Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 39,1% με άνοδο η ΝΔ, δεύτερο με πτώση το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 39,1% με άνοδο η ΝΔ, δεύτερο με πτώση το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Συντριπτικό προβάδισμα Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Δένδιας, Πιερρακάκης, Γεωργιάδης, Χρυσοχοΐδης και Χατζηδάκης οι πέντε πιο δραστήριοι υπουργοί -Υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων η πλειοψηφία

kalpi-1
Το σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνει η έρευνα της Opinion Poll για το thetoc.gr με το κυβερνών κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 39,1% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 14,4% του δεύτερου ΠΑΣΟΚ και 13,2% του τρίτου ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,6%, Ελληνική Λύση με 6,7%, Πλεύση Ελευθαρίας με 3,4%, Νέα Αριστερά με 3,1%, Νίκη με 3% ενώ εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν ΜεΡΑ25 με 2% και Σπαρτιάτες με 1,8%.

opinon-prothesi


Κλείσιμο
Συντριπτικό είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 42,2% με κανέναν άλλο πολιτικό αρχηγό να μην συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό. Ο δεύτερος Στέφανος Κασσελάκης είναι στο 7,8%, ο τρίτος Νίκος Ανδρουλάκης είναι στο 7,1% και ακολουθούν Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,3%, Κυριάκος Βελόπουλος με 3,1%, Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2,5%, Δημήτρης Νατσιός με 1,5%, Αλέξης Χαρίτσης με 1,2% και Βασίλης Στίγκας με 0,2%. Κανένας απαντά το 26,7% των ερωτηθέντων.

opinon-arxigoi


Στην ίδια έρευνα οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν και για το ποιος υπουργούς θεωρούν πιο δραστήριους και αποτελεσματικούς και στην πρώτη πεντάδα επέλεξαν τους: Νίκο Δένδια με 27,2%, Κυριάκο Πιερρακάκη με 18,9%, Άδωνι Γεωργιάδη με 15,5%, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με 14% και Κωστή Χατζηδάκη με 9,1%.

opinon-ypoyrgoi


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης