβαση ρητά ,από το προοίμιό της, από την πρώτη παράγραφό της, παραπέμπει στο μνημόνιο. Αυτό είναι προφανές:  Ότι όταν η κυβέρνηση λέει  "θέλω παράταση της δανειακής σύμβασης ", θέλει παράταση του νομικού πλαισίου επί τη βάσει του οποίου κινείται η σχέση μας με τους εταίρους.

​Δεν μπορεί να πει κανείς στην Ευρώπη ότι δεν έχει υποβληθεί το αίτημα. Το αίτημα έχει υποβληθεί, μπορούμε να κινηθούμε ομαλά χωρίς προβλήματα, χωρίς κινδύνους σε σχέση με το τραπεζικό μας σύστημα και σε σχέση με την ταμειακή ρευστότητα και τη ρευστότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος.

​Πρέπει να κερδίσουμε τις μέρες που κατά τη γνώμη μου χαθήκανε, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Και πρέπει να προχωρήσουμε μέσα στο χαραγμένο πλαίσιο κάνοντας το καλύτερο για τη χώρα, αλλά βεβαίως με σκληρή διαπραγμάτευση επί των ουσιαστικών όρων, όπως κι εμείς κάναμε.  Αλλά την κάναμε την διαπραγμάτευση αυτή χωρίς να έχουμε τη στήριξη της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας.

​Δεν καταλαβαίνω γιατί, τα ίδια πράγματα διαπραγματευόμασταν. Τώρα υπάρχει στήριξη της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας. Άρα η θέση μας είναι καλύτερη και πρέπει να πετύχουμε όλα αυτά που εμείς διεκδικούσαμε.

Δημοσιογράφος: Μετά τα όσα σας είπε ο Πρωθυπουργός είστε αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει λύση την Παρασκευή;

Ευ. Βενιζέλος: Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης και άρα όλου του πλαισίου και του προγράμματος, δεν μπορεί κανείς να πει ότι αρνούμαι να συγκαλέσω το Εurogroup.

​Επίσης πρέπει να τελειώσουμε ταχύτατα με τις τυπικές διαδικασίες και να μπούμε στην ουσία. Τώρα εάν τη συζήτηση αυτή την είχαμε κάνει 27 Ιανουαρίου, θα τα είχα πει αυτά 27 Ιανουαρίου. Τώρα είμαστε περίπου 20 μέρες αργότερα, πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτητα, διότι κάθε μέρα που περνάει έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, στα έσοδα, στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, στις προοπτικές. Αυτά όλα αφορούν τον απλό άνθρωπο, τον πολίτη.

Σας ευχαριστώ. ΣΧΟΛΙΑ (36)

Ο "Άγιος Ευάγγελος"

Άμα φτάσατε να καθαγιάζετε το Βενιζέλο, που τον έχει αποκηρύξει η ίδια του η παράταξη, είστε τραγικοί. Ο Βενιζέλος ξέρει να χειρίζεται το λόγο πολύ επιδέξια και να εκφράζεται έτσι, ώστε και άδικο να έχει να ακούγεται λογικό - εκτός αν είσαι αρκετά έξυπνος να καταλάβεις τη διφορούμενη γλώσσα του. Αλλά ποιος από σας θα παραδεχτεί ότι είναι λιγότερο έξυπνος από τον Βενιζέλο? Ο άνθρωπος έιναι ο κύριος υπεύθυνος, περισσότερο και από το Σαμαρά, για τις προκλητικές και απαράδεκτες για τα εθνικά συμφέροντα δεσμεύσεις του δεύτερου μνημονίου, καθώς και για την απόκρυψη πολλών πράσινων σκανδάλων με αποκορύφωμα την απόκρυψη και εν συνεχεία παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Κατά τα άλλα απηχεί τις θέσεις του Σόιμπλε, ενώ ψεύδεται για το ότι ζήτησε χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης - το πολύ πολύ να το έθιξε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στους ευρωπαίους ποτέ. Αυτά από κάποιον που έχει γνωρίσει προσωπικά τον εν λόγω. Υπάρχουν και πολλά άλλα, αλλά δεν είναι του παρόντος.

Σιγά

Σιγά, δεν τον καθιαγιάζει κανείς. Αλλά 5 πράγματα που έκανε καλά να τα λεμε.

ΑΣΕ ΡΕ ΕΙΔΗΜΟΝΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ!!

Ο,ΤΙ ΘΥΜΑΣΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ!ΚΡΥΦΟΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΣΕΡΒΙΤΣΙΑ!!!ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ...ΠΟΣΟ ΡΗΧΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ!!!ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ?ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΣΥ!ΛΗΜΟΚΟΝΤΟΡΕ!!

Βενιζέλος

Εγώ ούτε αποδείξεις για σκάνδαλα του Βενιζέλου έχω, ούτε με υπουργούς συναναστρέφομαι.Εγ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν χρειάστηκε ο Βνιζέλος να διαπραγματευτεί για τη χώρα, πως κάνει ο Τσίπρας τώρα, το έκανε όταν η οικονομική κατάσταση της χρας ήταν πόλυ χειρότερη και δεν είχε την υποστήριξη κανενός, ούτε του λαού, ούτε της αντιπολίτευσης, ούτε φυσικά των Ευρωπαίων. Και μετά λέτε ότι δεν είστε ικανοποημένοι με τη διαπραγμάτευση που έκανε. Κατά τα αλλά και λάθη έχει κάνει, αλλά ας μην είμαστε τόσο μικρόψυχοι ώστε να μην αναγνωρίζουμε και 5 καλά που έχει. Αν είναι τόσο έξυπνος που μπορεί να πείσει ακόμα και όταν έχει αδικό τόσο το καλύτερο για αυτόν, τόσο το χειρότερο για τους συνομιλητές του.

Έχει απόλυτο δίκιο!!!

Τελεία και Παύλα...Όλα τα άλλα βλακείες να λέτε...

christian70

Πές τα ΒΑΓΓΕΛΗ. Τα ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ μας πούλησαν πολύ ψέμα και τώρα κάνουν την μια κωλοτούμπα μετά την άλλη. Θα ζητήσουν την παραταση του Μνημονίου και μετά θα πουν και ευχαριστώ που μας έκαναν την χάρη. ΖΗΤΩ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΞΙΟ!!!

ντεπω

βαγγελη παρε πρωτοβουλιεσ και ασ τρωσ παλι το κοστοσ γιατι με αυτουσ χανουμε το χρονο μασ.. και παλι το ιδιο λαθοσ κανεισ τη θετικη παρεμβαση και βλεπω μετα παλι ενα κατεβατο ομιλιασ σου .. αστο βλεπεισ δε σε πιανουν θελει αλλα ο λαοσ , διερευσε και συ οτι χαρισεσ 500 ευρω για την αποζημιωση σου σε ενα ταξιδι τετοια θελει ο ελληνασ

Αρκουδιάρης

Ο Μπαγάσας, είναι γνώστης του θέματος και ξέρει να το χειρίζεται, θα τον χαρακτήριζα "Νομική Αρκούδα" αλλά χάνει στην ικανότητα Ηγεσίας.

Η Αλήθεια

Το Βενιζέλο ο λαός τον έκρινε και για την διαπραγματευτική του τακτική και για τα υπόλοιπα. Όμως: 1ο. Αν από την αρχή ζητούσαμε απλα παράταση (που δεν ζητάει μόνο αυτό η κυβέρνηση) τότε τι διαπραγμάτευση θα κάναμε; 2o. Η άποψή του για ταύτιση δανειακής σύμβασης και μνημονίου, είναι η άποψη του Σόϊμπλε, δεν ταυτίζεται με την ελληνική θέση. 3ο. Ακόμη και στο έγγραφο του Μοσκοβισί είχε αναφορά στη ανάγκη για βιώσιμο χρέος. Η κυβέρνηση δεν εγκατέλειψε το αίτημα για το χρέος, απλα μετατόπισε χρονικά την κουβέντα για μετά τους 4-6 μήνες, επειδή απλα δεν μπορείς να τα ζητάς όλα μαζί.

Γ.Κ.

Από τους πιο σοβαρούς πολιτικούς την τελευταία 5ετία. Έκανε πολλά λάθη παλιότερα, αλλά επέδειξε σωφροσύνη τις κρίσιμες στιγμές. Ελπίζω και έυχομαι να εισακουσθεί από την "κυβέρνηση της αριστεράς". Σημειωτέον, δεν τον έχω ψηφίσει ποτέ.

οεοε

από τους πιο σοβαρους πολιτικους ο βενιζελος ? αυτος που εκανε μαζι με το πιτσαδορο κουρελοχαρτο το συνταγμα ελεως πια

Pro

Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Βενιζέλο.

Βενιζελικά...

Ο Βενιζέλος απλά διαφήμισε τις θέσεις του... Ο λαός τον έκρινε και για την διαπραγματευτική του τακτική και για τα υπόλοιπα. Όμως: 1ο. Αν από την αρχή ζητούσαμε απλα παράταση (που δεν ζητάει μόνο αυτό η κυβέρνηση) τότε τι διαπραγμάτευση θα κάναμε; 2o. Η άποψή του για ταύτιση δανειακής σύμβασης και μνημονίου, είναι η άποψη του Σόϊμπλε, δεν ταυτίζεται με την ελληνική θέση. 3ο. Ακόμη και στο έγγραφο του Μοσκοβισί είχε αναφορά στη ανάγκη για βιώσιμο χρέος. Η κυβέρνηση δεν εγκατέλειψε το αίτημα για το χρέος, απλα μετατόπισε χρονικά την κουβέντα για μετά τους 4-6 μήνες, επειδή απλα δεν μπορείς να τα ζητάς όλα μαζί.

anemos

Δεν μας χαιρετα και ο Μπενυ !!..... καμια αξια δεν εχου τα λογια του!!!!. δεν δινουμε εξετασεις προφορικα. Στις πραξεις πηραν "ανοιχτη παλαμη " και να λεν και ευχαριστω. Ξυλοφόρτωμα επρεπε να παρουν !!

Αντε

Δεν εχεις ιδέα , ο Βενιζέλος ειναι απο τους λόγους που γνωρίζουνε

ΕΛΛΗΝΑΣ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ 3ΔΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΗΛ.1,5 % ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΕΠ. ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 4% ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΑΓΕΛΑΔΑ (ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΥΦΕΣΗ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ Π.Χ. 2% ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ 2015 ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 4 ΔΙΣ ΤΟ ΑΕΠ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 800 ΕΚΑΤ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ 50% ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 1% ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 200 ΕΚ. ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

frouzis_main

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ συνεχίζουν να λειτουργούν ως συνήγοροι του κ. Φρουζή και ταυτίζονται με τον κατηγορούμενο ως βασικό ενορχηστρωτή του σκανδάλου Novartis για να κρύψουν τις μνημειώδεις αντιφάσεις και τις αλλεπάλληλες αυτοδιαψεύσεις του» αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

5
frouzis_main3

Ποιους έβαλε στο κάδρο των ευθυνών για τη σκευωρία Novartis - «Επί ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη της εταιρείας εκτοξεύθηκαν», είπε  - Οι αποκαλύψεις για τα ραντεβού με Τσίπρα, Παππά, Ξανθό και το  περίφημο Harvard project - Οι  αναφορές για πιέσεις και απειλές που δέχθηκε απο την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να καταθέσει εναντίον πολιτικών

12
karamanlis_kwstas_yp

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης πρέπει να λειτουργήσει ενιαία, μαζί με τον σταθμό Βενιζέλου - «Ας βγάλουμε την πολιτική αντιπαράθεση από τα μεγάλα έργα υποδομής»