Λιβάνιος: 74.000 Έλληνες έχουν γραφτεί για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο

Λιβάνιος: 74.000 Έλληνες έχουν γραφτεί για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο

Η Ελλάδα έχει το αυστηρότερο πλαίσιο αναφορικά με την επιστολική ψήφο, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης είπε ο Θεόδωρος Λιβάνιος

6173301
Τροπολογία που αφορά την επιστολική ψήφο κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, με την τροπολογία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στην εγγραφή των ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν στην Ελλάδα στους ειδικούς καταλόγους εκλογέων επιστολικής ψήψου, εισάγεται η δυνατότητα επιβεβαίωσης της ταυτότητας του εκλογέα με χρήση ΡΙΝ, ενώ μειώνεται η ποινική ρήτρα για τις εταιρείες κούριερ του εξωτερικού. Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός, η τροπολογία αφορά και τις εμπόλεμες περιοχές στις οποίες κατοικούν Έλληνες πολίτες και δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν.

Η εισαγωγή της τροπολογίας, έφερε αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για προχειρότητα και αστοχία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, έκανε λόγο για «τσαπατσούλικη» νομοθέτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός, έλαβε ξανά τον λόγο απαντώντας στις ενστάσεις των κομμάτων εξηγώντας ότι η Ελλάδα έχει το αυστηρότερο πλαίσιο αναφορικά με την επιστολική ψήφο, συγκριτικά με άλλες χώρες όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Γερμανία.

Σημείωσε ταυτόχρονα, ότι η επιτυχία της επιστολικής ψήφου αποδεικνύεται από το ότι 74 χιλιάδες έχουν ήδη εγγραφεί για να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές. Εξήγησε ταυτόχρονα, αναφορικά με την ρήτρα, ότι δεν αλλάζει το επίπεδο ταυτοποίησης και το pin είναι από τους πλέον ασφαλούς τρόπους.

Κλείσιμο
Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία

Ειδήσεις σήμερα:

H στιγμή που ο ηγέτης της Χαμάς μαθαίνει ότι 3 γιοι του και 4 εγγόνια του σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του Ισραήλ

Καζούρα για τον τρόπο που πρόφερε μια Αμερικανίδα TikToker τα νιόκι - Συγκρίσεις με τον σεφ που... κατακρεούργησε το «τζατζίκι»

Η μακρά παραμονή στη ΜΕΘ εγκυμονεί άλλους κινδύνους, είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για τον Δημήτρη Κόκοτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης