Στην περίοδο που ζούσε και δούλευε στη Νέα Υόρκη αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπακώστας, δηλώνοντας πως οι σκληρές συνθήκες εργασίας και η πίεση που αντιμετώπισε, όσο παρέμεινε εκεί, τον οδήγησαν - όπως και πολλούς άλλους - στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Ο γνωστός σεφ παραδέχτηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή εκπομπή της Νάνσυς Παραδεισανού, ότι κατέφυγε σε ουσίες, τις οποίες χαρακτήρισε ήπιες, επισημαίνοντας πως πρόκειται για σκευάσματα τα οποία του έδιναν ενέργεια. Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο Γιώργος Παπακώστας παραδέχτηκε πως από τη στιγμή που παραιτήθηκε από την τότε εργασία του δεν κάπνισε ούτε τσιγάρο.
Όπως είπε για τις δύσκολες συνθήκες που διαχειρίστηκε στη Νέα Υόρκη: «Όταν ήμουν στη Νέα Υόρκη τα πρώτα χρόνια ήμουν τυχερός, γιατί υπήρχε το οικονομικό υπόβαθρο. Είχα πάντα την υποστήριξη του πατέρα μου. Μου άρεσε πολύ η ζωή στη Νέα Υόρκη. Υπάρχει πολλή πίεση, σχεδόν το 80% χρειαζόταν ναρκωτικά για να ανταπεξέλθει στην πίεση της δουλειάς. Αυτό ισχύει και για εμένα, αλλά κάποια στιγμή δεν άντεξα και παραιτήθηκα. Από εκείνη την ημέρα και μετά δεν ξανά έβαλα ούτε τσιγάρο στο στόμα μου. Δεν ήταν σκληρά ναρκωτικά, ήταν πράγματα που μέχρι και σήμερα παίρνουν άνθρωποι στα γυμναστήρια. Θέλεις ενέργεια».
Το διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα IB δίνει νέες επιλογές στους μαθητές - Πώς λειτουργεί και γιατί τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη με την 10χρονη και πλέον πιστοποιημένη εμπειρία με 100% επιτυχία των μαθητών της, ξεχωρίζουν στην εφαρμογή του.