Δημαδάμα: H σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπουργό στο ασανσέρ - Η καταγγελία και οι αντιδράσεις

Δημαδάμα: H σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπουργό στο ασανσέρ - Η καταγγελία και οι αντιδράσεις

Γεννηματά: Ζέφη, σε στηρίζω ό,τι και αν αποφασίσεις

Zefi
«Ανοίγεις το κουτί με τους εφιάλτες σου, μιλάς για όσα βίωσες, παρά τη θέληση σου, από ένα αδίστακτο θύτη και η αντίδραση είναι η αδιαφορία, η χλεύη, η ειρωνεία και η στοχοποίησή σου. Η δική σου στοχοποίηση, όχι του θύτη», με τα λόγια αυτά περιέγραφε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της από στέλεχος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Δύο μέρες μετά, αναφέρθηκε ξανά και στη δική της τραυματική εμπειρία. Αυτή τη φορά όμως, η φωνή της ακούστηκε περισσότερο, το κεφάλι τους γύρισαν περισσότεροι ώστε να μάθουν τι ακριβώς συνέβη. Η ίδια άλλωστε, παραδέχεται σε άρθρο της στα ΝΕΑ ότι «λίγους μήνες πριν αναφέρθηκα σε προσωπική εμπειρία και σε σεξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος κατά το παρελθόν και έγινα αποδέκτης συμπαράστασης αλλά και ειρωνικών και χαιρέκακων σχολίων».

Όπως είπε στη συνέντευξη της τον Σεπτέμβριο, «περίπου µία δεκαετία πριν, στα πρώτα βήµατά µου στην πολιτική, πρώην υπουργός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, καθώς ανεβαίναµε µαζί να επισκεφθούµε το πολιτικό γραφείο συναδέλφου για µια κοµµατική συνάντηση, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγµή να εκφράσει επιθετικά την ερωτική του διάθεση, παρενοχλώντας µε στο ασανσέρ! Αιφνιδιάστηκα πραγµατικά, αντέδρασα, τον έσπρωξα, βγήκα από το ασανσέρ και ανέβηκα τρέχοντας µε τα πόδια» 

Εκείνος, το βαφτίζει, σύμφωνα με την κ. Δημαδάμα ως «ένδειξη συμπάθειας». Στην ερώτηση γιατί το καταγγέλλει τώρα, μετά από τόσα χρόνια, η ίδια έχει απαντήσει από τον Σεπτέμβριο. «∆εν το κατήγγειλα γιατί φοβήθηκα, γιατί τρόµαξα. Τώρα το λέω, γιατί πρέπει να ενθαρρύνουµε τα θύµατα να µιλούν ανοιχτά και να προχωρούν σε καταγγελίες. Φτάνει πια!», σημειώνει.

Το Κίνημα Αλλαγής, αντιδρά αστραπιαία και σε ανακοίνωση του εκφράζει την πλήρη στήριξη όλων στο πρόσωπο της κ. Δημαδάμας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, τηλεφωνεί αμέσως στην Ζέφη Δημαδάμα εκφράζοντας την στήριξη της. Ζητά παράλληλα να πέσει φως στις καταγγελίες της. Την ίδια μέρα, οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντιούνται.

Σύμφωνα με πηγές του protothema.gr, η συζήτηση από κοντά έγινε σε πολύ καλό κλίμα, σε ανθρώπινο επίπεδο. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την πλήρη στήριξη της, λέγοντας ότι όποια απόφαση και αν πάρει η κ. Δημαδάμα είτε θέλει να μιλήσει ανοιχτά για το πρόσωπο που την παρενόχλησε είτε αν θέλει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, θα είναι δίπλα της. Υπογράμμισε, ότι τη στηρίζει σε κάθε περίπτωση. Από το περιβάλλον της κ. Δημαδάμα τονίζεταιι ότι σκοπός δεν είναι προσωπική προβολή της ίδιας, αλλά να αποτελέσει έναυσμα για όλες τις γυναίκες σε όποια θέση και αν βρίσκονται να πάρουν θέση και να μιλήσουν.

Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη σοκάρεται βλέποντας τη μια καταγγελία μετά την άλλη από διάφορους χώρους. Τον αθλητισμό, την πολιτική, ακόμη και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μια στις δύο γυναίκες έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Τα περισσότερα καταγράφονται στους χώρους εργασίας, ενώ το 46,7% δεν το ανέφερε ποτέ πουθενά.

Μιλώντας τη Τρίτη στον ΘΕΜΑ 104,6 η κ. Δημαδάμα επεσήμανε την αναγκαιότητα «να παρακινούμε τις γυναίκες να μιλούν, αλλά πρέπει να υπάρχουν θεσμικά εργαλεία για να προστατευθούν να αποδίδεται δικαιοσύνη». Σημείωσε παράλληλα, πως αρκετές γυναίκες δέχονται και απειλές ώστε να μη μιλήσουν. Αν πρόκειται για παρενόχληση ή κακοποίηση σε εργασιακό χώρο, τις απειλούν με εμπόδια στην καριέρα τους.

Ειδήσεις σήμερα

Νεκρός στα 24 του ο γιος του supermodel Στέφανι Σέιμουρ και του μεγιστάνα Πίτερ Μπραντ

Survivor: Η…επίθεση Περικλή σε Κοψιδά, το ξέσπασμα της Ασημίνας και ο δεύτερος υποψήφιος προς αποχώρηση των «κόκκινων»

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα συνεχίσει να αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης