Μπλίνκεν: Εποικοδομητική η συνάντηση μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μπλίνκεν: Εποικοδομητική η συνάντηση μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή αλλά και για τη συμμετοχή της στην επιχείρηση για την  ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα

000_349M3CX-768x512
Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Άντονι Μπλίνκεν λίγο πριν αναχωρήσει για το Τελ Αβίβ.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο, λίγη ώρα μετά το θερμό τετ α τετ των δύο ανδρών, ο κ. Μπλίνκεν σημείωσε ότι η σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

«Εστιάσαμε και στο τί έχουν κάνει και οι δύο χώρες, μέσω των ηγεσιών του προέδρου Ερντογάν και του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, ώστε να φέρουν πιο κοντά την Ελλάδα με την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης και της συνάντησης που είχαν πριν από έναν μήνα» πρόσθεσε ο κ. Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ανέφερε μάλιστα ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή αλλά και τη βοήθειά της Αθήνας προς την Ουκρανία και των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενίσχυση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Δείτε την ανάρτηση

Κλείσιμο


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ ο οποίος σε ανακοίνωσή του για το περιεχόμενο των συνομιλιών Μητσοτάκη Μπλίνκεν ανέφερε ότι οι δύο άνδρες συνομίλησαν για την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή αλλά και για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή της προς την Ουκρανία, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα αλλά και της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω της συμμετοχής της στην Επιχείρηση Prosperity Guardian» ανέφερε επίσης ο κ. Μίλλερ.

miller_Math

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Καλτσούνια και ρακή κέρασε τον Μπλίνκεν - Βίντεο και φωτογραφίες από την επίσκεψη στο σπίτι του πρωθυπουργού

Μεσολόγγι: Αγωνία για τον 31χρονο που έχει εξαφανιστεί - «Είμαστε σίγουροι ότι κάτι του έχει συμβεί» λέει η αδελφή του

Νέα Υόρκη: Σαββατοκύριακο με χιόνια για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης