Εκλογές 2023: Η τελευταία εξόρμηση Μητσοτάκη εκτός Αθηνών και ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας

Εκλογές 2023: Η τελευταία εξόρμηση Μητσοτάκη εκτός Αθηνών και ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας

Ομιλία απόψε στη Θεσσαλονίκη και το στοίχημα του προέδρου της ΝΔ για καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα στην περιοχή

mitsotakis_xalkidiki_xr
Με την προεκλογική περίοδο να οδεύει προς τα τελευταία της στάδια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται σήμερα για την τελευταία του εξόρμηση εκτός Αττικής, καθώς για τις 20:00 είναι προγραμματισμένη η μεγάλη ομιλία του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη νέα παραλία, πλησίον του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η καλύτερη εκλογική επίδοση της ΝΔ στη Βόρειο Ελλάδα και ειδικά στην Α' Θεσσαλονίκης είναι ανάμεσα στα στοιχήματα του κ. Μητσοτάκη για την Κυριακή, καθώς ειδικά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού εμφάνισαν υψηλά ποσοστά και άθροισαν πάνω από 40.000 ψήφους. Υπό αυτό το πρίσμα, η εν λόγω περιοχή είχε μπει εδώ και καιρό στα γαλάζια ραντάρ και ο κ. Μητσοτάκης θέλει το εκλογικό ποσοστό του κόμματος να ανέβει και να προσεγγίσει το εθνικό, καθώς στις 21 Μαϊου η ΝΔ είχε πάρει λίγο πάνω από 34%.

"Tα εκκλησιαστικά να τα αφήσουμε έξω από τις πολιτικές διαφωνίες και να μην εμπλέκουμε σε καμία περίπτωση την Ορθοδοξία με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διακυβέρνηση του τόπου", είπε και χθες με νόημα από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής ο κ. Μητσοτάκης, καθώς και σε αυτή την εκλογική περιφέρεια τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ κατέγραψαν καλές εκλογικές επιδόσεις. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι διαφορετική, ενώ έχει γίνει πολύ καλύτερη χαρτογράφηση του εκλογικού τοπίου, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εξέδραμαν και αρκετά κομματικά κλιμάκια.

Σημειωτέον, στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δεν θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα ταξιδέψει το Σαββατοκύριακο, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ο κ. Καραμανλής, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, θα δώσει το παρών στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα, το βράδυ της Παρασκευής.

Συσκέψεις και τελευταίες πινελιές

Κλείσιμο
Η ολοκλήρωση του τελευταίου κύκλου των εξορμήσεων του κ. Μητσοτάκη σε περιοχές εκτός Αττικής απόψε, θα σημάνει και την επιστροφή του στο γραφείο του στην οδό Πειραιώς για λίγες μέρες ακόμα, μιας και η ευχή του προέδρου της ΝΔ είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας να... επανεγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την Πέμπτη, πέραν μιας προγραμματισμένης του συνέντευξης στο Mega, o κ. Μητσοτάκης θα κάνει μια βόλτα στον νότιο τομέα της Αθήνας, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, πλην όμως θα έχει αρκετές συσκέψεις με τον κλειστό κύκλο συνεργατών του στα κομματικά γραφεία για την προετοιμασία της επόμενης μέρας. Και αυτό γιατί στα γραφεία της ΝΔ ετοιμάζονται τα προεδρικά διατάγματα, αλλά και το πρώτο νομοσχέδιο για το "ραφινάρισμα" του επιτελικού κράτους, για την περίπτωση που η ΝΔ το βράδυ της Κυριακής έχει ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας. Τη διάρθρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος επεξεργάζονται ήδη στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, όπως ο Άκης Σκέρτσος και ο Θανάσης Κοντογεώργης, ενώ ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει συνεισφέρει στη νομοθετική προετοιμασία της... μετεκλογικής Δευτέρας, ακόμα και αν ο ίδιος δεν μείνει εν τέλει στο σχήμα του Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ χθες έκλεισε τα σενάρια για "σπασίματα" υπουργείων, διαψεύδοντας την προοπτική δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Οικονομίας πέραν του Οικονομικών. "Θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τη μεταφορά κάποιων χαρτοφυλακίων από υπουργείο σε υπουργείο, οι οποίες θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα τα οποία θα εκδοθούν αμέσως μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός", είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θέλει παράλληλα να βάλει φρένο στην ονοματολογία για την επόμενη κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να θεωρείται προεξοφλημένο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, ήδη έχει βάλει ένα ορόσημο στο πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας, καθώς, εφόσον κερδίσει και αναλάβει πρωθυπουργός, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την άλλη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.


Ειδήσεις σήμερα:

Εν ψυχρώ δολοφονία 40χρονου στην Ηλεία - Τον σκότωσε 80χρονος για κτηματικές διαφορές

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Τα πέντε σενάρια για την τύχη του - Υπήρξε βραχυκύκλωμα ή παγιδεύτηκε;

Κως: Η στιγμή που η Αναστάζια βγαίνει με τον Μπαγκλαντεσιανό από σούπερ μάρκετ - Δείτε φωτογραφίες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης