Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του Πρώτου Θέματος: Δεν μπορώ να πω πλέον πράγματα με όσους δεν θέλουν τη συναίνεση

Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση του Πρώτου Θέματος: Δεν μπορώ να πω πλέον πράγματα με όσους δεν θέλουν τη συναίνεση

Τι είπε για την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη στην Πολιτική Προστασία - Δεν απάντησε σε ερώτηση για πιθανό νέο ανασχηματισμό

mitsotakis_deth7
Στον πρόσφατο ανασχηματισμό και την επόμενη ημέρα των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη σχετική ερώτηση που υπέβαλε στη συνέντευξη στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο συντάκτης του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, Γρηγόρης Τζιοβάρας.

Με αφορμή την υπόθεση Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση. Φωτογραφίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τη στάση που τήρησε στο θέμα αυτό, ήταν καυστικός.

«Θεωρώ πως έχω εξαντλήσει τη διάθεσή μου να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και πολιτικούς χώρους που δεν δείχνουν καμία διάθεση συναίνεσης. Συνομιλώ με την κοινωνία και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Με ανθρώπους, που μου ζητάνε συναίνεση από τη Βουλή και μία εβδομάδα μετά κάνουν αυτά που έκαναν, δεν έχω και πολλά να πω».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ce7u3a3mzacx-se)


Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο και γι’ αυτό επέλεξε να προτείνει έναν άνθρωπο, που σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει επιχειρησιακές δυνατότητες, ώστε να υπάρξει συναίνεση. Απέφυγε να πει κάτι περισσότερο για το παρασκήνιο που υπήρξε, παραπέμποντας στις εξελίξεις, που προέκυψαν με τη συγκεκριμένη αντίδραση και άρνηση τελικά του κ. Αποστολάκη.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη, επικαλούμενος κυρίως την ευρωπαϊκή του εμπειρία, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί η δουλειά που έκανε στην Πολιτική Προστασία ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό γενικότερα σημείωσε ότι ο βασικός κορμός παρέμεινε ο ίδιος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικό έργο, ενώ σχετικά με τα κριτήρια που χρησιμοποίησε για τις αλλαγές, υπογράμμισε με νόημα ότι πρόκειται για μία διαδικασία που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και δεν επιθυμεί να μοιραστεί δημόσια τα κριτήρια με τα οποία κάνει τις επιλογές αυτές.

Αναφορικά με το σκέλος της ερώτησης εάν θα κάνει μέχρι τις εκλογές κι άλλο ανασχηματισμό, αρχικά απέφυγε να πει οτιδήποτε και όταν ο δημοσιογράφος επανήλθε, ξεκαθάρισε ότι είναι επιλογή του να μην απαντήσει.

Ειδήσεις σήμερα

Μυθική συνάντηση: Ο Αντετοκούνμπο βρέθηκε με τον Νίκο Γκάλη

«Φύγε, θα μας πάρουν τα παιδιά!» - Σάλος από το βίντεο με τον καβγά ζευγαριού Ελλήνων στη Γερμανία

Μηταράκης: Συνεχίζεται η λογική μείωσης των φόρων, αναχαιτίζουμε την ακρίβεια στην ενέργεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης