Έβανς Νικόπουλος: Από τα θρανία στην πασαρέλα

Έβανς Νικόπουλος: Από τα θρανία στην πασαρέλα

Είναι από τα ωραιότερα πρόσωπα της next generation στη βιομηχανία της μόδας και ο μόνος λόγος που χάνει δουλειές είναι επειδή πρέπει να πάει σχολείο

la_art
Γεννήθηκε στην Εδεσσα στην οποία και ζει μέχρι σήμερα, καθώς είναι ακόμη μαθητής της Β’ Λυκείου. «Το να ζεις στην επαρχία δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα όταν θες να κάνεις καριέρα στο μόντελινγκ», λέει και προσθέτει: «Για τη συμμετοχή μου τόσο σε κάστινγκ όσο και σε δουλειές χρειάζεται να επιστρατεύω τους γονείς μου, ενώ έχω και το σχολείο που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμά μου. Ανυπομονώ να αποφοιτήσω και να... μεταναστεύσω στην Αθήνα».

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Ευάγγελος ή Εβανς Νικόπουλος, όπως έχει καθιερωθεί στο εξωτερικό χάρη στο επιβλητικό γαλάζιο βλέμμα και τις γωνίες στο πρόσωπο έχει χαρίσει την εικόνα του σε καμπάνιες και editorials μόδας, ενώ μετράει συνεργασίες με τον ταλαντούχο σχεδιαστή Δημήτρη Πέτρου, τους ανδρικούς οίκους Gabbiano και Ιoannis Roumeliotis, τον οίκο παπουτσιών Palex και την αλυσίδα-κολοσσό Η&Μ.

«Παλαιότερα έπαιζα ποδόσφαιρο στον Εδεσσαϊκό και ήμουν πρωταθλητής στο καράτε. Ο πατέρας μου είναι γυμναστής και είναι λογικό που μεγάλωσα μέσα στα σπορ. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όμως, η μόδα πάντα με έλκυε κι ας μην είχα κάποιον στο άμεσο περιβάλλον μου που να ασχολείται με τον συγκεκριμένο χώρο. Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου ήταν όταν πριν από χρόνια κάποιος φωτογράφος με πρόσεξε στο γυμναστήριο και μου έκανε πρόταση συνεργασίας. Λες και ήταν κάτι που περίμενα από καιρό», περιγράφει.

Κλείσιμο
la_1


Ο Εβανς μοιράζει πλέον τον χρόνο του μεταξύ σχολείου, φωτογραφήσεων και catwalk, ενώ ήταν από τα αγόρια που ξεχώρισαν στο φετινό Madwalk αλλά και στην Εβδομάδα Μόδας του Βερολίνου. «Ξεχώρισα χωρίς να περπατήσω. Κι όμως, έγινε! Τα παράδοξα δεν λείπουν από τον χώρο μας. Εχει συμβεί, επίσης, να με κλείσουν για καμπάνια μετά από κάστινγκ στα οποία συμμετείχα κανονικά και μόλις έμαθαν την ηλικία μου να με ενημερώσουν ευγενικά ότι τη συγκεκριμένη δουλειά τελικά θα την κάνει άλλος. Και αυτό διότι στη Γερμανία δεν μπορείς να αναλάβεις καμπάνιες αν είσαι κάτω από 18 ετών, άσχετα με το ότι τα μοντέλα που δεν έχουν πιάσει ακόμα αυτό το ηλικιακό όριο είναι πάρα πολλά», διευκρινίζει.

Γυμνάζεται, ακούει μουσική και ονειρεύεται μια καριέρα εκτός συνόρων, αφού έχει ήδη επαφές με πρακτορεία στο Παρίσι, στο Μιλάνο, στη Στοκχόλμη, στο Αμβούργο και το Αμστερνταμ. Θεωρεί τη ζωή στο εξωτερικό μια ανεξάντλητη πηγή εμπειριών, γι’ αυτό, ακόμη κι αν καταφέρει να περάσει στη ΤΕΦΑ όπου πρόκειται να δώσει εξετάσεις, έχει ήδη αποφασίσει να μετοικήσει για κάποια χρόνια εκτός Ελλάδας. «Στην ελληνική αγορά δύσκολα ζεις μόνο από το μόντελινγκ. Δύο μέρες κάθεσαι και μία δουλεύεις, ενώ είναι γεγονός ότι και οι αμοιβές έχουν πέσει σε τραγικά επίπεδα. Στην υπόλοιπη Ευρώπη τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά, σαφώς καλύτερα».

la_2


Μέχρι τότε πάντως θα απολαμβάνει τους χαλαρούς ρυθμούς της Εδεσσας και θα παρακολουθεί με θέρμη τις τάσεις της μόδας από το δημοφιλές FASHION TV, όσο περίεργη κι αν φαίνεται στον κοινωνικό του περίγυρο η αγάπη του για το κανάλι. Η επαρχία, άλλωστε, πάντοτε δυσκολεύεται να κατανοήσει όσους αρνούνται πεισματικά τη ρουτίνα της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης