Θεοδωράκης: Ελπίζω ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα

Θεοδωράκης: Ελπίζω ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα

Τσίπρας: Θέλουμε εθνική ενότητα και συσπείρωση και μόνιμο μηχανισμό συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων - Αύριο η κατάθεση της ελληνικής πρότασης, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού - Βενιζέλος: Η στάση της κυβέρνησης άλλαξε σε δύο σημεία - Τσίπρας σε Παπούλια: Θα ξεπεράσουμε τον κάβο

«To Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια και στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρωθυπουργό για το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης, που θα υποβάλει αύριο η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε ωστόσο ότι «δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει να τελειώνουμε με τη διαπραγμάτευση και να προχωρήσουμε στα ουσιαστικά, που είναι η ανάταξη της οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας».Ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν καλά νέα την Παρασκευή και εξήγησε: «Ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά, αλλά στόχος είναι πάντα να παραμείνουμε στο κέντρο της Ευρώπης».

Μιλώντας στη συνέχεια με δημοσιογράφους, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση αύριο, με προτεινόμενα μέτρα και ότι ήδη μιλά με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαμόρφωση θετικού κλίματος.Ο κ. Θεοδωράκης είπε ακόμη ότι έθεσε το θέμα της συμπεριφοράς ορισμένων υπουργών και έδωσε έμφαση στο θέμα της Παιδείας, που έχει ανοίξει με την πρόθεση του υπουργείου να καταργήσει τα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια.

«Θα είναι ένα κακό μήνυμα» είπε ο κ. Θεοδωράκης και αναφέρθηκε και στους «πανεπιστημιακούς καθηγητές, που βρίσκονται στη χώρα μας για να προσφέρουν και τους οποίους δεν θα πρέπει να αφήσουμε να φύγουν».

Σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας του είπε πως για το θέμα της Παιδείας θα υπάρξει εθνική συζήτηση.

Τέλος, είπε ότι η πρόταση του Ποταμιού για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι ο Νίκος Αλιβιζάτος, ένας καταξιωμένος πανεπιστημιακός και μεγάλος υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου μπήκε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Στον αρχικό διάλογο είπε στον πρωθυπουργό ότι «στηρίζουμε τη διαπραγμάτευση».Στα δύο σημεία που εντοπίζει πως άλλαξε η στάση της κυβέρνησης από την προεκλογική περίοδο στάθηκε ο κύριος Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ και εγώ του μετέφερα την δική μου εμπειρία τα προηγούμενα πεντέμιση χρόνια, είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.  

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως έχει αλλάξει ριζικά η θέση της κυβέρνησης σε σχέση με το χρέος καθώς, όπως είπε, «εγκατέλειψε την θέση για μονομερή διαγραφή και για πανευρωπαϊκή διάσκεψη».  

Έδωσα ένα σημείωμα στον κ. Τσίπρα με δηλώσεις μου του παρελθόντος για να δει πόσες φορές έχω πει δημόσια ότι είναι ανάγκη να είναι μικρότερο το πρωτογενές πλεόνασμα, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βενιζέλος. 

Το δεύτερο σημείο, είπε, είναι η αναγνώριση της ανάγκης επέκτασης της δανειακής σύμβασης, όπως είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση, ψηφίζοντας την παράτασή της έως το τέλος Φεβρουαρίου. «Εδωσα στον κ. Τσίπρα ένα αντίγραφο του νόμου για να δει πως είναι η δανειακή σύμβαση, άρα το αίτημα αυτό πρέπει να οδηγήσει σε σύγκληση του Eurorgroup και σε επανέναρξη της διαπραγμάτευσης επί της ουσίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

«Η δική μου άποψη είναι ότι δεν έπρεπε να χάσουμε χρόνο σε ανύπαρκτες αιτιάσεις» ανέφερε και τόνισε πως έπρεπε ο χρόνος του Φεβρουαρίου να αξιοποιηθεί διαφορετικά. Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «θέλουμε συσπείρωση και εθνική ενότητα, να διαμορφώσουμε ένα μόνιμο μηχανισμό συννόησης και συζήτησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».

Ο κ. Βενιζέλος είπε: «Πάντα ήμουν πάντα υπέρ της ομάδας εθνικής
διαπραγμάτευσης».

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Μακριά από το Συριζοπασόκ

Δεν είναι εθνικά χρήσιμο να γίνουμε όλοι ανδρείκελα στην δίγλωσση πολιτική του αριστερού Σύριζα. Καλά κάνει ο Σαμαράς. Ας ενωθεί το Πασόκ και το Ποτάμι μαζί τους. Η χώρα έχει και κεντροδεξιά να αντισταθεί στη προπαγάνδα της φασιστικής αριστεράς.

Τι λες καημένε

Κεντροδεξιά είναι ο ακροδεξιός Σαμαράς και η Χ.Α.? Γιατί άλλος δεν μένει. Όσο για την "φασιστική αριστερά", αυτό οι δεξιοί το έχουν ως προσωνύμιο του ΚΚΕ μάλλον. Τον Σύριζα τον κατηγορείτε εσείς οι δεξιοί εσχάτως για υπερβολικά ευρωπαϊκού προσανατολισμού πολιτική (στροφή), οπότε αποφασίστε τι είναι. Αν και από ακροδεξιούς τι να περιμένει κανείς? Το 1981 όταν θα έβγαινε ο Αντρέας, οι δεξιοί λέγανε: έρχονται οι αριστεροί, οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια. Οι παλιότεροι το θυμούνται πολύ καλά και η συνέχεια γνωστή. Αυτά από κάποιον που το 2003 ή 04 είχε προβλέψει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα συγκυβερνήσουν σύντομα και όλοι τον έλεγαν τρελό...

Πλοκάμι του Μπόμπολα, του Μπόμπολα βεβαίως βεβαίω

Να μην έχουν παράπονο όμως στο Πλοκάμι. Και στην Βουλή πατάει ο πρωθυπουργός και στο τσαρδί του τους φιλοξενεί. Ο πρώην πρωθυπουργός όμως ,ο Σωτήρας ,πολύ ακατάδεκτος, ρε παιδί μου. Σαν να είχαν όλοι οι οχτροί του ευλογιά και δεν τους πλησίαζε μήπως και χαλάσει η κατσιασμένη επιδερμίδα του από κολλητικά μπιμπίκια.

Ποταμίσιες σκέψεις

Το σκέφτηκε ο ιπποπόταμος. Αν κερδίσει κάτι ο Σύριζα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις οι προηγούμενοι γιατί δεν το κέρδισαν. Μέχρι τώρα όμως με Σύριζα στη χώρα πολίτες αδειάζουν οι τράπεζες -και χάνονται από τα ταμεία- πολλά δισεκατομμύρια ευρώ που δεν θα επιστρέψουν. Αυτό που θα κερδίσει ο Σύριζα θα αναπληρώσει αυτά που έχασε το κράτος? Ποιος θα πληρώσει το νέο μεγάλο έλλειμμα? Ο ιπποπόταμος χωρίς απάντηση χάθηκε μέσα στις μπουρμπουλήθρες.

ταξμαν

Κορόιδα Συριζαιοι της πλάκας αριστεροί. Ρυθμίζει τα χρέη για αυτούς που χρωστάνε και πάνω από 1 εκ. Ευρώ. Και με κούρεμα. Υπηρέτης των βιομηχάνων ο Κομπανιερο

π$$$ τι χαρες και χαμογελα !

καπνισανε την πιπα της ειρηνης ?- γιατι προεκλογικα ειχαν πλακωθει παλι- 0υπς σορυ ξεχασα ητο μια ακομα παρασταση απ το συριζοπασοκ !!!!!!!!!!!!!!!!!!- βρε πως γελαει ετσι παλι ο συριζοφασιστουλης ??- ελυσε ολα τα προβληματα των λαθροταλιμπαν ...και χαιρεται την πολυθροναρα του !!!!!!!!!!!!!! ((((((- αχ η ρουλα και η ξουλα μαζι ξανα σα το παλιο "καλο" καιρο....)))))..................

τι εγινε ρε παιδιά;;;;;

Το τρισκατάρατο μνημόνιο το υπογράφουμε τώρα;;;;Α ρε υποκριτέςςςςς...ντροπή σας λαμόγια που σύρατε μια χώρα σε εκλογές, χωρίς κανέναν λόγο....Μεγάλο λάθος θα κάνει ο Σαμαράς, αν τους στηρίξει...

Τιμωρός

Είτε πάρει νέα συμφωνία στο Eurogroup είτε όχι, να ετοιμαζόμαστε για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (η υπάρχουσα κοινοβουλευτική ομάδα πλην Λαφαζαναίων)-ΑΝΕΛ-ΝΔ και πιθανότατα αυθεντικού ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ (εξ ου τα χαμογελάκια και οι ξαφνικές κωλοτούμπες στήριξης της "εθνικής προσπάθειας" αλλά και η επιλογή υποψήφιου προέδρου). Και να περάσει τον έξω σκόπελο η κυβέρνηση (πράγμα δύσκολο λόγο γερμανικής εμμονής), το πιο δύσκολο έργο θα είναι να εφαρμόσει αληθινή φιλελεύθερη πολιτική στο εσωτερικό, που όχι μόνο είναι η μόνη οδό ανάκαμψης, αλλά αποτελεί και τη βασική επιχειρηματολογία του Βαρουφάκη-Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις, ώστε να κάνουν αυτά που πράγματι οι προηγούμενοι δεν μπόρεσαν και που απαιτούνται για να αλλάξει σελίδα η χώρα. Κι αν δεν έχει πάρει και συμφωνία στο Eurogroup, μια γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία με στήριξη και του Βούδα της Ραφήνας (εγγυητή και καθοδηγητή της γαλάζιας συνιστώσας ΠΑΣΟΚ) είναι βέβαιη...Εδώ θα είμαστε....Θα ενοχληθούν βέβαια οι Αμερικάνοι, οπότε να ετοιμαζόμαστε για την επέλαση του μαντρόσκυλου από ανατολικά. Ο καιρός γαρ εγγύς...

Αγύριγο κεφάλι

@ (Τιμωρός 18/02/2015 15:33).---------Tρελαίνομαι από τα γέλια και κάνω χάζι με το ΝΤΕΛΙΡΙΟ πούχετε πάθει εσείς οι ... ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Και πούσαι ακόμη τι θα δω και τι ΠΛΑΚΕΣ θα σπάσω μέχρι το 2025, που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ επάνω στην Κυβέρνηση της Χώρας! Για τα ... ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ καταντήσατε!..ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

body talk.

ο αναρχουλης αλ οπως παντα αναπαυτικααααα και ημιξαπλωτα και ανετα ...γελαει και ολα κααλαααα...στην κοσμααααααααααααααρα του !!!! κι .ο ποταμακιος γερνει προς τον τσιπ με εκδηλο αγχος και επιμονη....μαλιστα μαλιστα..καλησπερα καληνυχτα.

Λυσεις για την Ελλαδα

Αλεξη πετα εξω τον ψεκασμενο (καμμενο) απο την συγκυβερνηση (ΑΜΕΣΑ) και βαλε μεσα Βενιζελο και Θεοδωρακη. Και βαλε το Βενιζελο υπευθυνο για την διαπραγματευση, οχι τον Βαρουφακη. Ο Βενιζελος ειναι πανεξυπνος, ξερει καλυτερα απο ολους την συγκεκριμενη δουλεια και χαιρει την εκτιμηση των ευρωπαιων. Με αυτη την κινηση θα κερδισεις αμεσα πολλα points και στο μεσα μετωπο και στο εξω. Μην το καθυστερεις. Στη βραση κολλαει το σιδερο. Ο αλλος ο ψεκασμενος σημερα βγηκε και ειπε "θα κανουμε Κουγκι". Ειναι δυνατον να κρατας στην κυβερνηση τετοια φασιστικα ακροδεξια καταλοιπα? ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ.

Τακαρος

Γεωργιαδης και Κουβελης ρωταγανε στην βουλη περι ψεκασμων.Για να ξερεις και μην ενημερωνεσαι απο τα τσοντοκαναλα.Ασε που τα ατομα που προτεινεις(βουβαλι και καναλαρχης) ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ και οι γερμανοι. Να υποθεσω πρωην πασοκος,μετεπειτα δημαρ και τωρα ποταμι?

κωστας

κλαιω και σε λυπαμαι ειλικρινα....

Στεναχωρημενος

Βγαλτε ρε παιδια του ΠΘ λιγο τον Αδωνι σε κανενα θεμα, εκεινη τη γραφικη καρικατουρα που πουλαει βιβλια να γελασουμε λιγο.Πολυ σοβαροτητα επεσε τελευταια.Θελουμε Αδωνι να γελασοει κι ο καθε πικραμενος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης