Κυπριακό - Αναστασιάδης: Έτοιμοι για εποικοδομητικές συζητήσεις στην πενταμερή της Γενεύης

Κυπριακό - Αναστασιάδης: Έτοιμοι για εποικοδομητικές συζητήσεις στην πενταμερή της Γενεύης

Τι συζήτησαν ο Κύπριος πρόεδρος με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό  το πρωί της Κυριακής

anastasiadis101
Στη διάρκεια της συνάντησης με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητα του ιδίου και της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει εποικοδομητικά και δημιουργικά στη διάσκεψη της Γενεύης, εκφράζοντας την ευχή την ίδια θετική βούληση να επιδείξει και η τουρκική πλευρά, έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κύπριου Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου για τη συνάντηση Αναστασιάδη - Λουτ το πρωί στο προεδρικό μέγαρο στην Λευκωσία.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως της προετοιμασίας της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου, η κ. Λουτ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα, όπως αυτά τυγχάνουν διευθέτησης από τα Ηνωμένα Έθνη, σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη.

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στις 2:30 το απόγευμα και τα ξημερώματα θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Στάνισλαβ Τριφόνοφ: Ο τηλεαστέρας που μπαίνει στη Βουλή και ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό στη Βουλγαρία

Κορωνοϊός - Γερμανία: Πάνω από 17.800 οι μολύνσεις - Υπέκυψαν 104 ασθενείς σε μία μέρα

Με «πιλότο» τα λύκεια το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης