Μακρή (ΘΕΜΑ 104,6): Το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια θα περάσει, είναι προεκλογική μας δέσμευση

Μακρή (ΘΕΜΑ 104,6): Το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια θα περάσει, είναι προεκλογική μας δέσμευση

Η υφυπουργός, Παιδειας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μίλησε για την «τάξη που πρέπει να μπει στα πανεπιστήμια» - Τί είπε για την επιστροφή των μαθητών στη δια ζώσης εκπαίδευση

makri_zeta
Τη βεβαιότητα ότι παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες ελπίζει να είναι ήπιες, το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια θα περάσει, εξέφρασε η υφυπουργός Παιδειας, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέτα Μακρή.


Κλείσιμο
Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, εξήγησε, πως ήταν δέσμευση και υπόσχεση προεκλογική της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είπε, «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, θέλει να υπάρχει τάξη».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να δίνεται η δυνατότητα της ακαδημαϊκής ελευθερίας, έρευνας και ανώδυνης ακώλυτης συμμετοχής, όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και στους χώρους των πανεπιστημίων. «Εύχομαι οι αντιδράσεις να είναι λίγες, θα περάσει όμως είναι υπόσχεση και δέσμευση που πρέπει να εφαρμοστεί», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τα υγειονομικά μέτρα στα πανεπιστήμια επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα η επιστροφή των φοιτητών στα δια ζώσης μαθήματα. Και αυτό διότι «οι φοιτητές σε αυτήν την ηλικία έχουν όλοι υπολογιστές και γνωρίζουν τη σωστή χρήση του». Για τα συγγράμματα, όπως είπε, έχει ήδη παραδοθεί το 90%, ενώ μέχρι τη Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η κ. Μακρή, είπε επίσης, πως «είδαμε άλματα όσον αφορά την εξ αποστάσεως διδασκαλία» και επικαλέστηκε άρθρο του Economist, που το τόνιζε. Για την επιστροφή των μικρών μαθητών στις τάξεις, η υφυπουργός σημείωσε ότι «όλα κυλούν καλά είναι ελεγχόμενη η κατάσταση». Σημείωσε ότι υπήρξε «δεδομένη εμπειρία και συνεργασία των καθηγητών» με τους αρμόδιους φορείς, ενώ και οι μαθητές «είχαν τη λαχτάρα να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, το σχολείο».

Ειδήσεις σήμερα:

Καραμανλής για ξυλοδαρμό στο μετρό: Οι κάμερες δείχνουν πεντακάθαρα τους δράστες - Θέμα χρόνου η σύλληψή τους

Τα ντοκουμέντα της κατασκοπείας στο Καστελλόριζο: Δείτε φωτογραφίες των πολεμικών πλοίων που είχαν στα κινητά τους

Κορωνοϊός: Τι μας έμαθε η πανδημία - 10 επιστήμονες από την «πρώτη γραμμή» γράφουν στο protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης