Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Θέλουμε να προλάβουμε νέα διασπορά και νέους κινδύνους

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Θέλουμε να προλάβουμε νέα διασπορά και νέους κινδύνους

«Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα αυστηρής τήρησης των υπαρχόντων» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

xrisoxoidis_xardalias
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την κατάσταση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

Στην ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, συμμετείχαν, ο πρόεδρός της ΚΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, αυτοδιοικητικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι της αγοράς.

Δηλώσεις Χρυσοχοΐδης - GRTimes.gr


«Είμαστε εδώ, ο Νίκος Χαρδαλιάς κι εγώ, με εντολή του Πρωθυπουργού και είμαστε εδώ για λόγους ανάγκης. Η Θεσσαλονίκη κατάφερε με κόπο, εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020, να ξεπεράσει το πρόβλημα. Είμαστε εδώ σήμερα για να μην ξαναέχουμε τα ίδια», αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός επισήμανε ότι σύμμαχος του ιού είναι ο συνωστισμός, κάνοντας έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων. «Ξέρουμε ότι έχετε κουραστεί και υπάρχει κόπωση», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα στους πολίτες και στους επιχειρηματίες με μέτρα στήριξης. Διευκρίνισε ακόμα ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και όχι έκρηξη, τονίζοντας ότι η σημερινή επίσκεψη του ιδίου και του Νίκου Χαρδαλιά έχει ως στόχο «να προλάβουμε νέα διασπορά και νέους κινδύνους».

Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε: «Κάθε νέο κρούσμα, κάθε νέα εισαγωγή στη ΜΕΘ, κάθε εισαγωγή σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο, εμποδίζει και αναστέλλει τους εμβολιασμούς, διότι το υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία και όχι τον εμβολιασμό», υπενθυμίζοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος επιστροφής στην κανονικότητα.

Χαρδαλιας Θεσσαλονίκη - GRTimes.gr
Κλείσιμο


«Δεν υπάρχει θέμα πανικού, υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής. Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα αυστηρής τήρησης των υπαρχόντων», επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δηλώσεις Τζιτζικώστα - GRTimes.gr


«Συμφωνήσαμε όλοι οι φορείς στην περεταίρω κλιμάκωση των ελεγκτικών μηχανισμών», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας. Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης έκανε έκκληση στους πολίτες για αυστηρή τήρηση των μέτρων που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, ώστε να αποφευχθεί η λήψη νέων «επώδυνων» μέτρων, που όπως αναφέρει «αυτή τη φορά θα λειτουργήσουν καταστροφικά για την οικονομία».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη, μετέβη στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης για σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό και την εντατικοποίηση του ελέγχου σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων κατά την πανδημίας, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στη ΔΕΘ, όπου ετοιμάζεται το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη.

Πηγή: GRTimes

Ειδήσεις σήμερα: 

Αποπλάνηση 13χρονου: Με το ποδήλατο τον έσερνε η φιλόλογος στα ξενοδοχεία ημιδιαμονής

Ο «ημι-πιτσιρικάς» έσπασε όλα τα κοντέρ: Ψηφιακή θύελλα για τον νεολογισμό του Νίκου Βούτση

Πέτρος Φιλιππίδης: Από το εξώδικο στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης