Διάβημα διαμαρτυρίας στον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Άγκυρα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Διάβημα διαμαρτυρίας στον ΓΓ του ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Άγκυρα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές - Ανάλογο μήνυμα είχε αναρτήσει και πέρυσι το ΝΑΤΟ, όμως το διέγραψε μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας

karahisar
Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Άγκυρα.

H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανάρτησε στο λογαριασμό της στην πλατφόρμα «Χ», συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», της επετείου δηλαδή που συμπίπτει με την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία το 1922.

Η διοίκηση εύχεται «ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων ΔΥνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτή την πολύ ξεχωριστή ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».



Παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτηθεί και πέρυσι την ίδια μέρα, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της Ελλάδας, που έκανε διάβημα στο ΝΑΤΟ και ζήτησε εξηγήσεις και πέτυχε τη διαγραφή της ανάρτησης.

Σήμερα 30 Αυγούστου, η Τουρκία γιορτάζει τη λεγόμενη «Ημέρα της Νίκης», την επέτειο της νίκης του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.


afionk3

afionk4
afionk2


Ειδήσεις σήμερα:

Το δις εξαμαρτείν από το ΝΑΤΟ: Το στρατηγείο της Σμύρνης συγχαίρει την Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή

Τραγωδία στην Τήνο - Παππούς 3χρονου που πνίγηκε από σταφύλι: Ήταν με τη νταντά, δεν είχε πρόβλημα υγείας

Τροχαίο δυστύχημα στο Μοσχάτο - Νεκρός 65χρονος που παρασύρθηκε από περιπολικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης