Ρόδος: Εκβίαζε ιερέα πως θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο - Του «έφαγε» €20.000

Ρόδος: Εκβίαζε ιερέα πως θα δημοσιεύσει φωτογραφίες του στο διαδίκτυο - Του «έφαγε» €20.000

Πέθανε πρόσφατα ο ιερέας - Οι εκβιασμοί σημειώθηκαν από το 2018 ως το 2020 σε ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων - Καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή ο δράστης

iereas
Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε έναν 30χρονο Λαρισαίο, που κρίθηκε ένοχος εξακολουθητικής εκβίασης ενός ιερέα σε ακριτικό νησί, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο 30χρονος κρίθηκε ένοχος για το γεγονός πως στο διάστημα από 3 Απριλίου 2018 έως 6 Ιουλίου 2020 εξανάγκασε τον ιερέα να του καταβάλει περίπου 20.000 ευρώ σταδιακά υπό την απειλή ότι θα δημοσίευε στο διαδίκτυο φωτογραφίες του!

Ο ιερέας είχε γνωρίσει το 2012 τον κατηγορούμενο στο νησί, το οποίο επισκεπτόταν σε διάφορες εορτές για να πουλά εικόνες και διάφορα εκκλησιαστικά είδη.

Μετά την γνωριμία τους, επικοινώνησε μαζί του, όπως κατήγγειλε ο ιερέας, και του είπε ότι έχει φωτογραφίες του, χωρίς να προσδιορίζει τι απεικονίζουν κι ότι αν δεν του κατέβαλε αρχικά το ποσό των 100 ευρώ θα τις δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο.

Ο ιερέας φέρεται να φοβήθηκε από άγνοια για το τι μπορεί να κάνει κάποιος με τις φωτογραφίες του και του κατέβαλε το ποσό σε λογαριασμό που του υπέδειξε στην Εθνική Τράπεζα. Ισχυρίστηκε δε ότι επικοινωνούσε μαζί του κάθε δύο μήνες και του ζητούσε χρήματα και σε άλλους λογαριασμούς και με άλλον δικαιούχο. Συνολικά, όπως είπε, του κατέβαλε περίπου 20.000 ευρώ.

Ο 30χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται ισχυριζόμενος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως επρόκειτο για άτοκο δάνειο.

Κλείσιμο
Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τον άνδρα που αγνοείται στην Εύβοια από την κακοκαιρία - Σηκώθηκε ελικόπτερο για τον εντοπισμό του

Θρίλερ με τα περιστατικά bullying στο σχολείο του Μάκη - Σήμερα καταθέτει η μητέρα του

Πυροβολισμοί σε τελετή αποφοίτησης στο Τενεσί: Ένας νεκρός και ένας σοβαρά τραυματίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης