Ψευδοκράτος: Συμφωνία για σχηματισμό «κυβέρνησης» με συμμετοχή του δολοφόνου του Τάσου Ισαάκ

Ψευδοκράτος: Συμφωνία για σχηματισμό «κυβέρνησης» με συμμετοχή του δολοφόνου του Τάσου Ισαάκ

«Αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» αναλαμβάνει ο δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ Ερχάν Αρικλί.

pseudokratos
Το νέο λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους, αναμένεται να υποβάλλει απόψε ή αύριο το πρωί στον Τουρκοκύπριο ηγέτη ο εκτελών χρέη προέδρου του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ερσίν Σανέρ, αφού υπέγραψε μαζί με τους προέδρους των κομμάτων Δημοκρατικό και Αναγέννησης, Φικρί Ατάογλου και Ερχάν Αρικλί, το πρωτόκολλο συνεργασίας για την τρικομματική «κυβέρνηση» μειοψηφίας, που θα οδηγήσει το ψευδοκράτος σε «βουλευτικές εκλογές» τον Οκτώβριο του 2021.

Μετά την ανάληψη της εντολής σχηματισμού «κυβέρνησης» για δεύτερη φορά, ο κ. Σανέρ είχε χθες ξανά συνάντηση με τους Ατάογλου και Αρικλί που αυτή τη φορά, συμφώνησαν στην συνεργασία. Ο εκτελών χρέη προέδρου του ΚΕΕ θα είναι και ο «πρωθυπουργός» ενώ «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας» αναλαμβάνει ο έποικος και δολοφόνος του Τάσου Ισαάκ Ερχάν Αρικλί.

Ο Αρικλί σε δηλώσεις στον σταθμό «Μπαϊράκ» είπε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα είναι ο ίδιος «υπουργός οικονομικών και ενέργειας», αναφέροντας ωστόσο ότι σύντομα θα φέρουν ηλεκτρικό ρεύμα από την Τουρκία στα κατεχόμενα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου και θα εκμεταλλευτούν την ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Τα συλλογικά όργανα των τριών κομμάτων ενέκριναν σήμερα την συμφωνία των αρχηγών τους, με βάση την οποία το ψευδοκράτος θα οδηγηθεί σε πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, που ήταν εξαρχής ο όρος του Ερχάν Αρικλί για να συμμετάσχει σε μια «κυβέρνηση».

Η «κυβέρνηση» θα πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την «βουλή» και γι’ αυτό χρειάζεται 26 «βουλευτές». Το ΚΕΕ έχει 20 «έδρες», αλλά μία ανήκει στον Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν που ζει μόνιμα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Τρεις «έδρες» έχει το Δημοκρατικό Κόμμα και δύο το κόμμα Αναγέννησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερμανία: Υποχρεωτική νοσηλεία στα νοσοκομεία για τους αντιρρησίες καραντίνας!

Απίστευτη δήλωση Γιαννούλη: Η συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha ήταν «πληρωμένη»

Αίγυπτος: Χωρίς πιστούς οι ακολουθίες σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης