Θανάσης Μπακόλας: Έλληνας ο νέος ισχυρός άνδρας του ΕΛΚ - Από τον Μητσοτάκη στον Βέμπερ

Θανάσης Μπακόλας: Έλληνας ο νέος ισχυρός άνδρας του ΕΛΚ - Από τον Μητσοτάκη στον Βέμπερ

Αναμένεται να αναλάβει γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις αρχές Ιουνίου - Αποτελεί επιλογή του νέου προέδρου του ΕΛΚ

μπακολας
Μία σημαντική αναβάθμιση αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες για τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Μπακόλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Μπακόλας αναμένεται να αναλάβει γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εφόσον αυτό επικυρωθεί από το συνέδριο του κόμματος της ευρωπαΐκής Κεντροδεξιάς στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στις 31 Μαΐου έως 1η Ιουνίου

Ως αυτή την ώρα δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα, με τον κ. Μπακόλα να είναι επιλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος θα εκλεγεί πρόεδρος του ΕΛΚ στο επικείμενο συνέδριο. Ο κ. Βέμπερ διαδέχεται τον Ντόναλντ Τουσκ, ενώ ο κ. Μπακόλας θα διαδεχθεί τον απερχόμενο γενικό γραμματέα, Ισπανό Τόνιο Λόπεθ Ιστουρίθ.

Ο Θανάσης Μπακόλας είναι από τους παλιότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού, βασικό στέλεχος με αρμοδιότητα τις διεθνείς επαφές του κ. Μητσοτάκη στα χρόνια της αντιπολίτευσης, ενώ εσχάτως είχε ειδικό ρόλο ειδικού συμβούλου για τα ευρωπαϊκά θέματα, με έδρα τις Βρυξέλλες. Τις προηγούμενες μέρες ήταν με τον κ. Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας συμμετοχή σε μεγάλο μέρος της οργάνωσης του ταξιδιού.

Οι κ. Μπακόλας και Βέμπερ γνωρίστηκαν στενότερα το 2019, όταν ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ένθερμα την καμπάνια του Βαυαρού πολιτικού για την προεδρία της Κομισιόν και ο κ. Μπακόλας ήταν συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο επιτελείων. Συν τω χρόνω και με δεδομένη την ευρωπαϊκή του τριβή, ο κ. Μπακόλας θεωρείται άνθρωπος του στενού κύκλου του κ. Βέμπερ, ο οποίος, παράλληλα με την προεδρία του κόμματος, θα συνεχίσει να έχει την προεδρία της Κ.Ο. του ΕΛΚ.

Προκειμένου να κλειδώσει το deal, το οποίο δείχνει και τη δυναμική της στους κόλπους του ΕΛΚ, ο κ. έκανε αρκετές επαφές και με την ισπανική Κεντροδεξιά το προηγούμενο διάστημα, ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Χουάν Κάρλος γυρίζει σήμερα στην Ισπανία έπειτα από 2 χρόνια που είναι αυτοεξόριστος στο Αμπού Ντάμπι

Δείτε την αντίδραση της δικηγόρου του Τζόνι Ντεπ όταν την ρωτούν αν έχει σχέση με τον ηθοποιό

Εκβίαζε ιερέα πως θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο - Του «έφαγε» €20.000
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης