Δήλωση-σοκ της Ραχήλ Μακρή: «Αν χρειαστεί θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ» - Τι εννοούσε;

Δήλωση-σοκ της Ραχήλ Μακρή: «Αν χρειαστεί θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ» - Τι εννοούσε;

«Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος» είπε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο που η ΕΚΤ διακόψει την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών

Δήλωση-σοκ της Ραχήλ Μακρή: «Αν χρειαστεί θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ» - Τι εννοούσε;
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι βρίσκονταν στο στούντιο τηλεοπτικής εκπομπής στον Flash Κοζάνης στο άκουσμα των δηλώσεων της Ραχήλ Μακρή σχετικά με το τι θα γίνει αν σταματήσει να μας χρηματοδοτεί η ΕΚΤ και αναγκαστούμε να επιστρέψουμε στη δραχμή. 

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους, ενώ με απόλυτη φυσικότητα απάντησε ότι αν χρειαστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει χρήμα! 

«Τι εννοείτε; Θα μας διακόψει την χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Αφού δεν προβλέπεται» είπε η κυρία Μακρή κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης που είχε με τον ανθυποψήφιό της και συμπλήρωσε: «Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ. ευρώ».

Κλείσιμο
«Αυτή είναι η θέση σας; Ότι θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ. ευρώ; Αυτό είναι πρωτοφανές. Χωρίς νομισματικό αντίκρυσμα;» ανταπάντησε ο συνομιλητής της. 

«Δεν είναι πρωτοφανές. Προβλέπεται από τη συνθήκη της ευρωζώνης» είπε με τη σειρά της η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης