Κορωνοϊός: Τρεις υπουργοί σε καραντίνα

Γεωργιάδης, Παπαθανάσης και Πλακιωτάκης  συναντήθηκαν με  Ισραηλινό  επενδυτή που βρέθηκε θετικός στον  κορωνοϊό - Εκκενώθηκε και το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης όπου μετέβη ο επενδυτής

georgiadis_papathanasis_plakiotakis_main
Τρεις υπουργοί τελικά μπαίνουν από σήμερα σε καραντίνα αφού φαίνεται πως ήρθαν σε επαφή με πρόσωπο που ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Πρόκειται για τους Γεωργιάδη, Παπαθανάση και Πλακιωτάκη οι οποίοι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, θα μπουν σε απομόνωση και θα κάνουν έλεγχο για να δουν εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε σήμερα ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ένας εξ αυτών διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό COVID-19.

Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο ο Γιάννης Πλακιωτάκης, βρίσκεται ήδη σε απομόνωση έως ότου διαγνωστεί αρνητικός. Ο ίδιος έκανε και σχετική ανάρτηση στο Twitter στην οποία σημείωσε μεταξύ άλλων ότι για τις επόμενες μέρες, θα εργάζεται από το σπίτι του.






Σε απομόνωση στο σπίτι τους βρίσκονται επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης καθώς συναντήθηκαν με το ίδιο πρόσωπο. 

Κλείσιμο
Οι δύο υπουργοί ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή λίγο πριν να αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνοδεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκεί σημερινές του συναντήσεις.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση και οι δύο δεν είχαν συναντήσει τον πρωθυπουργό πριν να αναχωρήσουν για τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επενδυτής ήταν ισραηλινής καταγωγής.

Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης, στην οδό Νίκης και στη διάρκειά της όλοι φορούσαν μάσκες και τηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας, αλλά από τη στιγμή που τους ενημέρωσε ο επενδυτής ότι ήταν θετικός, οι υπουργοί ακολούθησαν πλήρως τα προβλεπόμενα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης επρόκειτο να συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον κ. Πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο Υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Τηρώντας απόλυτα το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ανεχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πάτρα: Έφοδος της ΕΛΑΣ τα ξημερώματα στο Λαδόπουλο

Νέο βίντεο σοκ αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Συλλαμβάνουν γυμνό μαύρο, του βάζουν σακούλα στο κεφάλι και καταλήγει νεκρός

Γερμανία: Διαβήτη τύπου 1 εμφάνισε 19χρονος που νόσησε με κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης