Ποια ήταν η L 'Wren Scott, η σχεδιάστρια σύντροφος του Mick Jagger

Ποια ήταν η L 'Wren Scott, η σχεδιάστρια σύντροφος του Mick Jagger

Η 49χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της και η αστυνομία θεωρεί τον θάνατο αυτοκτονία – Χρέη την οδήγησαν στον θάνατο λένε τα ξένα πρακτορεία

Ποια ήταν η L 'Wren Scott, η σχεδιάστρια σύντροφος του Mick Jagger
Την Δευτέρα το πρωί, μια βοηθός της Laura, όπως ήταν το πραγματικό όνομα της L 'Wren Scott, βίωσε το μεγαλύτερο σοκ της ζωής της. Βρήκε την αφεντικίνα της κρεμασμένη στο διαμέρισμα της, με ένα μεταξωτό φουλάρι δεμένο στον λαιμό της, κρεμασμένο από το χερούλι μιας πόρτας.

Μια δραματική εξέλιξη σε μια ομολογουμένως μέχρι πρόσφατα χαρούμενη και γκλαμουράτη ζωή.

Κλείσιμο
Η σχεδιάστρια είχε πριν λίγο καιρό ακυρώσει το show της που ήταν προγραμματισμένο για την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης καθότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά στις απαιτήσεις του. Ήδη χρωστούσε πολλά σε πιστωτές και όπως φαίνεται πνιγμένη από τα χρέη και ντροπιασμένη για την αποτυχία του οίκου μόδας της αφαίρεσε την ίδια της τη ζωή.

Η Laura Bambrough γεννήθηκε ορφανή το 1967. Την υιοθέτησαν Μορμόνοι γονείς και έζησε στην κωμόπολη Roy στην πολιτεία της Utah των Η.Π.Α. Η Laura θα ρίξει μπόι από νωρίς και το 1980 θα είναι ήδη γύρω στο ένα μέτρο και ογδόνταπέντε εκατοστά.







Η πανύψηλη νεαρή θα περπατάει στους δρόμους της Utah, όταν ο φωτογράφος μόδας Bruce Weber -που βρίσκεται εκεί για μια καμπάνια του Calvin Klein- θα την εντοπίσει μέσα στο πλήθος και θα της προτείνει να ανέβει τις πασαρέλες του Παρισιού.

Θα δεχτεί θέλοντας να ξεφύγει από την μιζέρια της μορμόνικης ζωής και η καριέρα της θα εκτοξευθεί αμέσως. Με το που φτάνει στο Παρίσι υιοθετεί το όνομα L 'Wren Scott, και όλοι θέλουν να συνεργαστούν με αυτήν την πανύψηλη μελαχρινή. Ο Guy Bourdin θα την φωτογραφίσει για την Γαλλική Vogue, ο Thierry Mugler θα της κάνει μια φωτογράφισει με τεράστοα εξωτικά βραχιόλια. Και ο “βαρύς” Karl Lagerfeld θα την διαλέξει για το Chanel Haute Couture show του.





Ήδη μέχρι το 1987 έχει εμφανιστεί ακόμα και στην ιταλική Vogue. Γρήγορα θα βαρεθεί την πασαρέλα αλλά θα συνεχίσει να δουλεύει και το 1994 μετακομίζει στο Los Angeles για να κάνει τις δημόσιες σχέσεις για τοιν οίκο Prada. Εκεί θα γνωρίσει ακόμα έναν κορυφαίο φωτογράφο τον Herb Ritts ο οποίος θα την διαλέξει -ως μοντέλο- για ένα εξώφυλλο με τον Jim Carrey. Με τον φωτογράφο θα ξεκινήσει μια φιλία που θα διαρκέσει ως το 2002. Κάνει την πρώτη της απόπειρα ως σχεδιάστρια για κοστούμια, στην ταινία Diabolique με την Sharon Stone και την Isabel Adjani. To 1999 είναι η σύμβουλος γκαρνταρόμπας της Nicole Kidman για την ταινία Eyes Wide Shut. Τον επόμενο χρόνο φτιάχνει τα κοστούμια για την ταινία Mercy και γίνεται επίσημη ενδυματολόγος για τα Οσκαρ. Η καριέρα της απογειώνεται ως στυλίστρια. Το στυλ της άλλωστε ταιριάζει με όλες τις ψηλές αιθέριες υπάρξεις που ντύνει, όπως η Nicole Kidman.

Γνωρίζει τον Mick Jagger το 2001 και γίνονται ζευγάρι. Είναι ρεαλίστρια και ξέρει καλά οτι ο Mick είναι “μπερμπάντης” αλλά παραμένουν ένα αγαπημένο ζευγάρι για πάνω από μια δεκαετία.





Το 2005, μετά από μια εβδομάδα όπου ψάχνει στα μαγαζιά το τέλειο μαύρο φόρεμα για μια επίσημη εκδήλωση, αποφασίζει να φτιάξει την δική της εταιρεία ρούχων για γυναίκες με τον δικό της σωματότυπο. “Δεν με ενδιαφέρει να φτιάξω ρούχα για δωδεκάχρονα” θα πει στους δημοσιογράφους. “Αυτά τα ρούχα είναι για γυναίκες”.

Τα ρούχα της φημίζονται για την διακριτική τους κομψότητα και τα εξωτικά τους στοιχεία και σχέδια και προτιμούνται από γυναίκες με το ύψος και την κορμοστασιά της.

Η Nicole Kidman, η Daphne Guiness, η Sarah Jessica Parker, η Angelina Jolie αλλά και η Michele Obama θα γίνουν πιστές ακόλουθοι της μόδας που προτείνει η Scott. Το 2013 θα συνεργαστεί με μια κολεξιόν της Banana Republic η οποία δεν θα πάει και τόσο καλά. Τον Φεβρουάριο του 2014 θα ακυρώσει το προγραμματισμένο της Fall 2014 fashion show, και ένα μήνα αργότερα θα βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμα της.








Ο κόσμος της μόδας την αγαπούσε πολύ καθώς φημιζόταν για την τελειομανία της. Η Anna Wintour η σιδηρά κυρία της μόδας, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:
«Είμαι βαθιά θλιμμένη από τον άδικο χαμό της L 'Wren. Η L 'Wren ητάν απολύτως τελειομανής, μια γυναίκα που πραγματικά αντιπροσώπευε όλα όσα περικλείονταν στα υπέροχα ρούχα της: δυναμικό χαρακτήρα, μαζί με αυτοπεποίθηση και στυλ. Σαν άνθρωπος η L 'Wren ήταν γενναιόδωρη, με χάρη, ευγενής και πάρα πολύ διασκεδαστική. Οι τρόποι της ήταν απίστευτοι και η γοητεία της μοναδική. Θα μας λείψει».  

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ η Scott δεν εμφάνιζε κανένα δείγμα κατάθλιψης, αλλά ίσως η σχέση της με τον Jagger, να περνούσε μια μικρή κρίση. Σε συνδυασμό με τα τεράστια χρέη της επιχείρησης της, οδηγήθηκε στην αυτοκτονία.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης