Δημοσκόπηση Pulse: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη από το 2011 που προηγείται στο μέσον της θητείας της

Δημοσκόπηση Pulse: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη από το 2011 που προηγείται στο μέσον της θητείας της

Στο 14% η διαφορά – Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο προηγείται αλλά διατηρεί σχεδόν ανέπαφο το ποσοστό που είχε στις εκλογές του 2019 - Με 18 μονάδες προηγείται ο Μητσοτάκης του Τσίπρα ως καταλληλότερος πρωθυπουργός

mitsotakis-tsipras-345
Την εμπιστοσύνη των πολιτών φαίνεται πως απολαμβάνει η κυβέρνηση μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης όπως αποτυπώνεται δημοσκοπικά. Αυτό μάλιστα δεν το είχε επιτύχει καμία κυβέρνηση εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια.

Όπως δείχνει η έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση παρά την παρατεταμένη μάχη ενάντια στην πανδημία η οποία φαίνεται πως σταδιακά υποχωρεί χάρις στον εμβολιασμό, αλλά και τις προκλήσεις τόσο στην οικονομία και τα ελληνοτουρκικά, φαίνεται πως δεν επηρεάστηκε. Έτσι, όχι μόνο διατηρεί σταθερό προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βλέπει τα ποσοστά της να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τις εκλογές του Ιουλίου του 2017 διατηρώντας ένα 38,5% έναντι του 24,5 του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ είχε τότε συγκεντρώσει 39,85% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 31,5%.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση  της Pulse αντιπαραβάλει την δημοσκοπική πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την αντίστοιχη των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας στο μέσον της θητείας τους.

Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2011, η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου συγκέντρωνε 16% έναντι 24,5% της ΝΔ, ενώ τον Ιούλιο του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά συγκέντρωνε 23% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης το Νοέμβριο του 2017 η κυβέρνηση Τσίπρα συγκέντρωνε 21% έναντι 31,5% της ΝΔ.

pososta
Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και οι Έλληνες με 1%.
dimoskopisi_skai1

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα με 13 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 36,5% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 23,5%. Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%.
dimoskopisi-prothesi-new

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσίαση των δημοσκοπικών ποσοστών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα δύο πρώτα χρόνια της κυβερνητικής τους θητείας, με τη ΝΔ να παρουσιάζει εικόνα ενίσχυσης.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας 43% έναντι 25% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 28%.

dimoskopisi_skai3

Η πλειοψηφία (47%) δεν θεωρεί ότι η όποια αποκλιμάκωση καταγράφεται σήμερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα διατηρηθεί ενόψει και της επικείμενης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

dimoskopisi-ellinotourkika_2

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς στην ερώτηση αν θα υπάρξει βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε «ναι» και το 46% «όχι».
dimoskopisi-oikonomia

Η πανελλαδική έρευνα έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.304 ατόμων, το διάστημα 31 Μαΐου- 2 Ιουνίου 2021.

Ειδήσεις σήμερα: 
«Γολγοθάς» πληρωμών: Θα πληρώνουμε έναν με δυο φόρους -κάθε μήνα- μέχρι το τέλος του 2022

Ισραήλ: Τέλος εποχής για τον Νετανιάχου - Αναλαμβάνει ο ακροδεξιός Μπένετ

Ακίνητα: Αλλάζουν οι αντικειμενικές από 1ης Ιανουαρίου – Πού θα εκτιναχθούν οι τιμές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης