Καταψηφίζει και το νέο ΕΝΦΙΑ ο Χρήστος Αηδόνης

Καταψηφίζει και το νέο ΕΝΦΙΑ ο Χρήστος Αηδόνης

Ο κ. Αηδόνης, ο οποίος δεν ακολούθησε τον πρόεδρο του κόμματός του, Ανδρέα Λοβέρδο, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να διαμορφώνει τη σχέση του με την κυβέρνηση από μηδενική βάση και κατά περίπτωση

Καταψηφίζει και το νέο ΕΝΦΙΑ ο Χρήστος Αηδόνης
Μετά την καταψήφιση του επίμαχου άρθρου 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ο βουλευτής και γραμματέας της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Χρήστος Αηδόνης, καταψηφίζει και τη νεα ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ, διαφοροποιούμενος από την κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Αηδόνης, ο οποίος δεν ακολούθησε τον πρόεδρο του κόμματός του, Ανδρέα Λοβέρδο, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να διαμορφώνει τη σχέση του με την κυβέρνηση από μηδενική βάση και κατά περίπτωση.

Παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αηδόνης τόνισε: "Η ανάγκη μιας ορθολογικής φορολογικής πολιτικής αποτελεί προτεραιότητα. Η αναθεώρηση προηγούμενων οικονομικών επιλογών που κρίθηκαν άδικες, αναποτελεσματικός και αδιέξοδες πρέπει να αποτελεί επιλογή".

"Μια ανάλογη επιλογή ήταν και είναι και ο ΕΝΦΙΑ για τον οποίο είχα επισημάνει ότι απαιτεί ένα εξωφρενικό οικονομικό στόχο που θα δημιουργήσει μια υπερφορολόγηση δυσβάστακτη για τον ελληνικό Λαό. Σήμερα παρακολουθώ την επικαιρότητα και χαίρομαι που έχουν πυκνώνει οι γραμμές των κριτών της επιλογής του ΕΝΦΙΑ".

"Είχα επισημάνει την αδυναμία παραγόντων του υπουργείου οικονομικών να εισηγηθούν ορθές επιλογές για την διεύρυνση των εσόδων. Οι ίδιοι συνεχίζουν να παραμένουν κάτω από την θαλπωρή του κάθε υπουργού. Σήμερα βλέπουμε που οδήγησε η άγνοια  σε επιλογές  φορολόγησης που στερούνται της κοινής λογικής και φυσικά την κυβέρνηση σε αδιέξοδα. Οι αλλαγές που προωθούνται με την τροπολογία δεν απαντούν στο πρόβλημα. Και είναι οδυνηρό να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι το πρόβλημα. Απλά με τις εμμονές τους θα παρακολουθήσουν και το μοιραίο τέλος. Όπως καταψήφισα τις αρχικές ρυθμίσεις το ίδιο θα κάνω και τώρα με την συγκεκριμένη ρύθμιση".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης