Κρίστοφερ Νόλαν: Ο αδελφός του αποκάλυψε ότι εκείνος τον έπεισε να σκηνοθετήσει τον Σκοτεινό Ιππότη

Κρίστοφερ Νόλαν: Ο αδελφός του αποκάλυψε ότι εκείνος τον έπεισε να σκηνοθετήσει τον Σκοτεινό Ιππότη

O Σκοτεινός Ιππότης και το σίκουέλ του αποτελούν δύο από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες ταινίες του σκηνοθέτη

christopher_-_joanthan_nolan
Ο Κρίστοφερ Νόλαν αρχικά δεν είχε ενθουσιαστεί με την ιδέα να σκηνοθετήσει τον Σκοτεινό Ιππότη.

Ο Τζόναθαν Νόλαν δήλωσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στο podcast «Armchair Expert» με τον Νταξ Σέπερντ ότι χρειάστηκε αρκετή πειθώ για να πείσει τον αδελφό του, Κρίστοφερ Νόλαν, να συμφωνήσει να σκηνοθετήσει τον «Σκοτεινό Ιππότη». Ο σκηνοθέτης είχε ήδη κάνει μια ταινία υπερηρώων με το «Batman Begins» και δίσταζε να γυρίσει άλλη μια ταινία του είδους, επειδή δεν ήθελε η καριέρα του να κατηγοριοποιηθεί.

«Δούλεψα στο "Batman Begins" με αυτή την ελαφρώς βραχυπρόθεσμη ιδιότητα, αλλά ήταν το μοναδικό κόμικ που μου είχε χαρίσει ο αδελφός μου όταν ήμουν παιδί, το "Batman: Year One", για τα 14α γενέθλιά μου, και 10 χρόνια αργότερα ήμουν στο πλατό και δούλευα μαζί του», περιέγραψε ο Τζόναθαν και θυμάται ότι σκεφτόταν «αυτό είναι τρελό».
Κλείσιμο
«Ο Κρις ήταν διστακτικός για το αν θα κάνει άλλη μια ταινία», συνέχισε ο Τζόναθαν, σημειώνοντας ότι ο Κρίστοφερ πήγε κατευθείαν από το «Batman Begins» στο θρίλερ «The Prestige». «Δεν ήθελε να γίνει σκηνοθέτης ταινιών με υπερήρωες», σημείωσε ο Τζόναθαν.

Ο Τζόναθαν είπε ότι ο Κρίστοφερ ήταν «πολύ περήφανος» με το «Batman Begins», αλλά «για μένα ήταν σαν να φτιάξαμε αυτό το καταπληκτικό σπορ αυτοκίνητο και να λέω, "Ας το πάμε μια βόλτα". Δεν θέλεις να φτιάξεις άλλο ένα;».

«Περάσαμε μια ώρα λέγοντας την ιστορία της καταγωγής, και αυτό είναι υπέροχο, αλλά είναι σαν, "τι [περισσότερο] μπορούμε να κάνουμε με αυτό;"», θυμάται ο Τζόναθαν να λέει στον αδελφό του. «Μπορούμε να πάρουμε τους ίδιους χαρακτήρες και να μετατοπιστούμε ελαφρώς σε ένα διαφορετικό είδος; Μπορούμε να πάμε από μια ταινία περιπέτειας σε μια ταινία εγκλήματος, σε μια ταινία μαφίας, και να φέρουμε αυτό το συναίσθημα σε αυτό;».

Συνεχίζοντας διηγήθηκε ο Τζόναθαν: «Έτσι, καθόμουν κυριολεκτικά με τον [παραγωγό] Τσαρλς Ρόβεν και τον Κρις και έλεγα: "Φίλε, μην είσαι δειλός. Ας το κάνουμε!". Και ήξερα ότι με το σενάριο - και ανέπτυξε την ιστορία με τον Ντέιβιντ Γκόιερ με λίγη συμβολή από μένα - ήταν σαν πρώτη πράξη λεπτομερής, δεύτερη πράξη κάπως λεπτομερής, τρίτη πράξη... εεε, φεύγει στο τέλος - μόλις είχαμε το σενάριο έτοιμο, ήμουν σαν, "Αυτό θα είναι υπέροχο. Είναι συναρπαστικό. Πρέπει να κάνουμε αυτή την ταινία. Και τελικά, άλλαξε γνώμη. Κατάφερε όντως να αποφύγει να μπει σε μια πεπατημένη».

Ο «Σκοτεινός Ιππότης» εμπνεύστηκε από κλασικά αστυνομικά θρίλερ όπως το «Heat» του Μάικλ Μαν και παραμένει μια από τις πιο αναγνωρισμένες και αγαπητές ταινίες υπερηρώων που έχουν γυριστεί ποτέ. Οι αδελφοί Νόλαν συνεργάστηκαν στο σενάριο του «Σκοτεινού Ιππότη» (2008) και του «Σκοτεινού Ιππότη: Η επιστροφή» (2012). «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η επιστροφή» είναι η πιο κερδοφόρα ταινία του Νόλαν μέχρι σήμερα, έχοντας αποφέρει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Η περιγραφή Σόιμπλε στο βιβλίο του για το «επεισόδιο Βαρουφάκη» και το παρασκήνιο της επιμονής του για Grexit

12 γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Χώρισαν η Αντωνά και ο Σοϊλέδης - Η Μαρία έφυγε από το σπίτι, αποκάλυψε ο Φραγκολιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης