Το «Fall Guy» με τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Έμιλι Μπλαντ είναι μια ωδή στους κασκαντέρ

Το «Fall Guy» με τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Έμιλι Μπλαντ είναι μια ωδή στους κασκαντέρ

Οι πρώτες κριτικές και το ρεκόρ Γκίνες που έσπασε η ταινία

the_fall_guy_arthrou
Το «Fall Guy», το νέο φιλμ δράσης του Ντέιβιντ Λιτς («Atomic Blonde», «Deadpool 2», «Bullet Train») ενώνει τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Έμιλι Μπλαντ, φρέσκους μετά τις επιτυχίες τους στα «Barbie» και «Oppenheimer» αντίστοιχα.

Το έργο έκανε την πρεμιέρα του στο «South by Southwest» Φεστιβάλ ή κοινώς γνωστό με το ακρωνύμιο SXSW, λαμβάνοντας τις πρώτες κριτικές οι οποίες ήταν ιδιαίτερα θετικές και ενθουσιάζοντας το κοινό.

Το «Fall Guy» είναι βασισμένο πάνω σε μια τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '80 και χαιρετίστηκε ως η αφιέρωση στο συχνά παραγνωρίσμενο, αλλά απολύτως απαραίτητο για τον ζωτικό παλμό της βιομηχανίας του κινηματογράφου, τμήμα των κασκαντέρ. Ο Λιτς ήταν ο ίδιος κασκαντέρ για περίπου 20 χρόνια, ντουμπλάροντας ακόμη και για τον Μπραντ Πιτ σε κάποια φάση, πριν αποφασίσει να δοκιμαστεί στην τέχνη της σκηνοθεσίας. Κάνοντας το ντεμπούτο του ως βοηθός σκηνοθέτη στο πρώτο «John Wick» (2014), εντυπωσίασε με το εξαιρετικό «Atomic Blonde» (2017) και συνέχισε με το σίκουελ του «Deadpool» (2018), το spin-off του franchise του «Fast & Furious» «Hobbs & Shaw» και έδειξε την κωμική του φλέβα με το «Bullet Train» (2022), με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ.
The Fall Guy | Official Trailer

Η πλοκή
Ο Κολτ Σίβερς είναι ένας κασκαντέρ που εγκατέλειψε τη δουλειά έναν χρόνο νωρίτερα για να επικεντρωθεί στη σωματική και ψυχική του υγεία. Επιστρέφει στην υπηρεσία του όταν εξαφανίζεται ο πρωταγωνιστής μιας ταινίας του στούντιο μεγαλού προϋπολογισμού, την οποία σκηνοθετεί η πρώην του.

Το καστ πλαισιώνουν εκτός από τους δύο πρωτοκλασάτους ηθοποιούς, η Χάνα Γουάντινγχαμ, η οποία είδε τη φήμη της να εκτοξεύεται μετά τη συμμετοχή της στο «Ted Lasso», η Στέφανι Σου, που υποδυόταν την Τζόι Γουάνγκ ή την κακό Τζόμπου Τοπάκι στο περσινό οσκαρικό «Everything Everywhere All at Once» και ο Άαρον-Τέιλορ Τζόνσον, που έχει παίξει στα «Avengers: Age of Ultron» (2015), «Nocturnal Animals» και «Bullet Train».

Οι κριτικές
Η ταινία έκανε πρεμιέρα την Τρίτη 12 Μαρτίου στο διάσημο αμερικάνικο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, «South by Southwest», που έχει αποκτήσει ολοένα και αυξανόμενη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και γνώρισε ιδιαίτερα θετική κριτική υποδοχή.

Ακολουθούν μερικά από αυτά που έγραψαν για την ταινία: 

Κλείσιμο
Ο Guardian έβαλε στην ταινία 4 αστεράκια και έγραψε: «Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμιλι Μπλαντ θαμπώνουν στην απολαυστική κωμωδία δράσης [...] Ο Γκόσλινγκ, πρόσφατα ανακηρυγμένος ως ποπ σταρ των Όσκαρ με πιστοποιημένη μηχανή γοητείας, βρίσκεται σε κορυφαία κωμική φόρμα».
H5HjE7Xb9N09rbWn1zBfxgI8uz

Πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Όλα αυτά είναι μια αναβράζουσα, αστεία, πειστικά ρομαντική απόλαυση, ένας φόρος τιμής στην τέχνη της παραγωγής μεγάλων ταινιών με μεγάλα ακροβατικά που εκτιμάται από καρδιάς χωρίς να παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά».

«Ένα ερωτικό γράμμα σε όσους πεθαίνουν για να ζήσουν συγκρούεται μετωπικά με ένα ανόητο ρομάντζο στο "The Fall Guy"» έγραψε το IGN.

Το Variety ανέφερε στον τίτλο του άρθρου του: «Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι ένας εραστής και ένας (κασκαντέρ) μαχητής στην εκπληκτικά ρομαντική επανεκκίνηση της σειράς δράσης της δεκαετίας του '80».

Και συνέχισε: «Το "Fall Guy" είναι αστείο, είναι σέξι και διαθέτει την αγορίστικη εκδοχή της Barbie που έκλεψε την παράσταση, τον Ράιαν Γκόσλινγκ, ο οποίος αφού έπαιξε τον Ken, τώρα ενσαρκώνει την απόλυτη φιγούρα δράσης».

To ρεκόρ Γκίνες
Σύμφωνα με ένα behind-the-scenes κλιπ, ο κασκαντέρ του Ράιαν Γκόσλινγκ εκτελεί ένα κόλπο με αυτοκίνητο και καταφέροντας να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες και συγκεκριμένα αυτό για τις περισσότερες τούμπες για ένα αμάξι.
The Fall Guy Featurette - Cannon Rolls (2024)

Ο Ράιαν Χόλαντεϊ ήταν ο κάτοχος και του προηγούμενου ρεκόρ, με εφτά τούμπες, το οποίο είχε πετύχει γυρίζοντας το «Casino Royale». Κατάφερε να το ξεπεράσει στα γυρίσματα αυτής της ταινίας, εκτελώντας οκτώμισι τούμπες.

Το «Fall Guy» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις αρχές Μαΐου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης