Αννα Καραμανλή: Λυπάμαι για το «Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης!»

Αννα Καραμανλή: Λυπάμαι για το «Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης!»

Επιβεβαίωσε σήμερα το επεισόδιο στη Βουλή λέγοντας ωστόσο ότι για τον ΕΝΦΙΑ δεν φταίει ο Χαρδούβελης - «Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν εγώ δάκρυσα ή αν είπα γαλλικά»

«Λυπάμαι πολύ που παραφέρθηκα. Δε λυπάμαι καθόλου για την ουσία όσων είπα για τον ΕΝΦΙΑ». Αυτό έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η
Αννα Καραμανλή η οποία χθες στη Βουλή καταφέρθηκε με σκαιούς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Οικονομικών
Γκίκα Χαρδούβελη.Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε έντονο ύφος είπε χθες στον σύμβουλο του κ.Χαρδούβελη: «Ξέρετε κύριέ μου, ότι οι πολίτες υποφέρουν; Και ότι αυτά που μας λέτε εδώ δεν θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη;». Το μόνο, λένε, που πρόλαβε να πει ο σύμβουλος ήταν: «Γιατί φωνάζετε;» Τότε, ποιος είδε την Άννα Καραμανλή και δεν την φοβήθηκε... Η γαλάζια βουλευτής με δάκρυα στα μάτια άρχισε να φωνάζει: «Να πάτε στον Χαρδούβελη και να του τα πείτε αυτά». Η κυρία Καραμανλή εξερράγη και χρησιμοποίησε σκαιούς χαρακτηρισμούς λέγοντας: «Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης». Και συνέχισε, εκφράζοντας το παράπονο και την απόγνωσή της για την ακολουθούμενη πολιτική: «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη!».

Σήμερα η βουλευτής δήλωσε στον σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1»: «Από έναν άνθρωπο που δεν έχει να πληρώσει, δεν μπορεί ζητάμε να πληρώσει κι άλλα. Αυτή είναι η άποψή μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν μπορώ να τους αγνοήσω τους ανθρώπους που υποφέρουν».

Επιβεβαίωσε το επεισόδιο με σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή και πως χρησιμοποίησε οξείες φράσεις και πρόσθεσε: «Ζω με τον κόσμο στη Β' Αθήνας όπου εκλέχθηκα κι όχι στο γραφείο μου. Βλέπω ανθρώπους που υποφέρουν, ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους και την ίδια ώρα να πρέπει να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ». Συμπλήρωσε ακόμη: «Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Θεοδωρακόπουλο, όμως εκπροσωπεί αυτό που λέμε άκαρδος τεχνοκράτης. Διότι στην περίπτωση που κάποιος ή χάνει το σπίτι του ή θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ, ο κ. Θεοδωρακόπουλος απάντησε ότι φυσικά θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ».

Η κ. Καραμανλή παραδέχθηκε ότι ήταν έξαλλη με τη στάση του κ. Θεοδωρακόπουλου και ότι απευθύνθηκε με έντονο τρόπο στον ίδιο: «Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αν εγώ δάκρυσα ή αν είπα "γαλλικά". Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν πρέπει να μας αγνοούν εμάς τους βουλευτές, ούτε τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Την ίδια αντίδραση είχαμε και από τον κ. Καραβίτη, τον εμπνευστή του ΕΝΦΙΑ».

Σε ό,τι αφορά τον κ Χαρδούβελη, η κ. Καραμανλή υπογράμμισε: «Ο Χαρδούβελης δεν φταίει. Μόλις τώρα ήρθε. Περιμένουμε όμως να αποδοθούν ευθύνες σ' αυτούς που έφταιξαν. Περιμένουμε να δούμε επίσης και πού βρίσκεται και τι θα γίνει με τον κ. Καραβίτη που ήταν και ο εμπνευστής του ΕΝΦΙΑ».

Σε άλλη συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ η κ. Καραμανλή χαρακτήρισε άδικο νόμο τον ΕΝΦΙΑ. Πρόσθεσε ότι γίνονται βελτιώσεις, ενώ προσέφερε τη στήριξή της αποκλειστικά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «για τον τιτάνιο αγώνα που δίνει να βγούμε από το μνημόνιο». «Στηρίζουμε τον πρόεδρο για την προσπάθεια που κάνει... τον πρόεδρο» δήλωσε με νόημα.

Όσον αφορά τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη στο περιστύλιο της Βουλής η Άννα Καραμανλή ανέφερε «αυτό που ήθελα να πω το είπα, ήθελα να πω ορισμένα πράγματα που με πνίγουν (...) δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής εισπράττω την ανησυχία των συνανθρώπων μου... Ζητάμε την αποκατάσταση αδικιών».

Με αυστηρό τόνο, η κ. Καραμανλή ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών «να προσέξει πολύ περισσότερο τον παράγοντα άνθρωπο», αποδίδοντας ωστόσο τον ΕΝΦΙΑ σε «μεμονωμένες εμπνεύσεις του παλιού οικονομικού επιτελείου», και όχι στον κ. Χαρδούβελη, και επισημαίνοντας ότι έχει συνυπογράψει ερώτηση με άλλους 20 συναδέλφους της ώστε να καταλογιστούν οι σχετικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες την αποπομπή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Νίκου Καραβίτη, λόγω του ΕΝΦΙΑ, ζήτησαν με ερώτησή τους 21 βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσά τους και η κυρία Καραμανλή.

Η ερώτηση απευθυνόταν στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και αφορά στη διόρθωση των λαθών του ΕΝΦΙΑ.

«Πέρασε ικανός χρόνος, από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας οι πίνακες του υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα» σημειώνουν οι βουλευτές.

Και συνεχίζουν: «Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε. Δυστυχώς κ. υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε…».

Οι 21 βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

«1) Αν έδωσε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.

2) Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ' αυτών και ποια…

3) Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο υπουργείο, ο «αρχιτέκτονας» του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος Καραβίτης και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται «απαραίτητος» για τον υπουργό Οικονομικών και κατ' επέκταση για την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζουν, τέλος, ότι «ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο «εμπνευστής» της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της ελληνικής υπαίθρου…..».


ΣΧΟΛΙΑ (193)

Λυπόμαστε εμείς για σένα

Μην λυπάσαι, συγγνώμη ζήτα και παραιτήσου

Εδώ Δαφνί...

Η κυρία δεν ήταν στο πασοκ και τώρα στη νδ? Δεν μένεις άνεργη εσύ μεγαλοκοπέλα μου, την επόμενη φορά στο σύριζα!!!!! Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο!!!!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ

ΤΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΕΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ.ΤΙ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.ΠΟΣΟ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ.ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΕΙΝΑΙ.

konstantin7

Παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ μην χάσει την δουλειά της και μείνει ΑΝΕΡΓΕΙ το νου σας στην Κυρία... (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΗΣ) Έτσι είναι όλοι τους αυτούς Ψηφίζουμε.........!!

ψ..

άνεργη είναι το σωστό

βκ

εσεις της συμπολιτευσης που αντιδρατε και καλα οτι δεν θα ψηφισετε και στο τελος υπογραφετε και με τα ποδια το κανετε σε rotation οπως στο μπασκετ ή τραβατε κληρο καθε φορα....?????????πραγματικα σας εχουν σιχαθει και οι πετρες.

xristoforos

Ο ΛΑΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΛ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Βανα

Αυτοι που εχουν αγαπητε,δε θα κλεψουν για να γινουν .Αντε κ αν κλεψουν θα κλεψουν λιγα!Απο αυτους που μπηκαν στη βουλη με ζιβαγκο κ μουσια κ σε λιγο φορουσαν Trussardi και Luis Vuitton !!!!! (Ολοι οι παλαιόασοκτζηδεσ....Λαλιωτης ,Δαμανακη κλπ κλπ)δενεμαθες ακομη τιποτα;;; Αυτονων τα πλουτη κ το πλιατσικο πληρωνεις τωρα εσυ κ 10 γενεες!! Οσα φαγανε τα φαγανε για να χουν οι δικοι τους απογονοι δεκα γενεων! Ακομη δε το καταλαβες;;;; Ο πεινασμενος θα κλεψει πιο πολλα η ο χορτατος;;;;;; Ελεος πια

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

piaste thn mas efige.......................................gia ton ......einai oloi

Ν.Δ.-ΚΟΜΜΑ ΑΡΧΩΝ (το πιο σύντομο ανέκδοτο!)

Να υποθέσω πως η ΝΔ, το Κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κόμμα αρχών και αξιών, με τα συντεταγμένα όργανά του, θα διαγράψει άμεσα την ασχομονήσασα ξανθιά βουλευτή..χαχαχαχαχαχαχαχα!

Ταλας

Το θέμα είναι Άννα -κατά πως λες- να μη μείνεις ΕΣΥ και το συνάφι σου άνεργοι..... Ο λαουτζίκος, εμμέσως πλην σαφώς ας πάει γαλλιστί να.............. κατά πως λες.

driverx

Αν τολμας μην το ψηφιζεις τα αλλα ειναι θεατρο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

01s1paiat-thumb-large-thumb-large-thumb-large

Ο Αμερικάνος πρέσβης στη χώρα μας, στην ομιλία του, συνεχάρη τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για την «άψογη μετάβαση και προσήλωση», όπως είπε, των Ελληνοεμερικανικών σχέσεων

mitsotakis_30

Στις 12.30 το τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή - Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από το Νίκο Δένδια, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τις δικές του συναντήσεις - Πλήθος συσκέψεων σε όλα τα υπουργεία

Mavrotas_Giorgos_2019-1021x576

Όπως είπε ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ήταν μια προσωπική του απόφαση και για αυτό τον λόγο υπέβαλε την παραίτησή του από την αντιπροεδρία του Ποταμιού

1
vouli_arn

«Καλή δύναμη σε όλους» η ευχή του Κυριάκου Μητσοτάκη - «Δύναμη σε καθέναν ξεχωριστά» η ευχή του Αρχιεπισκοπου Ιερώνυμου - Με θρησκευτικό όρκο οι περισσότεροι βουλευτές ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης, με πολιτικό η πλειονότητα των συναδέλφων από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Ποιοι αποτέλεσαν εξαίρεση - Τρεις βουλευτές ορκίστηκαν στο Κοράνι -  Δείτε φωτογραφίες από τις αφίξεις και το εσωτερικό της Βουλής

18
mitsotaisa

Στην έκδοση του επταετούς ομολόγου οκτώ ημέρες μετά τις ελληνικές εκλογές αναφέρονται δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου. Σχόλια και για τη στάση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ μετά την ευρωπαϊκή απόφαση για κυρώσεις.

1